Simona Halep s-a oprit în semifinale la Wimbledon, după ce a pierdut în minim de seturi duelul cu Elena Rybakina. Kazaha a făcut un meci perfect și s-a impus cu 6-3, 6-3, după numai o oră și 17 minute de joc.
Deși a pornit ca și favorită, sportiva noastră a fost departe de nivelul arătat până acum în turneu, unde nu pierduse niciun set. Sincopele Simonei au fost în special la serviciu, ea făcând 9 duble greșeli și câștigând numai 38% mingile jucate cu serviciul doi. Rybakina a taxat-o pentru acest lucru și a fost imperială la serviciu, Simona reușind un singur break.
Citește și:
National Bank Open
Brazilienii nu și-au revenit, după ce Halep a învins-o la Toronto pe Haddad Maia: "Aripi frânte"
ACUM 7 ORE

Simona Halep a greșit prea mult la serviciu, consideră Mats Wilander

Mats Wilander, expertul Eurosport, a analizat disputa de pe terenul central de la All England Club și s-a arătat surprins că jucătoarea kazahă a menținut un ritm impresionant pe tot parcursul meciului. Suedezul a subliniat că se aștepta la mai mult de la Simona, în special la serviciu și la planul de joc, de care nu a fost deloc sigură.
"Sunt surprins că Rybakina a reușit tot meciul să-și mențină agresivitatea. Simona a făcut multe duble greșeli, a servit slab cu mingea a 2-a și nu a fost foarte sigură de planul de joc. Rybakina fost sigură de planul său, i-a intrat serviciul. A fost foarte calmă, nici nu s-a bucurat excesiv la final", a spus Wilander la microfonul Eurosport.
Și Alex Corretja a remarcat același lucru la meciul de azi, subliniind că Simona fost scoasă din starea sa de confort din cauza serviciilor și retururilor puternice ale Rybakinei: "Câteadată doar serviciul poate decide un meci. Când servești cu atât de multă forță cum a făcut-o Rybakina, poți să dictezi apoi punctul. De partea cealaltă am avut-o pe Simona, care s-a chinuit cu serviciul, mai ales cu cel de-al doilea, multe duble greșeli. Dar și Rybakina a pus presiune pe serviciul Simonei. Când știi că adversara va distruge mingea de fiecare dată, te gândești la retur înainte să servești. Cred că Elena a dictat multe puncte și a făcut-o pe Simona să nu se simtă confortabil pe teren".
Elena Rybakina va juca sâmbătă finala de la Wimbledon contra lui Ons Jabeur, care a trecut în 3 seturi de Tatjana Maria. Cele două s-au mai întâlnit de 3 ori, iar sportiva din Tunisia conduce cu 2-1. Indiferent de cine se va impune, vom vorbi despre o câștigătoare în premieră la un Grand Slam. De altfel, niciuna dintre cele două finaliste nu ajunsese până acum nici măcar într-o semifinală la un turneu major.
Turneul de la Wimbledon se desfășoară în perioada 27 iunie - 10 iulie 2022 și e în direct și în exclusivitate pentru România pe canalele Eurosport și pe Eurosport Player.
Western & Southern Open
Cât de mult poate urca Simona Halep în clasamentul WTA după turneul de la Cincinnati
ACUM 7 ORE
Tenis
Adversara Simonei Halep la Cincinnati, în mijlocul unui scandal în SUA! Ce s-a întâmplat cu Potapova
ACUM 10 ORE