Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Novak Djokovic e om! Subiectul care l-a făcut să plângă, după finala pierdută la Wimbledon, cu Alcaraz

Dani Morar

Actualizat 16/07/2023 la 21:42 GMT+3

Novak Djokovic a pierdut una dintre cele mai frumoase finale de la Wimbledon, în fața lui Carlos Alcaraz. Imediat după meci, sârbul a vorbit la superlativ despre adversarul său, iar apoi s-a emoționat până la lacrimi când l-a văzut pe fiul său în tribune, care continua să zâmbească, în ciuda înfrângerii tatălui său.

Novak Djokovic im Finale von Wimbledon

Credit imagine: Getty Images

Djokovic a fost învins de Carlos Alcaraz în finala de la Wimbledon 2023, după o partidă absolut senzațională, încheiată în 5 seturi, scor 1-6, 7-6, 6-1, 3-6, 6-4. Sârbul a ratat ocazia de a cuceri al 24-lea trofeu de Grand Slam din carieră și a dezvăluit că nu se aștepta ca adversarul său să îi pună atâtea probleme pe iarbă. Nole s-a emoționat când l-a văzut pe fiul său în tribune, care continua să zâmbească, în ciuda rezultatului. Kyrgios spunea că dacă Djokovic va întoarce rezultatul de la 1-2 la seturi, atunci cu siguranță acesta nu e om. Nu s-a întâmplat însă, iar fostul lider mondial ratează ocazia de a-și extinde recordurile.
"Nu e un moment nemaipomenit pentru mine, dar pentru Carlos este. Trebuie să încep cu laduele pentru el. Ai jucat foarte bine la final, ai fost inspirat la serviciu. Felicitări, Carlos.
Credeam că o să am probleme cu tine doar pe zgură, dar iată că îmi faci probleme mari și pe iarbă. Felicitări pentru cum te-ai adaptat la suprafață. E nemaipomenit ce ai făcut la Quens. Felicitări echipei tale.
Cât despre mine, nu îmi place să pierd un astfel de meci. Trebuie să rămân recunoscător pentru că am câștigat multe meciuri strânse și titluri. În 2019, cu roger. Poate trebuia pierd câteva finale, dar acum suntem chit.
Mâine mai mă gândesc la asta (n.r. dacă este mândru). Astăzi nu prea îmi place înfrângerea. Pentru aceste momente lucrăm. Sunt cele mai importante turnee din lume. Am avut meciuri incredibile de-a lungul carierei mele și acesta va rămâne în cărțile de istorie ale tenisului. Aș fi vrut să câștig, dar am pierdut în fața unui jucător formidabil. Îl felicit și o să merg mai departe. Poate chiar mai puternic.
Este frumos să-mi văd fiul acolo zâmbind (n.r. Djokovic a început să plângă). Vă iubesc. Vă mulțumesc pentru susținere și vă îmbrățișez pe toți", a declarat Djokovic imediat după finala de la Wimbledon.
Citește și:

Novak Djokovic a jucat a 9-a finală la Wimbledon, unde are 7 titluri

Novak și-a început parcursul sub turație, dar l-a învins în 3 seturi pe Cachin, pentru ca mai apoi să treacă de australianul Jordan Thompson. Pentru Nole a urmat duelul cu Stan Wawrinka, iar apoi i-a eliminat pe rând pe Hurkacz și Rublev, în fața cărora a cedat câte un set. În semifinale, sârbul l-a eliminat pe Jannik Sinner cu 6-3, 6-4, 7-6, calificându-se în cea de-a 9-a finală de la Wimbledon.
Sârbul a ratat ocazia de a reveni de mâine pe locul 1 ATP și de a-își extinde recordul de cele mai multe săptămâni ca lider mondial. 389 de săptămâni are acesta pe prima poziție, cele mai multe din istorie, fiind urmat de Roger Federer, cu 310 săptămâni, dintre care 247 consecutive.
Este pentru prima dată din 2015, de la meciul Djokovic - Federer, când numărul 1 (Alcaraz) și numărul 2 (Djokovic) în clasamentul ATP s-au înfruntat în finala de simplu masculin de la Wimbledon.
Pentru Novak Djokovic aceasta a fost cea de-a 35-a finală de Grand Slam a carierei și a 9-a de la Wimbledon (7 câștigate și 2 pierdute). Nole a devenit primul jucător din istorie care a ajuns în 35 de finale de Grand Slam la simplu.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo