Elena Rybakina, campioana din 2022 de la Wimbledon, a dezvăluit că l-a admirat dintotdeauna pe Roger Federer, considerând că elvețianul are un "joc uimitor". După ce a câștigat Wimbledon, Rybakina a ținut o sesiune de întrebări și răspunsuri pe Instagram. Unul dintre fani a vrut să știe cine a fost sursa de inspirație a Elenei Rybakina în copilărie și pe cine susține dintre Federer, Nadal și Djokovic.
"Întotdeauna mi-a plăcut cum joacă Roger Federer. Pur și simplu jocul lui este uimitor, dar, da, cu excepția lui, mă bucuram să urmăresc meciurile indiferent cine joacă și, da, este o bucurie să urmăresc orice meci, mai ales când sunt lupte mari", a spus Rybakina, care este prima kazahă care a ajuns în premieră într-o finală de Grand Slam, acolo unde a învins-o pe Ons Jabeur cu 3-6, 6-2, 6-2.
CITEȘTE ȘI:
Wimbledon
Agasată de întrebările despre Rusia, Rybakina a recurs la un "gest extrem"! Ce a făcut kazaha
14/07/2022 LA 09:31

Elena Rybakina, campioana de la Wimbledon, e fană Roger Federer

Rybakina a avut doar 1-2 pe iarbă în acest an înainte de a ajunge la Wimbledon și nu avea mari așteptări. După ce a câștigat Wimbledon, Rybakina a declarat că s-a simțit relaxată la începutul turneului, dar a început să simtă tensiune pe măsură ce turneul avansa: "Da, este adevărat, pentru că am muncit din greu, dar au fost niște ultime luni grele, cu accidentările. Am fost bolnavă, nu am avut o pregătire bună pentru Wimbledon. Așa că m-am cam relaxat și nu am avut așteptări.
De fapt, mă gândeam un pic mai departe, că trebuie să fac o pregătire bună pentru a fi mai bună din punct de vedere fizic pentru sezonul de hard din SUA", a declarat Rybakina la podcastul WTA insider: "Am fost atât de relaxată de acest turneu. Cred că acest lucru m-a ajutat să trec cu bine de a doua săptămână. După ultimele zile, tocmai începusem să am emoții, pentru că mă gândeam că, da, deja se apropie finala și astăzi jucam pentru titlu, așa că, bineînțeles, am fost mai emoționată".
Wimbledon
Prima antrenoare a Elenei Rybakina risipește misterul din scandalul Rusia–Kazahstan, după Wimbledon
12/07/2022 LA 15:03
Wimbledon
Rybakina "le închide ușa în nas" rușilor, după triumful de la Wimbledon! Anunțul venit din Kazahstan
12/07/2022 LA 10:34