Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Simona Halep, a treia cea mai titrată jucătoare în activitate în Grand Slamuri. Borna atinsă

Cristian Mihală

Actualizat 07/07/2022 la 12:38 GMT+3

Simona Halep s-a calificat în a 9-a semifinală de Grand Slam din carieră, fiind a 3-a cea mai titrată sportivă în activitate din acest punct de vedere.

Simona Halep - Amanda Anisimova, meciul care ne face să visăm! Românca e în semifinale la Wimbledon

Succesul cu Anisimova, de ieri, scor 6-2, 6-4, a însemnat bifarea a noi borne importante din cariera fabuloasă a Simonei Halep. Românca a ajuns la a 9-a semifinală de Grand Slam, doar două dintre jucătoarele active având un palmares mai bun (Serena Williams - 40 de semifinale și Venus Williams - 23 de prezențe în penultimul act, la Grand Slamuri). Ea le depășește pe Naomi Osaka, care, în ciuda celor 4 titluri de Grand Slam cucerite (două la Australian Open și două la US Open), nu a trecut niciodată de turul 3 la Roland Garros și Wimbledon, dar și pe Garbine Muguruza sau Petra Kvitova.
Clasamentul all-time e dominat de Chris Evert, care a ajuns în 52 de semifinale la Grand Slamurile la care a participat. Navratilova e a doua în acest clasmaent all-time, cu 44 de prezențe în "careul de ași" la turneele de Mare Șlem.
Revenind la marea noastră campioană, trebuie spus că ea are un procentaj foarte bun de calificare în ultimul act, atunci când ajunge în semifinale. A "prins" 5 finale de Grand Slam, în cele 8 meciuri din "careul de ași" jucate până acum:
  • Finala Roland Garros 2014 (învinsă de Sharapova)
  • Finala Roland Garros 2017 (învinsă de Ostapenko)
  • Finala Australian Open 2018 (învinsă de Wozniacki)
  • Finala Roland Garros 2018 (victorie la Sloane Stephens)
  • Finala Wimbledon 2019 (victorie la Serena Williams)
Cele trei semifinale de Grand Slam pierdute de Halep au venit la Eugenie Bouchard (Wimbledon 2014), Flavia Pennetta (US Open 2015) și Garbine Muguruza (Australian Open 2020).
De menționat că, dacă în privința finalelor de Grand Slam Halep nu va putea vreodată să se ridice la nivelul surorilor Williams, Simo are 17 finale Premier Mandatory, fiind pe locul 2 în clasamentul jucătoarelor active, după Serena Williams (33), dar în fața lui Venus Williams (15).

Simona Halep, la un meci distanță de egalarea unei borne setate de Serena Williams, la Wimbledon

Dacă învinge în minimum de seturi, azi, pe Rybakina Simona Halep va egala o performanță incredibilă a Serenei Williams: 11 meciuri la rând fără set pierdut pe iarba londoneză.
Sportiva noastră a ajuns la 12 succese la rând la All Enlgand Club. După succesul din 2019, constănțeanca nu a mai jucat până în acest an la Londra. Turneul din 2020 a fost anulat din cauza pandemiei de COVID-19, iar în 2021 o accidentare a stat între Simo și visul de a-și apărat titlul.
Dintre aceste 12 victorii la rând la Wimbledon, ultimele 10 succese au venit pentru Halep în minimum de seturi. Mihaela Buzărnescu a fost ultima - în turul secund din 2019 - care îi lua set Simonei la All England Club. Din acest punct de vedere, un succes cu Rybakina, azi, în semifinale, ar însemna egalarea recordului de victorii la rând fără set pierdut la Wimbledon, în competiția feminină.
Borna de 11 meciuri câștigate consecutiv fără a pierde set îi aparține Serenei Williams, învingătoare de nu mai puțin de 7 ori la Londra. Seria de 20 de succese la rând a reușit-o în perioada 2015-2018, dar cele 11 victorii la rând fără set pierdut le-a "bifat" în startul carierei (2002-2003). Astfel, Serena câștiga primul său titlu la Wimbledon fără a pierde set (2002), pentru ca anul următor să ajungă până în sferturi fără a ceda vreo manșă. Acolo, Capriati i-a luat primul set, dar Serena a revenit în meci și apoi a câștigat și competiția, după ce în semifinale și finală a trecut de Justine Henin și de sora sa, Venus.
Duelul Simona Halep - Elena Rybakina, din semifinalele Wimbledon, este în direct azi, în jurul orei 17:00, pe Eurosport și Eurosport Player.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo