Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Simona Halep e în sferturi la Wimbledon! Românca, victorie zdrobitoare cu Paula Badosa

Nicu Savin

Actualizat 04/07/2022 la 20:24 GMT+3

Simona Halep s-a calificat luni seară în sferturile de finală de la Wimbledon, după ce a învins-o pe Paula Badosa în minimum de seturi, arătând un nivel de joc de-a dreptul excepțional.

Halep vs. Badosa, în optimi la Wimbledon! Super-duelul, luni, în direct pe Eurosport 2

Simona Halep e în sferturi la Wimbledon, după ce a învins-o pe favorita numărul 4, Paula Badosa, în minimum de seturi, scor 6-1, 6-2, la capătul unui meci care a durat o oră de joc. Aceasta a fost a doua victorie a Simonei în fața sportivei din Spania. În sferturi, Simona se va duela cu învingătoarea meciului dintre Anisimova și Tan.
  • 5-2. Simona Halep își face serviciul și continuă să producă lovituri excepționale.
  • 4-2. Simona Halep obține break-ul și în setul secund.
  • 3-2. Simona Halep mai face un game de serviciu excelent și e în față.
picture

Simona Halep, reflex de mare campioană la Wimbledon! Cum a lăsat-o spectatoare pe Badosa

  • 2-2. Badosa salvează 3 mingi de break și își face serviciul.
  • 2-1. Simona Halep salvează o minge de break și își face serviciul în mare stil.
  • 1-1. Paula Badosa își câștigă game-ul de serviciu.
  • 1-0. Incredibil joc al Simonei Halep, care deschide setul 2 cu un game de serviciu la 0.
  • ÎNCEPE SETUL SECUND.
  • 6-1. Simona Halep câștigă setul inaugural după doar 23 de minute de joc.
picture

Simona Halep, set perfect cu Paula Badosa, în optimi la Wimbledon! Așa a câștigat românca manșa 1

  • 5-1. Simona Halep își câștigă la 0 game-ul de serviciu, iar Badosa va servi în continuare pentru a rămâne în set.
  • 4-1. Simona Halep obține un break la 0 și e la doar 2 game-uri de câștigarea setului 1.
picture

Game la 0 câștigat de Simona Halep la retur, în meciul din optimi cu Badosa! Simo face spectacol

  • 3-1. Simona își face serviciul și consolidează break-ul.
  • 2-1. Excepțional! Simona Halep obține primul break al meciului după un punct excelent.
picture

Simona Halep obține primul break al meciului cu Badosa, la Wimbledon! Super punct reușit de româncă

  • 1-1. Simona Halep își face serviciul și ea fără emoții.
  • 0-1. Paula Badosa își face serviciul la 0 în debutul setului inaugural.
  • ÎNCEPE ÎN CURÂND MECIUL DINTRE HALEP ȘI BADOSA. IBERICA ÎNCEPE LA SERVICIU. MECIUL E PE EUROSPORT 2.
  • UPDATE | Nick Kyrgios câștigă meciul din optimi cu Brandon Nakashima, iar partida dintre Halep și Badosa începe în curând pe central!
  • UPDATE | Brandon Nakashima a câștigat setul al patrulea cu 6-3 în fața lui Nick Kyrgios. Pe terenul central urmează apoi duelul dintre Halep și Badosa
  • UPDATE | Nick Kyrgios a câștigat setul al treilea cu 7-6 (2) în fața lui Brandon Nakashima. Pe terenul central urmează apoi duelul dintre Halep și Badosa.
  • UPDATE | Nick Kyrgios a câștigat setul secund cu 6-4 în fața lui Brandon Nakashima. Pe terenul central se vor mai juca cel puțin două seturi, înainte ca duelul dintre Halep și Badosa să înceapă.
  • UPDATE | Brandon Nakashima câștigă primul set cu 6-4 în fața lui Nick Kyrgios. După acest meci începe duelul dintre Simona Halep și Paula Badosa.
Știre inițială
Simona Halep a avut câteva meciuri foarte bune la Wimbledon până în faza optimilor de finală. Campioană la ediția din 2019, Simona Halep le-a învins pe Karolina Muchova, Kirsten Flipkens și Magdalena Frech, toate cele 3 partide terminându-se în minimum de seturi. De altfel, ultimul set pierdut de Simona pe iarba londoneză datează din 2019, din turul 2, atunci când Halep avea nevoie de decisiv pentru a trece de Mihaela Buzărnescu (5-3, 4-6, 6-2).
Acum, în optimile de finală, Simona Halep se va duela cu favorita numărul 4, Paula Badosa, jucătoare care nu a trecut niciodată de faza optimilor de finală la Wimbledon (fază atinsă în 2021 și 2022). În vârstă de 24 de ani, sportiva din Spania le-a învins până acum pe Louisa Chirico, Irina Bara și Petra Kvitova, fără a ceda set.
Simona Halep și Paula Badosa s-au mai întâlnit o singură dată, chiar în acest an, la Madrid. Românca i-a lăsat acolo doar patru game-uri, reușind să se impună cu 6-3, 6-1. De la Madrid a plecat și parteneriatul Simonei cu antrenorul francez, Patrick Mouratoglou.
Conform programului anunțat de organizatori, partida dintre Simona Halep și Paula Badosa va fi a doua pe terenul central, în jurul orei 17.30, ora României, după meciul dintre Kyrgios și Nakashima.
picture

Simona Halep - Magdalena Frech 6-4, 6-1, în turul 3 la Wimbledon. Rezumatul meciului

Simona Halep - Paula Badosa LIVE TEXT, în optimile de finală de la Wimbledon | Românca, încrezătoare! Iberica are coșmaruri de la ultimul meci direct

După meciul din turul 3, câștigat clar cu Frech, Simona s-a arătat extrem de încrezătoare în forțele ei și a subliniat că este în forma pe care și-a dorit-o.
"Încerc doar să joc mai ofensiv, mă străduiesc să fac asta. Muncesc din greu în fiecare zi, așa că sunt foarte fericită pentru această primă săptămână. Am jucat un tenis bun. Aștept cu nerăbdare să o joc și pe a doua și să o fac cât mai bine de la o zi la alta.
M-am luptat cu încrederea în ultima vreme. Dar e normal după sezonul trecut, când am fost accidentată și nu am câștigat prea mult. Dar, din nou, cu munca pe care am făcut-o, mă simt mai bine. Simt că fizic sunt puternică, sunt acolo unde trebuie să fiu. Nu mai sunt îngrijorată de accidentări. Va veni și tenisul. Dacă voi continua să fac în fiecare zi ceea ce am de pregătit deja, sunt cu adevărat încrezătoare că voi ajunge la cel mai înalt nivel", a spus Simona.
picture

Simona Halep: "Asta îmi spune și antrenorul, că îi place cum joc"

De partea cealaltă, Paula Badosa este conștientă că va avea un meci greu contra Simonei. Iberica și-a amintit de duelul pierdut clar la Madrid și nu a ascuns faptul că speră ca românca să nu repete acea evoluție.
"Am o parte de tablou foarte grea. Este ca și cum aș avea în față campioane de Grand Slam în fiecare meci. Dar totuși, îmi plac astfel de jocuri. Am întâlnit-o pe Simona la Madrid. Cred că a jucat incredibil în acel meci. Sper că nu va mai juca așa împotriva mea data viitoare. Cred că îi place să joace împotriva meam cred îi convine jocul meu. Ei bine, voi încerca să fac meciul diferit și să vedem cum va merge", a declarat Badosa.

Simona Halep - Paula Badosa LIVE TEXT, în optimile de finală de la Wimbledon | Specialiștii merge pe mâna româncei

