Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Toni Nadal anunță hegemonia lui Alcaraz: "Djokovic nu mai are mult timp"

Cristian Mihală

Actualizat 17/07/2023 la 09:43 GMT+3

Toni Nadal, cel care i-a fost alături lui Rafa în prima parte a carierei, din postura de antrenor, este convins că Alcaraz nu va avea rival pe termen mediu și lung în circuit. Carlitos este la cu totul alt nivel față de colegii de generație și va fi imposibil de oprit.

Alcaraz - Djokovic, un meci pentru istorie! Rezumatul unei finale de colecție

La doar 20 de ani, Alcaraz a devenit cel mai tânăr jucător din istorie care face dubla US Open - Wimbledon. Asta după ce în toamnă, în urma succesului de la Flushing Meadows, devenea cel mai tânăr număr unu mondial din toate timpurile.
Acum, Carlitos a reușit imposibilul, devenind primul jucător care îl învinge pe Djokovic pe Centre Court, la Wimbledon (Nole nu mai pierduse pe arena centrală de la All England Club din 2013, de la un duel cu Murray). Succesul de duminică l-a făcut pe Toni Nadal, fostul antrenor al lui Rafa, să îi prevadă un viitor strălucit murcianului. S-a vorbit despre un nou "Big 3" în tenis, dar Rune și Sinner nu au cum să concureze cu Alcaraz, care e la alt nivel și are în continuare marjă de progres. Pentru moment, doar Djokovic ține pasul cu numărul unu mondial, dar, la 36 de ani, sârbul nu va mai putea ține mult timp "steagul sus", crede tehnicianul.
"A demonstrat acel spirit competitiv pe care îl are și a arătat ce mare campion este.Cu excepția lui Djokovic, care nu mai are mult timp, nu văd niciun jucător în circuit care să poată opri ascensiunea lui Carlos", a spus Toni Nadal, conform El Pais.
Și antrenorul lui Alcaraz, Juan Carlos Ferrero a explicat că victoria contra lui Djokovic poate fi extrem de importantă în perspectiva unei cariere lungi pentru Carlitos.
"Avem motive să ne entuziasmăm și să avem planuri mărețe în ceea ce îl privește pe Carlos. El ne face să experimentăm ceva minunat și este dificil să exprim ceea ce simt în cuvinte", a spus tehnicianul lui Alcaraz, pentru COPE.
Chiar nu am jucat niciodată cu un jucător ca el. Roger și Rafa au, evident, propriile lor puncte tari și slăbiciuni, dar Carlos este un jucător complet. Are abilități de adaptare incredibile, care sunt cheia longevității și a unei cariere de succes pe toate suprafețele | Djokovic, despre Alcaraz

Rafa Nadal, mesaj superb pentru Carlos Alcaraz, după finala Wimbledon

Alcaraz a devenit al treilea cel mai tânăr campion de la Wimbledon în era open (din 1968), după Boris Becker (17 ani) şi Bjorn Borg (20), sub privirile Regelui Felipe al VI-lea, prezent în tribune. Carlitos a devenit totodată al 3-lea spaniol din istorie care se impune la All England Club, după Manuel Santana (1966) și Rafa Nadal (2008 și 2010).
"Matadorul" a ținut din toată inima cu Alcaraz în disputa de duminică, nu doar ca urmare a rivalității cu Djokovic, care are un Grand Slam în plus (23-22), dar și pentru că tânărul de 20 de ani reprezintă Spania.
La final, Rafa a avut un mesaj superb pentru Carlitos, căruia i-a amintit de primul iberic care s-a impus pe iarba londoneză. Din ceruri, fostul mare campion (Santana a încetat din viață acum doi ani) s-a bucurat că are un urmaș pe măsura lui Alcaraz, este de părere Nadal.
"Felicitări, @CarlitosAlcaraz. Ne-ai adus o imensă bucurie azi și cu siguranță că pionierul din tenisul spaniol, Manolo Santana, a celebrat, de acolo de unde e faptul că ai devenit un membru în clubul Wimbledon. Îți transmit o îmbrățișare foarte puternică și îți doresc să te bucuri de fiecare moment, Campionule", a scris Nadal pe rețelele de socializare.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo