Mihaela Buzărnescu a obținut astăzi calificarea în turul 2 al turneului de Grand Slam de la Wimbledon, după ce a trecut în două seturi de Nastasja Schunk, scor 6-4, 6-2, după o oră și 17 minute de joc.
În startul meciului, românca de pe locul 127 WTA a fost trimisă de organizatori la vestiare să se schimbe, pentru că echipamentul ei nu respecta în totalitate tradiția de la All England Club.

Mihaela Buzărnescu, trimisă la vestiar, să se schimbe, de organizatorii Wimbledon

Tenis
Mihaela Buzărnescu a fost scoasă pe brațe de pe teren la Iași, cu un game înainte să câștige
02/08/2022 LA 12:13
Imediat după finalul partidei, Miki a oferit un interviu exclusiv pentru Eurosport România, în care a explicat, cu zâmbetul pe buze, ce s-a întâmplat.
"Bustiera mea avea prea mult negru și se vedea aici deasupra (n.r. arată spre zona bustului) și trebuia să o schimb. Cea albă pe care o aveam eu era prea transparentă și se vedea totul pe dedesubt și nu puteam să o port, așa că am împrumutat de la antrenoarea mea, am luat bustiera ei (n.r. râde). Asta e, bine că ne-am descurcat", a declarat Mihaela Buzărnescu, în exclusivitate pentru Eurosport.
Citește și:

Buzărnescu, prima reacție după victoria din turul 1 de la Wimbledon

Sportiva de 34 de ani a vorbit și despre cum s-a simțit pe teren, arătându-se foarte încântată de prestația sa, la care nu se aștepta ținând cont de accidentarea suferită acum câteva zile, care ar fi putut să o ducă pe masa de operație.
"Am fost extrem de fericită, mai ales după accidentarea suferită acum câteva zile, când nici nu știam dacă o să pot juca sau nu la acest turneu, și mai ales să fiu în forma în care am fost, după un timp de acomodare scurt. Îmi arată că toată munca mea din ultimele săptămâni și-a văzut roadele astăzi și mă bucur tare mult că am reușit această victorie.
Prietena mea, care a venit să mă vadă zilele acestea, avea avion să plece în Mykonos acum și a spus că rămâne să mă mai vadă, nici ea nu se aștepta să joc atât de bine.
Momentan sunt bine și îi mulțumesc lui Dumnezeu că nu am avut dureri și că am reușit să îmi ridic nivelul atât de repede, totul este imprevizibil și fac exerciții în fiecare zi, în continuare, de recuperare, ca să pot să vindec zona. Am o fisură pe menisc, ligamentele colaterale sunt și ele fisurate, așa că am scăpat ca prin minune de a nu fi operată", a mai spus românca.
Pentru ea, la Wimbledon 2022, urmează duelul cu învingătoarea din partida Cori Gauff - Gabriela Ruse.
Turneul de la Wimbledon, al treilea Grand Slam al anului, este programat în perioada 27 iunie - 10 iulie și va fi transmis în direct pe Eurosport și Eurosport Player.
Tenis
4 românce vor juca la turneele WTA 250 de la Praga și Varșovia! Peste cine vor da în primul tur
23/07/2022 LA 15:35
Wimbledon
Buzărnescu, victorie la Wimbledon, în primul tur, după ce organizatorii au forțat-o să se schimbe
28/06/2022 LA 11:36