Pentru a doua oară într-o finală de Grand Slam de la US Open din 2016, Karolina Pliskova a ajuns în premieră în finala de la Wimbledon. Jucătoarea din Cehia a trecut în semifinale de Aryna Sabalenka (4 WTA), reușind să revină în meci după ce a fost condusă cu 1-0 la seturi, scor 5-7, 6-4, 6-4.
După un început al sezonului de iarbă ezitant, pierzând în primele tururi de la Berlin și Eastbourne, Pliskova și-a regăsit jocul pe iarba de la All England Club, acolo unde nu pierduse niciun set până la semifinala cu Sabalenka. Pliskova a dezvăluit după semifinala cu Sabalenka ce obiectiv avea înaintea turneului și ce mesaj i-a transmis antrenorul ei, Sascha Bajin, înaintea celui de-al treilea turneu major al anului.

Wimbledon 2021 | Cum a pierdut Karolina Pliskova "pariul" cu antrenorul ei, Bajin

Australian Open
Australian Open 2022: programul de miercuri. La cât joacă Jaqueline Cristian şi Gabriela Ruse
ACUM 12 ORE
Karolina Pliskova a dezvăluit că înaintea turneului de la All England Club, marele ei obiectiv era să ajungă în săptămâna a doua a turneului, nicidecum să ajungă în poziția de a se lupta pentru marele trofeu la Wimbledon. Cehoaica a dezvăluit, de asemenea, ce "pariu" a pus cu Sascha Bajin înaintea turneului.
"Înainte de turneul, scopul meu era să ajung în săptămâna a doua pentru că nu am mai avut succes într-o perioadă lungă de timp. Nici măcar nu-mi trecea prin cap că pot ajuge vreodată în finală aici. Sascha Bajin, antrenorul meu, a crezut în mine întotdeauna. Mi-a repetat în mod constant că voi juca în marea finală. Sinceră să fiu, nu l-am crezut nicio clipă până după semifinală. Dar iată că a avut dreptate. Mă bucur că m-am înșelat în privința asta", a spus Pliskova la Londra.
Finala de pe tabloul feminin de la Wimbledon din acest an va reprezenta a opta întâlnire directă dintre Barty și Pliskova, acolo unde Barty conduce cu scorul de 5-2. Ultima întâlnire dintre cele două a avut loc în acest an pe zgura de la Stuttgart, acolo unde s-a impus Ashleigh Barty scor, 2-6, 6-1, 7-5.
Orice lovitură de la Wimbledon de pe Eurosport vă este oferită de Unibet.
Australian Open
Australian Open 2022 Live Blog | Jaqueline Cristian și Gabriela Ruse, victorii mari
IERI LA 07:33
Australian Open
Australienii au publicat programul primei zile. Djokovic va fi înlocuit de un Lucky Loser, Caruso
16/01/2022 LA 06:05