Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Andrey Rublev, discurs manifest la Wimbledon, după înfrângerea cu Djokovic: "Sunt rus și nu merit sprijin"

Irina Aldea

Actualizat 12/07/2023 la 15:43 GMT+3

Andrey Rublev a fost eliminat în sferturile de finală la Wimbledon de către Novak Djokovic, iar la conferința de presă a avut un discurs prin care "și-a turnat cenușă" în cap din cauza faptului că e rus. Anul trecut, Rublev nu a putut participa la Wimbledon tocmai din cauza naționalității sale.

Rublev - Djokovic - Wimbledon Rezumat

Andrey Rublev a fost una dintre cele mai influente voci care s-a poziționat împotriva războiului din Ucraina, iar al 7-lea jucător al lumii a continuat să vorbească despre ororile provocate de armata Rusiei în țara vecină. Andrey Rublev spune că a simțit că "nu merită" sprijinul publicului de la Wimbledon, din cauza faptului că este rus. Rublev, în vârstă de 25 de ani, a ratat turneul de anul trecut, alături de compatrioții săi și de toți jucătorii din Belarus, din cauza interdicției impuse de Wimbledon ca răspuns la invazia Rusiei în Ucraina.
Betano - Wimbledon 2023
Toată emoția de la Wimbledon de pe Eurosport se joacă cu BETANO
La revenirea sa în acest an, el a ajuns în sferturile de finală, iar marți a ridicat în picioare publicul de pe terenul central în mai multe rânduri, englezii încercând să-l încurajeze în fața lui Novak Djokovic. După ce a cedat în patru seturi, Rublev a declarat că se simte "recunoscător" că publicul britanic l-a susținut, mai ales având în vedere că vine din Rusia, țara agresoare în cel mai apropiat război.
CITEȘTE ȘI:

Andrey Rublev "și-a turnat cenușă" în cap la Wimbledon: "Sunt rus și nu merit sprijin"

"Am simțit un sprijin foarte mare în toate aceste două săptămâni. Și astăzi, de asemenea. Să fii din țara din care sunt eu, să ai acest sprijin, este special. Nu știu, uneori simt că nu-l merit sau așa ceva. Dar să am parte de asta, nu știu... Nu știu ce trebuie să faci pentru a avea acest sprijin. Sunt foarte recunoscătoare pentru asta", a transmis Rublev la conferința de presă.
În noaptea dinaintea începerii invaziei din februarie 2022, el a scris "fără război, vă rog" pe obiectivul unei camere de luat vederi după un meci câștigat la Dubai. Întrebat dacă se simte vinovat de faptul că provine din Rusia, Rublev a spus că nu: "Nu. Nu știu ce să spun. Am făcut atât de multe declarații. Cred că opinia mea este foarte clară, așa că nu mă simt vinovat. Situația este teribilă. Bineînțeles, nu-i dorești asta nimănui. Îți dorești ca aceste lucruri teribile să se poată termina cât mai repede posibil pentru ca toți oamenii din lume să aibă doar șansa de a avea o viață bună".
Wimbledon, al treilea turneu de Grand Slam al anului, se desfășoară în perioada 3-16 iulie, în direct pe Eurosport și pe aplicația Eurosport.
picture

Wimbledon 2023 se desfășoară în perioada 3-16 iulie, în direct pe Eurosport & pe aplicația Eurosport

Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo