Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Simona Halep i-a fermecat pe Wilander și Corretja la Wimbledon! "E o jucătoare mai bună decât în 2019"

Bianca Dumitru

Publicat 06/07/2022 la 17:36 GMT+3

Simona Halep s-a calificat în această după-amiază în semifinalele turneului de la Wimbledon, învingând-o în două seturi pe Amanda Anisimova, scor 6-2, 6-4. După meci, Alex Corretja și Mats Wilander s-au arătat încântați de evoluția fostului lider WTA.

Simona Halep

Credit imagine: Getty Images

Simona Halep a obținut astăzi calificarea în semifinale la Wimbledon, după ce a învins-o în minimum de seturi de Amanda Anisimova, scor 6-2, 6-4, la capătul unui meci care a durat o oră și 5 minute de joc.
La finalul partidei din sferturi, experții Eurosport au comentat prestația celor două sportive. Alex Corretja a vorbit despre ce a remarcat în jocul Simonei Halep și despre avantajele pe care românca le-a avut în fața adversarei sale.
Fostul jucător de tenis a punctat că fostul lider WTA arată foarte bine în această vară și că are și experiența necesară pentru a depăși momentele mai tensionate de care ar putea avea parte de-a lungul meciurilor.
"Anisimova probabil s-a gândit că a pierdut meciul și a dat drumul la brațe, așa cum a făcut Van De Zandschulp în meciul cu Nadal. Dacă ar fi fost 5-3, ar fi stat altfel lucrurile, dar Simona a avut 5-1. Halep a jucat bine, iar Amanda a jucat cu dubii și e bine pentru Simona că a avut un final mai greu de meci.
'Am avut nevoie de picioarele mele astăzi', a spus Simona, iar faptul că s-a lovit pe picior spre finalul meciului îmi spune că a fost tensionată. E foarte inteligentă, are multă experiență și a făcut față emoțiilor. Picioarele sunt principala armă atunci când ai emoții.
În astfel de momente trebuie să faci față emoțiilor negative. Dacă Anisimova ar fi pus mai multă presiune pe Simona, poate că pentru ea n-ar fi fost la fel de ușor să închidă meciul. Halep simte mai bine aceste momente și de-aceea a reușit să termine meciul în două seturi. Simona a jucat mai bine astăzi. Amanda a făcut un turneu bun, dar Simona arată foarte bine", a spus Alex Corretja.
La rândul său, Mats Wilander s-a arătat încântat de evoluția Simonei Halep din ultimul an: "E o jucătoare mai bună decât în 2019, e o jucătoare completă, servește mai bine, vine mai des în față, ia mingile mai devreme și le forțează pe adversare să greșească mai mult."
Citește și:

CE A SPUS SIMONA HALEP DUPĂ CE A ÎNVINS-O PE ANISIMOVA LA WIMBLEDON

După meciul cu Amanda Anisimova, Simona Halep a vorbit despre cum s-a simțit pe teren și despre ce își propune să facă pe teren la fiecare partidă din această perioadă.
"Mă bucur că sunt din nou în semifinală. Sunt dominată de emoții pentru că înseamnă enorm pentru mine să ajung iar aici. Am avut o adversară dificilă azi, a plesnit mingea spre final și nu am știut ce e de făcut în acele momente, dar am avut încredere în mine, mi-am spus că trebuie să am încredere în mine și să fiu tare pe picioare. Am crezut până la final că pot câștiga. La 0-40 am avut mare nevoie de serviciul meu.
M-am gândit că dacă pun prima minge în teren va fi mai ușor, al doilea a fost mai lent, dar a funcționat astăzi. Până la urmă totul e bine când se termină cu bine. Da, în mod cert joc cel mai bun tenis al meu, am avut probleme mari anul trecut, acum doar încerc să-mi construiesc încrederea din nou.
Tenisul e aici, așa că încrederea mea poate doar să crească. Stau bine la acest capitol. Publicul îmi dă o mulțime de energie, multă susținere, așa că vă mulțumesc tuturor!", a spus Simona Halep la finalul meciului din sferturi.
Mâine, pentru un loc în finala turneului de Grand Slam de la All England Club, fostul lider WTA va da peste Elena Rybakina, ocupanta locului 23 WTA, care a trecut de Tomljanovic în 3 seturi, scor 6-4, 2-6, 3-6.
Turneul de la Wimbledon se va desfășura în perioada 27 iunie - 10 iulie 2022 și va fi în direct și în exclusivitate pentru România pe canalele Eurosport și pe Eurosport Player.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo