UPDATE / Ashleigh Barty, liderul mondial din WTA, este noua campioană de la Wimbledon. Australianca s-a impus în finala disputată cu Karolina Pliskova cu scorul de 6-3, (4) 6-7, 6-3 la capătul unui meci care a durat o oră și 58 de minute de joc. Barty este acum dublă campioană de Grand Slam, după ce în 2019 cucerea în premieră un titlu major la Roland Garros 2019.
UPDATE / Karolina Pliskova câștigă setul al doilea la tiebreak după 50 de minute de joc 7-6 (4).
Australian Open
Australian Open LIVE-BLOG | Osaka, bătută de Anisimova! Nadal, în optimi! Rezulatele zilei
IERI LA 13:47
UPDATE / Ashleigh Barty câștigă primul set al finalei feminine după 30 de minute de joc, scor 6-3.
UPDATE / Ashleigh Barty va începe la serviciu finala de la Wimbledon.
Știre inițială
Numărul 1 mondial, Ashleigh Barty, s-a calificat în premieră în finala turneului de la Wimbledon. Australianca în vârstă de 25 de ani a trecut în semifinalele de la All England Club de câștigătoarea ediției din 2018, Angelique Kerber (28 WTA), scor 6-3, 7-6(3).
Cu un singur set pierdut în acest turneu, cel din turul inaugural cu Carla Suarez Navarro, Ashleigh Barty a avut un turneu excelent pe iarba engleză. Câștigătoarea de la Roland Garros din 2019 o va întâlni în ultimul act al competiției pe Karolina Pliskova (13 WTA).

Ashleigh Barty – Karolina Pliskova, marea finală feminină de la Wimbledon

Pentru a doua oară într-o finală de Grand Slam de la finala de la US Open din 2016, Pliskova ajunge în premieră în finala de la Wimbledon. Jucătoarea din Cehia a trecut în semifinale de Aryna Sabalenka (4 WTA), reușind să revină în meci după ce a fost condusă cu 1-0 la seturi, scor 5-7, 6-4, 6-4.
După un început al sezonului de iarbă ezitant, pierzând în primele tururi de la Berlin și Eastbourne, Pliskova și-a regăsit jocul pe iarba de la All England Club, acolo unde nu pierduse niciun set până la semifinala cu Sabalenka.
Finala de pe tabloul feminin de la Wimbledon din acest an va reprezenta a opta întâlnire directă dintre Barty și Pliskova, acolo unde Barty conduce cu scorul de 5-2. Ultima întâlnire dintre cele două a avut loc în acest an pe zgura de la Stuttgart, acolo unde s-a impus Ashleigh Barty scor, 2-6, 6-1, 7-5.
Orice lovitură de la Wimbledon de pe Eurosport vă este oferită de Unibet.
Australian Open
Anunţul făcut de Osaka, după ce a fost eliminată de eleva lui Cahill, deşi a avut 2 mingi de meci
IERI LA 11:57
Australian Open
"Ucigaşa de giganţi". Ce scriu australienii de Anisimova, eleva lui Cahill, care a trecut de Osaka
IERI LA 10:57