Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

#MeciuriMemorabile Ashleigh Barty e campioana Wimbledon 2021! Liderul din WTA, victorie în 3 seturi cu Karolina Pliskova

Irina Aldea

Actualizat 10/07/2021 la 18:05 GMT+3

Wimbledon 2021 | Ashleigh Barty este noua campioană de la Wimbledon! Australianca s-a impus în finala disputată cu Karolina Pliskova și a cucerit al doilea titlu de Grand Slam al carierei.

Ashleigh Barty

Credit imagine: Getty Images

Ashleigh Barty, liderul mondial din WTA, este noua campioană de la Wimbledon. Australianca s-a impus în finala disputată cu Karolina Pliskova cu scorul de 6-3, (4) 6-7, 6-3 la capătul unui meci care a durat o oră și 58 de minute de joc. Barty este acum dublă campioană de Grand Slam, după ce în 2019 cucerea în premieră un titlu major la Roland Garros 2019.
Ashleigh Barty a început finala feminină într-un mod "furtunos", iar Karolina Pliskova a câștigat primul ei punct în meci de abia la scorul de 0-3, 0-30 în favoarea adversarei. Barty a părut în control total încă de la început, iar Pliskova absentă. Chiar dacă a dat semne de revenire ulterior, Pliskova nu a reușit să ducă treaba la capăt, iar Barty a câștigat manșa inaugurală, cedând 3 game-uri.
În setul al doilea, echilibrul s-a rupt iar încă de la început, atunci când Barty a obținut break-ul la scorul de 1-1. Totuși, manșa a doua s-a echilibrat ulterior după ce Pliskova a avut o serie foarte bună atât la serviciu, cât și la retur. Deși Barty a servit pentru titlu la 6-5, Pliskova a revenit, iar în tiebreak s-a impus cu 7-6 (4) după 50 de minute de joc.

Wimbledon 2021 | Ashleigh Barty e noua regină la All England Club

În setul al treilea, Ashleigh Barty a obținut break-ul iar la început, dar de această dată a profitat la maximum de avantaj și și-a ridicat în mod constat nivelul, atât la serviciu, cât și la retur, punând-o în mare dificultate pe Karolina Pliskova. Cehoaica nu a mai găsit de această dată soluții.
În drumul spre titlu, Ashleigh Barty a trecut la Wimbledon de Carla Suarez Navarro, Anna Blinkova, Katerina Siniakova, Barbora Krejcikova, Ajla Tomljanovic, Angelique Kerber și Karolina Pliskova, cedând două seturi, chiar în meciul din turul inaugural și în finala de azi. Acesta este al doilea său titlu de Grand Slam, după Roland Garros 2019.
De partea cealaltă, Karolina Pliskova a trecut în drum ei spre finală de Tamara Zidansek, Donna Vekic, Tereza Martincova, Liudmila Samsonova, Viktorija Golubic și Aryna Sabalenka, cedând un singur set, chair în semifinala disputată cu Sabalenka. Pentru Pliskova, aceasta este a doua finală de Grand Slam pe care o dispută, după US Open 2016.
Orice lovitură de la Wimbledon de pe Eurosport vă este oferită de Unibet.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo