Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Marea Aga Radwanska, cucerită total de Simona Halep, la Wimbledon: "Văd focul din privirea ei"

Cristian Mihală

Publicat 06/07/2022 la 07:47 GMT+3

Agnieszka Radwanska, fosta mare jucătoare poloneză de tenis, a vorbit la superlativ despre Simona Halep, pe care o vede câștigând Wimbledon pentru a doua oară în carieră.

Simona Halep dă recital la Wimbledon. TOP 5 puncte reușite de româncă, pe iarba londoneză

Simona Halep este în sferturi la All England Club, acolo unde va da piept în această după-amiază cu Amanda Anisimova pentru un loc în "careul de ași". Sportiva din Constanța a etalat un joc extrem de consistent în ultima săptămână și jumătate, nepierzând încă vreun set și e văzută de mulți specialiști drept principala pretendentă la trofeu.
Așa o consideră și Aga Radwanska, fostă finalistă la Wimbledon în 2012. Poloneza ajunsă la 33 de ani a urmărit-o cu atenție pe super-campioana noastră și e impresionată de agresivitatea acesteia, dar și de setupul mental arătat pe iarba londoneză.
"I-am văzut toate meciurile anul acesta, la Wimbledon, arată foarte bine. Văd focul din privirea Simonei Halep. Joacă mult mai agresiv, servește bine, cred că poate să câștige turneul. Cred că Simona e capabilă să joace cel mai bun tenis al ei pe iarbă și are și avantajul experienței la cel mai înalt nivel. Poate merge până la capăt", a spus Radwanska într-un interviu pentru Eurosport.

Simona Halep profită la Wimbledon de lipsa de consistență a jucătoarelor din TOP 10 WTA

În WTA am fi asistat la o luptă în doi pentru întâietate, dacă Ashleigh Barty nu s-ar fi retras prematur, este de părere poloneza. Acum, compatrioata sa, Swiatek este sportiva care domină autoritar circuitul, iar faptul că între numărul unu mondial și celelalte jucătoare e o adevărată "prăpastie" e relevat și de surprizele de la Wimbledon. Exceptând-o pe Halep, niciuna dintre tenismenele calificate în sferturi nu au vreo finală de Grand Slam, lucru care e explicat de nivelul foarte apropiat între jucătoarele de top 10 și celelalte competitoare.
"Cred că Iga (n.r. Swiatek) și Ash (n.r. Barty) - înainte de a se retrage - le călcau pe urmele lui Djokovic și Nadal, dacă e să fac o comparație cu circuitul masculin. Din nefericire, Ash a deciz să spună stop, așa că acum, exceptând-o pe Iga, celelalte sportive de top sunt la un nivel apropiat. De aceea vedem atât de multe nume noi - jucătoare care nici nu sunt în top 30 WTA - în săptămâna a doua de la Wimlbedon. S-a făcut loc pentru tinerele speranțe, dar cred că vom mai aștepta puțin pentru a vedea multe nume noi în TOP 10", a mai spus Aga.
Simona Halep - Amanda Anisimova, sfertul de finală de azi de la Wimbledon, este în direct pe Eurosport 2, de la ora 15:30.
Wimbledon 2022 - 6 iulie, transmisiuni Eurosport 1&2
Turneul de la Wimbledon, al treilea Grand Slam al anului, este programat în perioada 27 iunie - 10 iulie și va fi transmis în direct pe Eurosport și Eurosport Player.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo