Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Carlos Alcaraz, primul interviu după titlul de la Wimbledon. Liderul ATP, la "momentul adevărului"

Irina Aldea

Publicat 21/07/2023 la 18:20 GMT+3

Carlos Alcaraz a intrat deja în istorie din foarte multe puncte de vedere, dar la 20 de ani, ibericul are planuri mari. Liderul din ATP, cel mai tânăr din toate timpurile, vrea să le calce pe urme celor mai mari tenismeni din istorie: Novak Djokovic, Rafael Nadal și Roger Federer.

Carlos Alcaraz, "rege" la Wimbledon! Punctul pentru istoria tenisului

Carlos Alcaraz l-a învins pe Novak Djokovic în finala de la Wimbledon, după un meci de poveste, care ar putea reprezenta schimbarea de gardă în tenisul mondial masculin. Ibericul a devenit al 3-lea jucător din istorie care cucerește două Grand Slam-uri diferite înainte de a împlini 21 de ani, după Bjorn Borg și Mats Wilander, și e clar că viitorul său se arată foarte strălucit, mulți specialiști considerând că va domina tenisul autoritar.
Carlos luptă deja cu statisticile, în contextul în care, cu excepţia lui Djokovic, nu are un adversar care să-i ridice probleme cu adevărat în circuit. Tânărul de 20 de ani a dezvăluit că visează să aibă acelaşi număr de Grand Slam-uri ca membrii "Big 3". La cinci zile după titlul istoric de la Londra, Alcaraz a oferit un prim interviu, în cadrul Cupei Hopman, acolo unde evoluează pentru Spania alături de Masarova.
CITEȘTE ȘI:

Carlos Alcaraz, primul interviu după titlul de la Wimbledon

Carlos Alcaraz se află deja la Nisa pentru a juca la Cupa Hopman 2023. Cu doar câteva ore înainte de primul său meci împotriva lui David Goffin, ibericul a fost prezent la Media Day și a povestit despre triumful său presei. El a început prin a vorbi despre momentele frumoase trăite în ultimele zile:
"Momentul victoriei la Wimbledon, momentul mingii de meci, nu există un sentiment mai bun decât acesta, sau cel puțin nu am trăit unul mai bun până acum. Aș spune că a fost cel mai bun sentiment pe care l-am avut toată viața mea, ceva de-a dreptul nebunesc. Am încercat să mă odihnesc și să nu mă gândesc prea mult la asta, încerc să fiu un băiat normal. Dar da, v-aș spune că cele mai bune au fost acele momente de după ultimul punct".
Alcaraz a vorbit și despre transformarea din plan mental, de la crampele avute la Paris, până la triumful de la Londra: "Marea schimbare a venit din punct de vedere mental, așa cum am spus deja. La Paris nu am știut cum să fac față presiunii, Novak m-a luat la țintă pur și simplu, a fost o semifinală de Grand Slam și asta nu e niciodată ușor, mai ales împotriva unui jucător ca el. La Wimbledon cred că m-am pregătit mult mai bine înainte de meci, am făcut câteva lucruri diferite pentru a intra în finala de la Wimbledon cu intenția de a mă descurca mai bine, mult mai relaxat, am făcut câteva exerciții mentale în timpul finalei pe care nu le-am făcut la Roland Garros, asta m-a ajutat să mă descurc mai bine".

Wimbledon, peste US Open pentru Carlos Alcaraz

Liderul din ATP nu s-a ferit de cuvinte și a recunoscut că titlul de la Wimbledon a reprezentat ceva mult mai special pentru el decât cel de la US Open: "Cred că Wimbledon este un pic mai special, poate datorită atmosferei, așa am simțit eu. Acest circuit, acest turneu, tot ceea ce îl înconjoară este legendar, încă de când eram mic mi s-a spus tot ceea ce reprezintă Wimbledon și campionii care l-au câștigat. Te simți special când ești acolo, cred că Christopher Eubanks a explicat foarte bine într-un videoclip ce înseamnă să te descurci bine la Wimbledon în comparație cu a te descurca la orice alt turneu".
În încheiere, Alcaraz a povestit și despre secretul succesului său: "Sunt aceeași persoană ca întotdeauna, nu contează dacă câștig multe titluri, dacă joc bine sau dacă sunt numărul 1 în lume. Rămân același băiat care este aproape de ai lui și căruia îi place să fie acasă cu familia, pentru mine este ceva esențial, face parte din personalitatea mea. Vreau să fiu un băiat normal, să fiu cu prietenii mei și să fac aceleași lucruri pe care le-am făcut în acești ani, nu vreau să se schimbe nimic. Cred că asta este ceea ce mă poate face unic".
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo