Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Rybakina și-a dezvăluit planul pentru semfinala cu Halep. Pe ce se va baza jucătoarea kazahă

Andrei Nicolae

Actualizat 07/07/2022 la 11:42 GMT+3

Elena Rybakina și Simona Halep se întâlnesc astăzi în penultimul act al turneului de la Wimbledon, pentru un loc în marea finală. Jucătoarea kazahă a vorbit pentru site-ul oficial WTA despre tactica pe care o va aborda în fața româncei, dar și despre confruntările din trecut disputate de cele două tenismene.

Preview Simona Halep - Elena Rybakina, semifinale Wimbledon 2022

Rybakina a reușit ieri în premieră calificarea în semifinalele unei competiții de Grand Slam, după ce a învins-o pe Ajla Tomljanovic, scor 4-6, 6-2, 6-3. Jucătoarea din Kazahstan a trecut în drumul ei spre penultimul act al competiției și de Coco Vandeweghe, Bianca Andreescu, Qinwen Zheng și Petra Martic.
Capul de serie cu numărul 17 al competiției de la All England Club a vorbit pentru site-ul oficial WTA despre partida cu Simona de astăzi și a punctat aspectele din jocul ei pe care se va baza:
"Cheia, evident, este serviciul meu, jocul meu agresiv. Ea este o campioană incredibilă. Se mișcă foarte bine, citește jocul. Eu doar încerc să dau tot ce am mai bun, să mă concentrez pe lucrurile pe care le pot controla: serviciul meu, loviturile mele, emoțiile. Indiferent de ce se întâmplă, rămân calmă, joc de la punct la punct."
Partida dintre Halep și Rybakina a fost prefațată și de jurnaliștii de la Sportskeeda. Americanii o văd pe româncă favorită, experiența în turneele de Grand Slam fiind un atu esențial pentru capul de serie cu numărul 16 al competiției. Halep se pregătește pentru a noua semifinală de Grand Slam din carieră și vrea să ajungă pentru a șasea oară în ultimul act al unui turneu de mare șlem.

Rybakina, despre confruntările din trecut cu Halep

Cele două s-au întâlnit de trei ori până acum, iar bilanțul este de 2-1 pentru Simona. Primul meci dintre cele două a avut loc la Wuhan, în 2019, când Halep a fost nevoită să abandoneze la 5-4 pentru Rybakina în primul set.
A doua confruntare a avut loc la Dubai, unde românca s-a impus în trei seturi, după ce a fost condusă. Ultimul duel dintre cele două a avut loc anul trecut la US Open, unde Simona o învingea pe Rybakina cu scorul de 7-6, 4-6, 6-3. Rybakina a oferit câteva cuvinte despre cele trei dueluri pe care le-a avut cu Simona:
"Au fost meciuri foarte dure. Îmi aduc aminte că în Dubai am pierdut în tiebreak, foarte aproape. La US Open de asemenea, acolo am fost puțin accidentată. La finalul zilei, știu că trebuie să joc până la capăt, pentru că ea este o luptătoare foarte bună. Indiferent de scor, trebuie să mă concentrez pe jocul meu, pe planul meu. Trebuie doar să fiu mai stabilă și să am încredere în anumite momente."
Duelul Simona Halep - Elena Rybakina, din semifinalele Wimbledon, este în direct azi, în jurul orei 17:00, pe Eurosport și Eurosport Player.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo