Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Simona Halep defilează la Wimbledon! E în semifinale, după victoria clară cu Amanda Anisimova

Cristian Mihală

Actualizat 06/07/2022 la 16:40 GMT+3

Simona Halep a obținut calificarea în semifinale la Wimbledon după ce a trecut de Amanda Anisimova în minimum de seturi în mod categoric. Este a treia semifinală pe care Simona o va juca la All England Club, după cele din 2014 și 2019.

Wimbledon 2022 : Halep - Anisimova este meciul zilei pe tabloul feminin

Simona Halep a obținut miercuri calificarea în semifinale la Wimbledon după ce a învins-o în minimum de seturi de Amanda Anisimova, scor 6-2, 6-4, la capătul unui meci care a durat o oră și 5 minute de joc. În continuare, Simona se va duela cu învingătoarea meciului dintre Tomljanovic și Rybakina.
  • 5-4. Anisimova își face serviciul și rămâne aproape. Simona va servi pentru a doua oară pentru a închide meciul.
  • 5-3. Anisimova obține break-ul.
  • 5-2. Anisimova supraviețuiește deocamdată în meci.
  • 5-1. Simona Halep își face serviciul!
  • 4-1. Simona Halep are dublu break și în setul 2! Simona e la doar două game-uri distanță de calificarea în semifinale.
  • 3-1. Simona își face serviciul și e în față și în setul 2.
picture

Punctul care a lăsat-o mască pe Anisimova la Wimbledon! Nici Simona nu se aștepta să-i iasă!

  • 2-1. Simona Halep obține primul break și în setul secund!
  • 1-1. Simona Halep își face serviciul la 0 și egalează la 1, jucând excelent.
  • 0-1. Anisimova își face serviciul în debutul setului secund.
  • ÎNCEPE SETUL SECUND.
  • 6-2. Simona Halep câștigă primul set după exact 30 de minute de joc.
picture

Așa a câștigat Simona Halep primul set în meciul cu Anisimova din sferturi la Wimbledon

  • 5-2. Anisimova își face serviciul și rămâne în primul set. Simona va servi pentru a închide manșa inaugurală.
  • 5-1. Simona salvează două mingi de break și e la doar un game distanță de câștigarea primului set.
  • 4-1. Simona Halep mai obține un break și e în față. Campioana noastră joacă excelent!
  • 3-1. Simona Halep își face serviciul și e în față.
  • 2-1. Simona Halep obține primul break al meciului!
picture

Halep a avut nevoie de mai puțin de 10 minute pentru a face primul break în meciul cu Anisimova

  • 1-1. Simona Halep își face și ea serviciul foarte bine.
  • 0-1. Anisimova deschide meciul la serviciu cu dreptul.
UPDATE În curând începe meciul din sferturi dintre Simona Halep și Amanda Anisimova. Americanca începe la serviciu.
UPDATE Simona Halep este singura jucătoare din cele rămase pe tabloul feminin de la Wimbledon cu un turneu de Grand Slam în palmares. Mai mult, niciuna dintre celelalte sportive care luptă pentru trofeu nu a bifat vreo finală într-un Mare Șlem. Din punct de vedere al experienței și al gestionării emoțiilor la cel mai înalt nivel, Simo e fără doar și poate la alt nivel față de contracandidate.
Cât de departe au ajuns sportivele rămase în luptă la Wimbledon, în turneele de Grand Slam:
  • Amanda Anisimova – adversara lui Halep din sferturi, a avut cea mai bună performanță pe zgura de la Roland Garros în 2019, când a ajuns în semifinale.
  • Ajla Tomljanovic – învingătoare în duelul cu Alize Cornet în optimi, a ajuns în sferturi anul trecut tot la Wimbledon.
  • Elena Rybakina – jucătoarea de 23 de ani a atins cea mai bună performanță anul trecut la Roland Garros, unde a ajuns în sferturi.
  • Ons Jabeur – tunisianca ajunsese de două ori în faza sferturilor, în turneele de la Australian Open și Wimbledon, aceasta fiind a treia apariție. Ea va lupta mâine, în prima semifinală, după ce a trecut de Bouzkova, în sferturi.
  • Tatjana Maria – veterana de 34 de ani a înregistrat cea mai bună performanță în urmă cu șapte ani la Wimbledon, când a ajuns în al treilea tur. Acum va lupta în semifinale cu Jabeur, joi, după ce a eliminat-o, aseară, pe Jule Niemeier.
UPDATE Super-computerul de predicții al Wimbledon anticipează că Simona Halep are 51% șanse de câștig în meciul din sferturi cu Amanda Anisimova. Motivele:
  • Halep este fostă campioană la Wimbledon și o devansează pe Anisimova și în clasamentul IBM Power Index, pe baza performanțelor sale recente
  • Halep a câștigat ultima întâlnire cu Anisimova cu 6-2,6-1 în timpul sezonului pe iarbă, la Bad Homburg Open
  • Cea mai bună clasare a lui Halep în clasamentul WTA a fost nr. 1, în timp ce Anisimova a fost nr. 21
UPDATE Cei trei experți în tenis de la lastwordonsports.com au prefațat partida Halep - Anisimova, din sferturile Wimbledon. Iată mai jos ce anticipează:
Jakub
Anisimova a văzut unele probleme în drumul spre sferturi, revenind în două dintre dispute (cu Lauren Davis și Coco Gauff); dar tânăra din SUA a arătat mai bine în fiecare meci, cel mai recent punând capăt poveștii de basm a lui Harmony Tan. Halep, care încă nu a cedat vreun set, a fost o mașinărie absolută la Wimbledon, în acest an. Singura dată când a părut puțin în pericol a fost în primul set împotriva lui Kirsten Flipkens, dar fostul numărul 1 mondial a eliminat-o pe a patra favorită, Paula Badosa, 6-1 6-2 în meciul anterior, arătând cât de bună este forma ei. Acest meci i s-ar potrivi mai bine Anisimovei pe o altă suprafață. La cât de bine a arătat Halep, românca trebuie considerată favorită.
  • Pronostic: Halep, în 2 seturi.
Jack
Dinamica meciului va depinde de care dintre Anisimova va păși pe teren. Într-o zi bună, Amanda evoluează cu foarte mult ritm și e greu de depășit. Halep nu are cel mai mare serviciu din lume, așa că, dacă americanca este în zonă, lucrurile ar putea deveni dificile pentru fostul lider mondial. Din câte am văzut, nu am niciun motiv să cred că Anisimova ne va arăta fața ei mai puțin plăcută miercuri. Chiar și pentru cineva de calibru lui Halep, Anisimova e greu de oprit atunci când are încredere totală în loviturile ei
  • Pronostic: Anisimova, în 3 seturi.
Jim
Jabeur este probabil favorita la câștigarea trofeului, dar poate că nu ar trebui să fie. Halep este, până la urmă, singura jucătoare rămasă în turneu care a câștigat efectiv Wimbledon. Ea a demolat-o pe Paula Badosa pentru a-și rezerva locul în sferturi. Anisimova a avut și ea un turneu excelent, dar dacă Halep își menține nivelul pe care l-a arătat împotriva lui Badosa, așteptați-vă ca americanca să nu aibă prea multe șanse.
  • Pronostic: Halep, în 2 seturi.

Simona Halep, favorită principală să câștige Wimbledon 2022

UPDATE Dublă câștigătoare de Grand Slam, Simona Halep era prima pe listă pentru a câștiga Wimbledon, înainte de sferturi, cu o cotă de 1,75. Favorită numărul 16 la ediția din acest an de la Wimbledon, Halep a trecut fără set pierdut de Muchova, Flipkens, Frech și Badosa.
Ons Jabeur (2 WTA), cel mai bine clasată jucătoare rămasă în competiție, se afla pe locul secund pentru a câștiga turneul desfășurat pe iarba londoneză. Jucătoarea din Tunisia avea o cotă de 2, iar opinia specialiștilor a fost întărită de calificarea în semifinale, aseară, când a dispus de Marie Bouzokova, în trei seturi.
UPDATE Agnieszka Radwanska, fosta mare jucătoare poloneză de tenis, a vorbit la superlativ despre Simona Halep, pe care o vede câștigând Wimbledon pentru a doua oară în carieră.
"I-am văzut toate meciurile anul acesta, la Wimbledon, arată foarte bine. Văd focul din privirea Simonei Halep. Joacă mult mai agresiv, servește bine, cred că poate să câștige turneul. Cred că Simona e capabilă să joace cel mai bun tenis al ei pe iarbă și are și avantajul experienței la cel mai înalt nivel. Poate merge până la capăt", a spus Radwanska într-un interviu pentru Eurosport.
UPDATE Amanda Anisimova și-a amintit de victoria Simonei Halep de la Wimbledon 2019, când super-campioana noastră o învingea fără drept de apel pe uriașa Serena Williams, în două seturi. Adversara de azi a româncei a etichetat acel moment drept "magic".
"Finala ei împotriva Serenei, nu cred că cineva s-ar fi așteptat să o învingă pe Serena, deci cred că a fost un moment magic pentru ea. Este o jucătoare incredibilă și va lupta până la capăt, deci cred că a făcut o treabă foarte bună. A fost un turneu foarte special pentru ea, deci chiar mi-a făcut plăcere să urmăresc acel meci și este o jucătoare foarte bună pe iarbă", a declarat Anisimova, potrivit Sportskeeda.
UPDATE Darren Cahill va începe un parteneriat cu Sinner, dar ieri, înainte ca viitorul elev să joace cu Djokovic, australianul a antrenat-o pe Anisimova. Darren a petrecut aproximativ o oră pe teren cu fosta elevă, explicându-i unde trebuie să lucreze și ce trebuie să facă pentru a avea o șansă reală în fața lui Halep.

Știrea ințială: Simona Halep - Amanda Anisimova, preview sferturi Wimbledon 2022

Simona Halep e într-o formă grozavă la Wimbledon, acolo unde s-a calificat în sferturi după ce a spulberat-o încă o dată pe Paula Badosa, 6-1, 6-2 în doar 59 de minute de joc. Pentru un loc în semifinale, dubla campioană de Grand Slam din România o va întâlni pe Anisimova, fostă elevă a lui Cahill, care la rândul său a trecut ușor de surpriza Harmony Tan, scor 6-2, 6-3.
picture

Simona Halep, meci "de pus în ramă" la Wimbledon, cu Paula Badosa! Românca a cedat doar 3 game-uri

Simona Halep - Amanda Anisimova, LIVE BLOG: românca are avantaj psihologic

Halep și Anisimova s-au întâlnit ultima oară chiar înainte de competiția de la All England Club, când Simo a trecut cu 6-2, 6-1 în sferturile de la Bad Homburg. Jucătoarea din SUA și-a amintit de acea dispută, evident, dar spune că de această dată lucrurile vor sta total diferit.
"Am jucat cu Halep acum ceva mai mult de o săptămână, e foarte greu să joci împotriva ei pe iarbă. A jucat foarte bine în acea partidă, dar acel duel a fost foarte greu pentru mine și pentru că am simțit un disconfort la încheietură. Ca atare, nu am fost capabilă să îi ofer cea mai bună replică. Știu că mă așteaptă un nou meci foarte greu, dar abia aștept să o întâlnesc iar. Sunt sigură că amândouă vom da o luptă pe cinste pentru calificarea în semifinale", a spus Anisimova, citată de wtatennis.com.
La nivel de experiență, Halep e cu multe clase peste tânăra sa adversară, care până acum reușise cea mai bună performanță într-un Grand Slam la Roland Garros 2019 (semifinală). De atunci, jucătoarea din SUA a avut mari probleme să își mențină nivelul, astfel că o calificare în sferturi la Wimbledon e un rezultat grozav pentru ea.
"Când am venit aici, nu am crezut că va fi posibil să ajung așa departe. E un vis devenit realitate. E a doua mea semifinală la un Grand Slam, dar prima oară nu am apreciat performanța așa cum ar fi trebuit. Abia după aproximativ un an am început să înțeleg pe deplin ce realizasem, ce înseamnă acel rezultat pentru mine. Abia când jocul nu îți mai merge și ești eliminată mereu în primele tururi înțelegi ce ai realizat. E greu să îți mai găsești motivația în astfel de momente, dar am continuat să muncesc. Din acest motiv sunt atât de fericită să ajung acum în sferturi la Wimbledon", a mai spus sportiva din SUA.

Simona Halep sau cum munca te aduce tot mai sus

După un 2021 de coșmar, în care accidentările i-au subminat încrederea în propriile forțe, Simona Halep arată din nou de ce e una dintre cele mai mari sportive din istoria recentă a tenisului. Constănțeanca a ajuns în sferturi la All England Club fără set pierdut și e doar a 3-a sportivă activă care să se mândrească în acest moment cu 5 prezențe în ultimele 8 la Wimbledon (alături de Serena și Venus Williams).
picture

Simona Halep dă recital la Wimbledon. TOP 5 puncte reușite de româncă, pe iarba londoneză

Întrebată care e secretul unor prestații atât de solide, după ce a subordonat-o pe Paula Badosa, numărul 4 WTA, Simona Halep a dezvăluit că munca neîncetată depusă în ultimele luni își spune cuvântul.
"Munca depusă e foarte importantă și m-a adus aici. M-am antrenat din greu în ultimele 2-3 luni și sunt foarte fericită că am început să joc din ce în ce mai bine. Am încredere și simt că ăsta e jocul meu. În același timp, vreau să continui să progresez, mă împing foarte tare la antrenamente pentru a fi mai bună. Abia aștept să muncesc și mai mult și să joc și mai bine", a spus Halep, la conferința de presă de după partida cu Badosa.
Va fi un meci diferit. Bineînțeles, acela a fost un meci grozav pentru mine, dar mă aștept la o partidă dificilă. Sunt aici să joc la fel cum am jucat astăzi, mă concentrez pe jocul meu. Sunt sigură că pot juca un tenis la fel de bun din nou, dar va fi o provocare. Sunt sferturile de finală de la Wimbledon. Sunt pregătită și abia aștept meciul următor | Simona Halep

Ce anticipează specialiștii înainte de Simona Halep - Amanda Anisimova (sferturi Wimbledon)

Mulți specialiști o văd pe Simona Halep drept principala favorită la câștigarea turneului, Mats Wilander sau Aga Radwanska declarându-se impresionați de modul în care evoluează sportiva din România.
Jurnaliștii de la Sportskeeda nu fac nici ei excepție: americanii au prefațat duelul din sferturi și, deși speră într-un succes al Amandei Anisimova, sunt de părere că Simona se va impune în 2 seturi disputate.
"Halep vine în această confruntare cu mai multă experiență, dar și cu mai multă energie decât Anisimova, ceea ce o face favorită să se impună. Românca a petrecut în total patru ore și 35 de minute pe teren în drumul spre sferturile de finală. Anisimova, în schimb, a trebuit să lupte timp de șase ore și trei minute pentru a-și asigura un loc în sferturi. Faptul că Halep a reușit să își scurteze toate meciurile de până acum ar fi un atuu pentru ea în fața americancei.
Halep a fost genială în transformarea apărării în atac, lucru care a fost demonstrat în victoria sa asupra lui Badosa în runda anterioară. Fostul număr 1 mondial a încheiat meciul cu 17 lovituri câștigătoare la doar nouă greșeli neforțate, câștigând 89% din punctele de pe primul serviciu. Statisticile sunt extrem de încurajatoare pentru Halep, care se pregătește să înfrunte o jucătoare agresivă în persoana Anisimovei. Singurul aspect care ar trebui să o îngrijoreze pe româncă este procentajul scăzut al primului serviciu, care a fost de doar 50% împotriva lui Badosa.
Ea trebuie să îmbunătățească aceste cifre împotriva Anisimovei, care nu va ezita să se năpustească în cazul în care va forța pe al doilea serviciu al lui Halep. Un serviciu bun a fost cheia succesului lui Halep în ultima sa victorie în fața americancei de la Bad Homburg, unde a reușit 10 ași. Anisimova trebuie să își aducă jocul super-agresiv pe teren pentru a o pune sub presiune pe Halep. Ea a terminat în special meciul din turul patru de la Wimbledon cu 28 de lovituri câștigătoare și 18 erori neforțate.
Acestea fiind spuse, jocul ei pe iarbă este încă în lucru și i-ar putea fi dificil să stea în joc cu viteza și apărarea incredibilă ale lui Halep. Anisimova are instrumentele necesare pentru a o deranja pe româncă, dar rămâne de văzut cât de constant va reuși să o facă. Experiența lui Halep cu iarba ar trebui să îi dea un avantaj atunci când va fi nevoie. Pronostic: Simona Halep va câștiga în două seturi strânse", notează cei de la Sportskeeda.
De notat că miza partidei este uriașă pentru amândouă, în contextul în care cei mai mulți dintre specialiști consideră că semifinala va fi o formalitate pentru câștigătoarea acestui meci. În penultimul act, Halep sau Anisimova vor avea de înfruntat jucătoarea care se impune în duelul Tomljanovic - Rybakina.
Wimbledon 2022 - 6 iulie, transmisiuni Eurosport 1&2
Duelul Simona Halep - Amanda Anisimova, din sferturile de la Wimbledon, este în direct pe Eurosport 2, de la ora 15:30.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo