Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Simona Halep, eliminată în semifinale la Wimbledon! Elena Rybakina – Ons Jabeur, finala feminină din 2022

Alex Masgras

Actualizat 07/07/2022 la 19:14 GMT+3

Simona Halep a fost din păcate eliminată în semifinale la Wimbledon de către Elena Rybakina, jucătoare care a jucat un meci foarte bun la serviciu, fără să-i dea Simonei șanse prea multe de a obține break-ul. Finala feminină de la Wimbledon se va da între Ons Jabeur și Elena Rybakina, sâmbătă, în direct pe Eurosport și Eurosport Player.

Simona Halep - Amanda Anisimova, meciul care ne face să visăm! Românca e în semifinale la Wimbledon

Simona Halep a fost eliminată în semifinale la Wimbledon de către a 17-a favorită a turneului, Elena Rybakina, cu scorul de 3-6, 3-6, la capătul unui meci care a durat o oră și 17 minute de joc. Serviciul sportivei din Kazahstan a funcționat foarte bine, iar Simona nu a fost atât de constantă la serviciu precum în meciurile anterioare (9 duble greșeli), iar la retur a reușit mult mai puțin decât și-a propus. Finala feminină de la Wimbledon se va da între Ons Jabeur și Elena Rybakina, sâmbătă, în direct pe Eurosport și Eurosport Player.
picture

Simona Halep, fără replică în fața returului prin care Rybakina a închis semifinala de la Wimbledon

  • 3-5. Rybakina nu ratează și se apropie la doar un game distanță de calificarea în finală. Simona va servi pentru a rămâne în meci.
  • 3-4. Simona Halep face un game de serviciu la 0 și e din nou la doar un game în spatele Elenei Rybakina.
picture

Simona Halep, rezistență incredibilă în fața "rachetelor" trimise de Rybakina în terenul său

  • 2-4. Rybakina servește foarte bine și consolidează break-ul.
  • 2-3. Simona Halep nu reușește să preia conducerea în acest set 2, iar Rybakina face din nou break-ul.
  • 2-2. Simona Halep face break-ul și egalează în setul 2.
  • 1-2. Simona Halep își face serviciul și e la doar un game în spatele Elenei Rybakina.
picture

Simona Halep a legat două puncte de excepție și a stârnit aplauze intense din partea publicului

  • 0-2. Rybakina își face serviciul fără emoții și își consolidează break-ul obținut mai devreme.
  • 0-1. Simona Halep nu-și poate păstra serviciul, iar Rybakina obține break-ul.
picture

Simona Halep, extrem de nervoasă, după o eroare neforțată în duelul cu Rybakina

  • ÎNCEPE SETUL SECUND.
  • 3-6. Elena Rybakina își face serviciul din nou în forță și câștigă setul inaugural după 37 de minute de joc.
  • 3-5. Simona Halep salvează o minge de set și își face serviciul.
picture

Simona Halep a reușit 3 puncte la rând și a rămas în primul set, în meciul cu Rybakina

  • 2-5. Rybakina nu greșeșește pur și simplu la serviciu, iar Simona Halep va servi în continuare pentru a rămâne în primul set.
picture

Simona Halep a ridicat publicul în picioare cu un rever în lung de linie marcă înregistrată

  • 2-4. Simona salvează două mingi de meci și își face serviciul revenind excelent.
picture

Simona Halep, tranziție superbă din defensivă în ofensivă, în semifinala cu Rybakina de la Wimbledon

  • 1-4. Rybakina continuă să servească foarte bine în meci, Simona e ținută la distanță deocamdată.
  • 1-3. Simona Halep salvează o minge de break și își face serviciul pentru prima dată în meci.
  • 0-3. Rybakina servește foarte bine în continuare și consolidează break-ul.
  • 0-2. Rybakina obține primul break al meciului.
  • 0-1. Rybakina își face serviciul la 0 în game-ul de debut al semifinalei a doua.
UPDATE Începe a doua semifinală, în direct pe Eurosport 2! Elena Rybakina va începe meciul din semifinale la serviciu.
UPDATE Ons Jabeur e prima finalistă la Wimbledon! Tunisianca s-a impus în fața Tatjanei Maria cu scorul de 6-2, 3-6, 6-1, după o oră și 45 de minute de joc. Urmează meciul dintre Simona Halep și Elena Rybakina.
UPDATE Tatjana Maria câștigă setul 2 cu 6-3, iar meciul intră în decisiv! Partida Halep - Rybakina începe după acest meci.
UPDATE Ons Jabeur a câștigat primul set cu scorul de 6-2, după 39 de minute de joc.
UPDATE A început semifinala dintre Ons Jabeur și Tatjana Maria, în direct pe Eurosport 2 și Eurosport Player.

Rybakina crde că serviciul ei poate face diferența în semifinala cu Halep, de la Wimbledon

UPDATE Rybakina a vorbit pentru site-ul oficial WTA despre partida cu Simona de astăzi și a dezvăluit punctele forte din jocul ei pe care se va baza.
"Cheia, evident, este serviciul meu, jocul meu agresiv. Ea este o campioană incredibilă. Se mișcă foarte bine, citește jocul. Eu doar încerc să dau tot ce am mai bun, să mă concentrez pe lucrurile pe care le pot controla: serviciul meu, loviturile mele, emoțiile. Indiferent de ce se întâmplă, rămân calmă, joc de la punct la punct", a spus sportiva kazahă.
UPDATE Simona Halep visează la al 3-lea Grand Slam al carierei, iar performanța fantastică de la Wimbledon 2022 s-ar fi putut traduce și printr-un salt important în clasament.
Semifinala de la All England Club i-ar fi garantat campioanei noastre revenirea în TOP 10 WTA, dar din păcate nu se acordă puncte la ediția din acest an. Hotărârea WTA și ATP a venit în contextul în care organizatorii Wimbledon nu au permis accesul rușilor și bielorușilor la competiție. În acest context, s-ar fi creat un adevărat haos în clasament, în contextul în care acei jucători nu ar fi putut să își apere punctele din 2021.
UPDATE Simona Halep este de o constanță incredibilă. Din acest punct de vedere, sportiva noastră este de departe cea mai valoroasă la nivel înalt dintre toate jucătoarele, în ultimul deceniu. Statistica susține acest lucru: românca a ajuns în faza sferturilor de finală în mai mult de 50% din ultimele 31 de turnee de Grand Slam la care a participat (16 prezențe în ultimele 8).
UPDATE Succesul cu Anisimova, de ieri, scor 6-2, 6-4, a însemnat bifarea a noi borne importante din cariera fabuloasă a Simonei Halep. Românca a ajuns la a 9-a semifinală de Grand Slam, doar două dintre jucătoarele active având un palmares mai bun (Serena Williams - 40 de semifinale și Venus Williams - 23 de prezențe în penultimul act, la Grand Slamuri).
Ea le depășește pe Naomi Osaka, care, în ciuda celor 4 titluri de Grand Slam cucerite (două la Australian Open și două la US Open), nu a trecut niciodată de turul 3 la Roland Garros și Wimbledon, dar și pe Garbine Muguruza sau Petra Kvitova.
Clasamentul all-time e dominat de Chris Evert, care a ajuns în 52 de semifinale la Grand Slamurile la care a participat. Navratilova e a doua în acest clasmaent all-time, cu 44 de prezențe în "careul de ași" la turneele de Mare Șlem.

Simona Halep - Elena Rybakina, de la 17:00, pe Eurosport. Românca, amintiri frumoase din 2019

UPDATE Simona Halep a stat de vorbă cu experta Eurosport, Barbara Schett, înainte de duelul cu Rybakina, din semifinalele Wimbledon.
Românca a vorbit despre schimbările care au avut loc în jocul ei din 2019 - când se impunea la All England Club - până acum.
"Simt că acești 3 ani au trecut ca 10 ani. S-au întâmplat foarte multe lucruri în viața mea, mai ales accidentările. A fost greu, am pierdut încrederea în mine, că pot fi în continuare o jucătoare bună. M-am chinuit mult, dar toate acestea rămân în trecut. Acum mă bucur de moment, că pot fi în altă semifinală de Grand Slam.
În continuare spun că în finala din 2019 am jucat cel mai bun tenis, a fost meciul perfect. După modul în care mă simt pe teren, cum joc meci de meci, simt că sunt foarte aproape de acel nivel. Nu mai folosesc la fel de multă energie, sunt mai calmă, sunt mai agresivă, nu mai alerg la fel de mult ca înainte. Simt că sunt mai solidă, fizic și psihic. Nu e ușor să schimbi atâtea lucruri pe care le-am făcut timp de 15 ani. Mă consumă puțin din punct de vedere mental, dar rămân pe acest drum și mă simt mult mai bine când o fac", a declarat Simona Halep într-un interviu acordat pentru Eurosport.
UPDATE Dacă învinge în minimum de seturi, sportiva noastră va egala o performanță incredibilă a Serenei Williams: 11 meciuri la rând fără set pierdut pe iarba londoneză.
Sportiva noastră a ajuns la 12 succese la rând la All Enlgand Club. După succesul din 2019, constănțeanca nu a mai jucat până în acest an la Londra. Turneul din 2020 a fost anulat din cauza pandemiei de COVID-19, iar în 2021 o accidentare a stat între Simo și visul de a-și apărat titlul. Dintre aceste 12 victorii la rând la Wimbledon, ultimele 10 succese au venit pentru Halep în minimum de seturi. Mihaela Buzărnescu a fost ultima - în turul secund din 2019 - care îi lua set Simonei la All England Club. Din acest punct de vedere, un succes cu Rybakina, azi, în semifinale, ar însemna egalarea recordului de victorii la rând fără set pierdut la Wimbledon, în competiția feminină.
Borna de 11 meciuri câștigate consecutiv fără a pierde set îi aparține Serenei Williams, învingătoare de nu mai puțin de 7 ori la Londra. Seria de 20 de succese la rând a reușit-o în perioada 2015-2018, dar cele 11 victorii la rând fără set pierdut le-a "bifat" în startul carierei (2002-2003). Astfel, Serena câștiga primul său titlu la Wimbledon fără a pierde set (2002), pentru ca anul următor să ajungă până în sferturi fără a ceda vreo manșă. Acolo, Capriati i-a luat primul set, dar Serena a revenit în meci și apoi a câștigat și competiția, după ce în semifinale și finală a trecut de Justine Henin și de sora sa, Venus.
UPDATE Ziua 11 a turneului de la Wimbledon va decide finala feminină de pe iarba londoneză, ambele dueluri de azi urmând să aibă loc pe terenul central. Cele două partide din semifinale au fost prefațate de americanii de la Sportskeeda, care anticipează un ultim act între Simona Halep și Ons Jabeur.
Știrea inițială

Simona Halep - Elena Rybakina, LIVE BLOG, de la ora 17:00

Simona Halep se află pentru a treia oară în cariera sa într-o semifinală la Wimbledon. Românca a câștigat fără drept de apel sfertul de finală de miercuri cu Amanda Anisimova, scor 6-2, 6-4.
Campioana din 2019 de la Londra a făcut un turneu foarte bun, fără set pierdut. În semifinale, ea o va întâlni pe Elena Rybakina (23 WTA), cea care a trecut în sferturi de Ajla Tomljanovic, scor 4-6, 6-2, 6-3.
picture

Preview Simona Halep - Elena Rybakina, semifinale Wimbledon 2022

Până acum, cele două s-au întâlnit de trei ori, iar Halep conduce cu 2-1 în ceea ce privește întâlnirile directe. Singura victorie a jucătoarei care reprezintă Kazahstanul a venit în urma unui abandon al româncei, în 2019, la Wuhan, la 5-4 în primul set pentru Rybakina.
De atunci, Simona Halep s-a impus în celelalte două partide (Dubai 2020 și US Open 2021) în trei seturi, partida de astăzi urmând să fie și prima care nu se dispută pe hard.
Dacă Simona Halep a câștigat în cariera sa două turnee de Grand Slam (Roland Garros 2018 și Wimbledon 2019), Elena Rybakina va evolua în premieră într-o semifinală a unui turneu major. Cea mai bună performanță a sa până astăzi era sfertul de finală de la Roland Garros din 2021, atunci când pierdea în fața Anastasiei Pavlyuchenkova, scor 6-7, 6-2, 9-7.
Citește și:

Simona Halep se așteaptă la un meci dificil cu Elena Rybakina la Wimbledon

Simona Halep a trecut până acum la Wimbledon de Muchova, Flipkens, Frech, Badosa și Anisimova, fără a ceda vreun set. De cealaltă parte, Rybakina a trecut la All England Club de Vandeweghe, Andreescu, Zheng, Martic și Tomljanovic, cedând un set în meciul din sferturile de finală.
Simona are totuși încredere că experiența de la acest nivel va fi de partea ei:
"Mă bazez pe experiență, multe meciuri. Am fost în această poziție. Așa că atunci când ești în această poziție, următoarea dată te simți mai bine. Te simți ca și cum ai fi fost acolo, te simți mai bine. Ai învățat unele lucruri din acele momente. Sunt mereu deschisă să învăț. Așa că de fiecare dată când am ceva nou în interiorul meu despre ce s-a întâmplat, și încerc să dau tot ce am mai bun pentru a mă descurca mai bine data viitoare", a mai spus Simona.
Duelul Simona Halep - Elena Rybakina, din semifinalele Wimbledon, este în direct azi, în jurul orei 17:00, pe Eurosport și Eurosport Player.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo