Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Rusia își asumă titlul cucerit de Rybakina la Wimbledon! Reacții incredibile ale oficialilor ruși: "Am câștigat!"

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 10/07/2022 la 13:31 GMT+3

Elena Rybakina a obținut azi victoria carierei, în finala de la Wimbledon, pe care a câștigat-o în fața tunisiencei Ons Jabeur, a doua favorită a turneului de la Wimbledon. Rușii, care au fost interziși la al treilea turneu de Grand Slam al anului, și-au apropriat această victorie uimitoare.

Elena Rybakina, victoria carierei la Wimbledon! Kazaha a cucerit titlul după ce a învins-o pe Jabeur

Elena Rybakina e marea campioană de la Wimbledon! Sportiva născută la Moscova, ocupantă a locului 23 WTA, e noua campioană de la Wimbledon, după ce a trecut de Ons Jabeur cu scorul de 3-6, 6-2, 6-2, după o oră și 50 de minute de joc.Deși s-a născut la Moscova, Rybakina a primit acceptul să concureze, deoarece a început în urmă cu 4 ani să reprezinte Kazahstanul.
Victoria ei este istorică, deoarece este prima jucătoare din Kazahstan care câștigă un titlu de Grand Slam. Rybakina a luat decizia de a schimba țara pe care o reprezintă pentru a primi mai multe fonduri și a declarat în repetate rânduri că este fericită să își reprezinte țara de adopție. Totuși, asta nu i-a oprit pe oficialii ruși din tenis să-și atribuie victoria uimitoare a Elenei Rybakina pe iarba de la All England Club.
CITEȘTE ȘI:

Rușii se laudă cu titlul cucerit de Elena Rybakina la Wimbledon

Jucătoarea de 23 de ani s-a născut și a crescut la Moscova, dar a ales să reprezinte Kazahstanul în 2018, după ce nu a reușit să obțină susținerea de care avea nevoie în Rusia. Cu toate acestea, Shamil Tarpischev, șeful Federației Ruse de Tenis, a ținut să își asume măcar o parte din meritele Elenei Rybakina pentru succesul de la Wimbledon: "Este foarte frumos. Bravo, Rybakina. Am câștigat turneul de la Wimbledon", a declarat Tarpischev pentru RNA, o agenție de presă de stat din Rusia.
În plus, deputatul statului Duma din Federația Rusă, Svetlana Zhurova, a vorbit la superlativ despre victoria Elenei Rybakina la Wimbledon: "Într-o astfel de situație, mulțumesc lui Dumnezeu că nu i-au interzis pe toți cei care au rădăcini rusești sau ceva în legătură cu Rusia. Întotdeauna îi susținem foarte mult pe toți cei care au fost cândva în URSS. Când, din anumite motive, nu performăm, începem să încurajăm Kazahstanul, Belarusul și alte state prietene. Avem o legătură. Victoria Elenei dovedește încă o dată nivelul școlii noastre de tenis", a declarat Zhurova într-un interviu acordat Sport-Express.
Turneul de la Wimbledon se desfășoară în perioada 27 iunie - 10 iulie 2022 și e în direct și în exclusivitate pentru România pe canalele Eurosport și pe Eurosport Player.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo