Pentru a doua oară într-o finală de Grand Slam de la US Open din 2016, Karolina Pliskova a ajuns în premieră în finala de la Wimbledon. Jucătoarea din Cehia a trecut în semifinale de Aryna Sabalenka (4 WTA), reușind să revină în meci după ce a fost condusă cu 1-0 la seturi, scor 5-7, 6-4, 6-4.
După un început al sezonului de iarbă ezitant, pierzând în primele tururi de la Berlin și Eastbourne, Pliskova și-a regăsit jocul pe iarba de la All England Club, acolo unde nu pierduse niciun set până la semifinala cu Sabalenka. Martina Navratilova a vorbit la BBC despre "asul" din mâneca cehoaicei Karolina Pliskova în meciul cu Ashleigh Barty

Wimbledon 2021 | Martina Navratilova, despre secretul Karolinei Pliskova

Roland Garros
Pliskova, OUT în turul 2 la Roland Garros, după o înfrângere dură în fața sportivei de pe locul 227
IERI LA 10:34
Martina Navratilova este de părere că antrenorul Sascha Bajin este marele avantaj al Karolinei Pliskova la Wimbledon 2021. Chiar dacă parteneriatul lor nu a debutat așa cum se așteptau, iată că a lor colaborare începe în sfârșit să dea roade. Navratilova spune că antrenorul german a reușit s-o facă pe Pliskova să se relaxeze și să privească partea bună în orice situație s-ar afla.
"Sascha a reușit s-o facă pe Karolina să se calmeze, să se relaxeze pe teren. Înainte, se consuma foarte tare la orice meci. Părea că nu se bucură deloc să joace tenis, dar în semifinala cu Sabalenka a zâmbit mult, chiar și la șansele ratate. E mult mai relaxată și își arată emoțiile pozitive pe teren. Cred că aici este intervenția lui Sascha, a făcut-o o persoană mai bună. Acum joacă cel mai bun tenis al ei, mai bine decât la US Open acum cinci ani, când a învins-o pe Serena în semifinale. Jocul a fost mereu acolo. Serviciul a fost îmbunătățit, ceea ce e grozav", a spus Martina Navratilova pentru BBC.
Finala de pe tabloul feminin de la Wimbledon din acest an va reprezenta a opta întâlnire directă dintre Barty și Pliskova, acolo unde Barty conduce cu scorul de 5-2. Ultima întâlnire dintre cele două a avut loc în acest an pe zgura de la Stuttgart, acolo unde s-a impus Ashleigh Barty scor, 2-6, 6-1, 7-5.
Orice lovitură de la Wimbledon de pe Eurosport vă este oferită de Unibet.
Roland Garros
Pliskova, ironie "pe față" pentru Osaka, după ce nipona a zis că nu e motivată să joace la Wimbledon
IERI LA 10:19
Tenis
Simona Halep, în top 10 conform "clasamentului adevărului" din tenis! Cum arată ierarhia
16/04/2022 LA 07:20