Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Wilander știe ce întrebare trebuie să își pună Djokovic, după finala pierdută la Wimbledon, cu Alcaraz

Cristian Mihală

Actualizat 16/07/2023 la 22:07 GMT+3

Mats Wilander, de 7 ori câștigător de Grand Slam, a analizat pentru Eurosport finala epică de la Wimbledon dintre Alcaraz și Djokovic. Suedezul l-a lăudat pe Carlitos pentru modul în care s-a adaptat la iarbă și așteaptă reacția lui Nole în viitoarele turnee.

Carlos Alcaraz, "rege" la Wimbledon! Punctul pentru istoria tenisului

Tenismanul spaniol Carlos Alcaraz a câştigat în premieră titlul la Wimbledon, duminică seara, după ce l-a învins în finala turneului de Mare Şlem pe sârbul Novak Djokovic, cu 1-6, 7-6 (8/6), 6-1, 3-6, 6-4.
Finala care i-a opus pe cei mai buni jucători ai lumii în momentul de faţă a fost una disputată, Alcaraz, liderul ATP, câştigând după aproape cinci ore de joc (4 h 42 min).
Pentru Alcaraz (20 ani) acesta este al doilea titlu de Mare Şlem din palmares, după cel obţinut anul trecut la US Open. Ibericul i-a uimit pe experți cu jocul său, mai ales că jucase de-a lungul timpului doar 4 turnee pe iarbă în carieră. Mats Wilander a salutat progresele lui Carlitos, care nu a arătat vreun punct slab la ediția de anul acesta de la All England Club.
"Pe iarbă, trebuie să înțelegi cum trebuie să te deplasezi, iar Alcaraz a învățat acest lucru într-un timp record. Ai nevoie să fii agresiv, trebuie să lovești cu sliceul de rever, mingea alunecă. Ai nevoie de serviciu, ai nevoie să vii la fileu. Carlos reușește să facă toate aceste lucruri la 20 de ani. Cum o să evolueze oare în viitor?", a spus Mats la Eurosport.

Mats Wilander așteaptă ca Djokovic să își ridice și mai mult nivelul după înfrângerea cu Alcaraz

Djokovic, campionul en titre la All England Club, rămâne cu şapte trofee câştigate la Wimbledon, fiind la doar unul de recordul elveţianului Roger Federer. De asemenea, sârbul a ratat o şansă de a egala recordul all-time de titluri de Mare Şlem, deţinut de australianca Margaret Court (24). Djokovic rămâne cu 23 de trofee majore, un record la masculin.
Mats Wilander e extrem de curios cum va reacționa Novak Djokovic în turneele viitoare, știut fiind faptul că orgoliul său este imens, iar înfrângerile îl ambiționează. Totuși, pentru a-l răpune în viitor pe Alcaraz, Nole trebuie să își ducă jocul la un nivel superior.
"Carlitos duce jocul la nivelul următor. În afară de primul set, a fost un meci incredibil. Nole cu siguranță că își pune acum întrebarea: "Ce trebuie să fac ca să îl bat pe Carlos Alcaraz?". Pentru că acele crampe de la Roland Garros nu o să mai apară, nu cred că se va mai întâmpla. Dar cred că Nole are în continuare nivelul de încredere ridicat. Abia aștept să văd ce va face. Îmi place să îi văd pe marii campioni câștigând, dar îmi place și mai mult să văd cum răspund în momentul în care pierd", a mai spus suedezul.
picture

Novak Djokovic, greșeala care l-a costat titlul la Wimbledon

Momentul cheie al partidei a fost la 1-0 în setul decisiv, când Djokovic a beneficiat de o minge de break. Nole a urcat la fileu perfect, construindu-și punctul excelent, dar a ratat o minge ușoară. În gameul următor, el a cedat pe propriul serviciu, astfel scriindu-se soarta partidei.
"A venit la fileu greșit, iar acela a fost un moment crucial. A știut că va atârna greu acel break, știa că e posibil să nu mai revină", a concluzionat suedezul.
Carlos Alcaraz a reuşit 9 aşi, dar a şi comis 7 duble greşeli. Ibericul a avut nu mai puţin de 66 de mingi direct câştigătoare, faţă de doar 32 ale lui Djokovic. La erori neforţate, raportul a fost destul de echilibrat, cu 45 Alcaraz şi 40 Djokovic. La diferenţa totală de puncte, Alcaraz a avut unul în plus faţă de adversarul său, 167-166.
Spaniolul devine al treilea cel tânăr campion de la Wimbledon în era open (din 1968), după Boris Becker (17 ani) şi Bjorn Borg (20), sub privirile Regelui Felipe al VI-lea, prezent în tribune.
Pentru Djokovic aceasta a fost prima sa înfrângere suferită pe terenul central la Wimbledon după 2013. Sârbul a disputat totodată a 35-a sa finală de Mare Şlem.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo