Elena Rybakina, ocupantă a locului 23 WTA, este noua campioană de la Wimbledon, după ce a trecut de Ons Jabeur în finală, în trei seturi, cu scorul de 3-6, 6-2, 6-2, după o oră și 50 de minute de joc.
Deși era favorită înaintea partidei, tunisianca de pe locul 2 WTA nu a reușit să se impună în fața sportivei de 23 de ani, care a devenit prima jucătoare din Kazahstan care câștigă un titlu de Grand Slam.
După înfrângerea din finala de la Wimbledon, Ons Jabeur nu și-a putut ascunde tristețea, dar și-a găsit puterea de a glumi în timpul declarațiilor oferite pe teren, în timpul ceremoniei de premiere.
Wimbledon
Rybakina a dezvăluit cine e tenismenul preferat, dintre Federer, Nadal și Djokovic! Cine o inspiră
15/07/2022 LA 13:02
Jucătoarea de 27 de ani și-a felicitat adversara și a mulțumit publicului pentru susținere, făcând promisiunea că se va întoarce la Londra pentru a încerca din nou să câștige trofeul.
Citește și:

Reacția lui Ons Jabeur după înfrângerea din finala de la Wimbledon

"Vă mulțumesc pentru sprijin, apreciez! Vreau să o felicit pe Elena și pe cei din echipa ei, ați meritat trofeul. Sper ca data viitoare să-l câștig eu!
Nu aș fi reușit să fiu aici fără echipa mea, vă mulțumesc pentru sprijin și pentru că credeți în mine. Elena mi-a furat acum trofeul, dar e ok.
Iubesc acest turneu, sunt tristă, dar așa e în tenis, e o singură învingătoare. Încerc să inspir multe generații din țara mea și vreau să mulțumesc acestui public minunat pentru sprijinul pe care mi l-a arătat pe durata acestor două săptămâni de competiție.
Eid Mubarak pentru toți musulmanii din lume", a declarat Ons Jabeur, după finala de la Wimbledon.
Turneul de la Wimbledon, al treilea Grand Slam al anului, este programat în perioada 27 iunie - 10 iulie și va fi transmis în direct pe Eurosport și Eurosport Player.
Wimbledon
Agasată de întrebările despre Rusia, Rybakina a recurs la un "gest extrem"! Ce a făcut kazaha
14/07/2022 LA 09:31
Wimbledon
Prima antrenoare a Elenei Rybakina risipește misterul din scandalul Rusia–Kazahstan, după Wimbledon
12/07/2022 LA 15:03