Duelul dintre Simona Halep și Paula Badosa a fost prefațat de specialiștii americani de la Sportskeeda, iar concluzia este una clară: românca are toate atuurile să câștige și o va face în 3 seturi. Badosa trebuie să facă un meci perfect pentru a spera la victorie, dar experții au subliniat că în fața Simonei acest lucru este mai greu de spus decât de făcut.
"Simona Halep are un avans de 1-0 față de Paulo Badosa, după ce a învins-o pe iberică cu 6-3, 6-1 la Madrid, la începutul acestui an.Având în vedere că ambele au evoluat bine până acum la Wimbledon, acest meci are toate elementele unui clasic.
După ce a învins-o pe Petra Kvitova, Paula Badosa va fi plină de încredere în acest meci. Ea și-a păstrat luciditatea și a rezistat în fața ofensivei jucătoarei din Cehia, care a reușit 24 de lovituri câștigătoare. Cu toate acestea, are nevoie de îmbunătățiri la două capitole cheie în disputa cu Simona Halep: procentul la primul serviciu (a fost doar 59% în meciul cu Kvitova) și conversia punctelor de break (2/9).
Fiind într-o revenrie genială, Halep nu va ezita să atace pe al doilea serviciu al Badosei, dacă aceasta va începe să rateze primul serviciu. Românca este foarte experimentată pe iarbă și are un joc complex, care se potrivește suprafeței.
Viteza ei și mișcarea îi va oferi un avantaj față de Badosa în duelul lor. Halep este mult mai ofensivă, ceea ce a fost evident din cele 24 de câștigătoare pe care le-a reușit împotriva Magdalenei Frech în cel mai recent meci al său. De asemenea, ea a făcut 21 de incursiuni la fileu, reușind să câștige 14 dintre acele puncte. Probabil va încerca să avanseze și contra Badosei ori de câte ori are ocazia.
Singura modalitate de a o opri pe Halep este să o scoți din teren prin servicii la exterior și să reușești imediat lovituri câștigătoare. Acest lucru este mai ușor de spus decât de făcut pentru Badosa, având în vedere experiența ei limitată pe iarbă.
Pronostic - Simona Halep va câștiga în 3 seturi", au scris experții de la sportskeeda.com.

picture

Simona Halep, break cu stil contra Magdalenei Frech. Românca a început în mare viteză partida

Simona Halep - Paula Badosa LIVE TEXT, în optimile de finală de la Wimbledon | Românca are o șansă uriașă la această ediție

Tabloul feminin de la Wimbledon a oferit nenumărate surprize încă de la început, iar totul a culminat cu eliminarea Igăi Swiatek. Ieri a părăsit competiția și Jelena Ostapenko, astfel că Simona Halep a rămas singura jucătoare din concurs care a câștigat vreodată un Grand Slam.
Mai mult, niciuna dintre celelalte jucătoare rămase în competiție nu au ajuns nici măcar într-o finală, iar singura care are o semifinală jucată la un turne major este Amanda Anisimova, pe care Simona ar putea-o întâlni în sferturi. Așadar, dară va ajunge în finală, Simona va întâlni o adversară aflată în premieră în această postură.
De altfel, Simona le surclasează clar pe celelalte competitoare la capitolul experiență în fazele finale ale turneelor de Grand Slam. La ediția actuală de la Wimbledon, Simona tocmai a bifat a 22-a prezență în săptămâna a doua la un turneu major. Ea conduce detașat topul, fiind urmată la 10 lungimi distanță de belgianca Elise Mertens, cu 12 prezențe.
Apoi, toate celelalte jucătoare, au numărul de calificări în partea a doua a turneelor de Mare Slam formată dintr-o singură cifră: Alize Cornet 7, Ons Jabeur, Paula Badosa și Amanda Anisimova câte 5, Elena Rybakina și Alja Tomljanovic câte 3.
Am avut și cinci debutante în săptămâna a doua: Marie Bouzkova, Jule Niemeier, Harmony Tan, Heather Watson și Tatjana Maria.
Meciul dintre Simona Halep și Paula Badosa va fi al doilea al zilei pe terenul central și va începe în jurul orei 17:30, după duelul dintre Nick Kyrgios și Brandon Nakashima. Partida va fi transmisă în direct și în exclusivitate pe Eurosport 2 și Eurosport Player.
Turneul de la Wimbledon, al treilea Grand Slam al anului, este programat în perioada 27 iunie - 10 iulie și va fi transmis în direct pe Eurosport și Eurosport Player.
Wimbledon 2022 - 4 iulie, transmisiuni Eurosport 1&2
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo