Simona Halep ar fi trebuit să deschidă ziua pe arena centrală în 2020 la Wimbledon, ca urmare a victoriei din 2019, însă n-a mai apucat s-o facă din cauza pandemiei de coronavirus. Din păcate pentru româncă, nici în 2021 nu a reușit să se bucure de această onoare pentru că a fost accidentată. Darren Cahill a transmis zilele trecute că Simona ar trebui să joace prima pe arena centrală marți, pe 28 iunie.
Mai mult, campioana en-titre, Ashleigh Barty, care s-a retras din tenis la începutul acestui an, a vorbit cu organizatorii, pe care i-a rugat ca Simona să deschidă ziua de marți pe arena centrală. Totuși, englezii au fost de neînduplecat și au ales ca marți, ziua de concurs să fie deschisă de liderul mondial din WTA, Iga Swiatek, care nu va întâlni o britanică, ci o jucătoare croată din afara Top 250 WTA, Jana Fett (254 WTA).
National Bank Open
Brazilienii nu și-au revenit, după ce Halep a învins-o la Toronto pe Haddad Maia: "Aripi frânte"
ACUM 7 ORE
CITEȘTE ȘI:

Simona Halep, ignorată de organizatorii de la Wimbledon

În mod normal, meciul dintre Simona Halep și Karolina Muchova ar putea livra mult mai mult decât meciul Swiatek – Fett. Simona Halep, care e campioana din 2019, se va duela cu cehoaica Muchova, care a jucat sferturi de finală la ultimele ei două apariții la Wimbledon, în 2019 și 2021. În plus, meciul dintre Halep și Muchova va fi primul duel direct din circuit pentru ele.
ÎN CE FAZĂ A COMPETIȚIEI VA AJUNGE SIMONA HALEP LA WIMBLEDON 2022?
La postarea în care englezii anunță că Iga Swiatek va juca prima pe arena centrală marți, majoritatea comentariilor contestă decizia organizatorilor și scriu că Simona Halep ar fi fost îndreptățită să deschidă ziua de joc pe central. "Aceasta ar trebui să fie Simona Halep. Covid a anulat Wimbledonul din 2020, iar Simona nu a putut juca anul trecut din cauza unei accidentări, așa că Ash Barty a primit onoarea. Cu Ash retrasă, privilegiul și onoarea ar trebui să revină Simonei. Și-a câștigat dreptul în 2019", a scris Darren Cahill pe pagina sa de Twitter.
Turneul de la Wimbledon se va desfășura în perioada 27 iunie - 10 iulie 2022 și va fi în direct și în exclusivitate pentru România pe canalele Eurosport și pe Eurosport Player.
Western & Southern Open
Cât de mult poate urca Simona Halep în clasamentul WTA după turneul de la Cincinnati
ACUM 7 ORE
Tenis
Adversara Simonei Halep la Cincinnati, în mijlocul unui scandal în SUA! Ce s-a întâmplat cu Potapova
ACUM 10 ORE