Pentru a doua oară într-o finală de Grand Slam de la US Open din 2016, Karolina Pliskova a ajuns în premieră în finala de la Wimbledon. Jucătoarea din Cehia a trecut în semifinale de Aryna Sabalenka (4 WTA), reușind să revină în meci după ce a fost condusă cu 1-0 la seturi, scor 5-7, 6-4, 6-4.
După un început al sezonului de iarbă ezitant, pierzând în primele tururi de la Berlin și Eastbourne, Pliskova și-a regăsit jocul pe iarba de la All England Club, acolo unde nu pierduse niciun set până la semifinala cu Sabalenka. Pliskova a dezvăluit după semifinala cu Sabalenka ce obiectiv avea înaintea turneului și ce mesaj i-a transmis antrenorul ei, Sascha Bajin, înaintea celui de-al treilea turneu major al anului.

Wimbledon 2021 | Cum a pierdut Karolina Pliskova "pariul" cu antrenorul ei, Bajin

US Open
Clasamentul pentru Turneul Campioanelor: Emma Răducanu, salt uriaș. Cum arată TOP 10
13/09/2021 LA 09:12
Karolina Pliskova a dezvăluit că înaintea turneului de la All England Club, marele ei obiectiv era să ajungă în săptămâna a doua a turneului, nicidecum să ajungă în poziția de a se lupta pentru marele trofeu la Wimbledon. Cehoaica a dezvăluit, de asemenea, ce "pariu" a pus cu Sascha Bajin înaintea turneului.
"Înainte de turneul, scopul meu era să ajung în săptămâna a doua pentru că nu am mai avut succes într-o perioadă lungă de timp. Nici măcar nu-mi trecea prin cap că pot ajuge vreodată în finală aici. Sascha Bajin, antrenorul meu, a crezut în mine întotdeauna. Mi-a repetat în mod constant că voi juca în marea finală. Sinceră să fiu, nu l-am crezut nicio clipă până după semifinală. Dar iată că a avut dreptate. Mă bucur că m-am înșelat în privința asta", a spus Pliskova la Londra.
Finala de pe tabloul feminin de la Wimbledon din acest an va reprezenta a opta întâlnire directă dintre Barty și Pliskova, acolo unde Barty conduce cu scorul de 5-2. Ultima întâlnire dintre cele două a avut loc în acest an pe zgura de la Stuttgart, acolo unde s-a impus Ashleigh Barty scor, 2-6, 6-1, 7-5.
Orice lovitură de la Wimbledon de pe Eurosport vă este oferită de Unibet.
US Open
Emma Răducanu, marele pariu al lui Wilander! Ce anticipează Mats că se va întâmpla cu ea în 2 ani
09/09/2021 LA 12:13
US Open
Maria Sakkari, dedicație emoționantă după calificarea în semifinale la US Open. Grecii, în delir
09/09/2021 LA 04:17