Ashleigh Barty, liderul mondial din WTA, este noua campioană de la Wimbledon. Australianca s-a impus în finala disputată cu Karolina Pliskova cu scorul de 6-3, (4) 6-7, 6-3 la capătul unui meci care a durat o oră și 58 de minute de joc. Barty este acum dublă campioană de Grand Slam, după ce în 2019 cucerea în premieră un titlu major la Roland Garros 2019.
Karolina Pliskova a trecut în drum ei spre finală de Tamara Zidansek, Donna Vekic, Tereza Martincova, Liudmila Samsonova, Viktorija Golubic și Aryna Sabalenka, cedând un singur set, chair în semifinala disputată cu Sabalenka. Pentru Pliskova, aceasta este a doua finală de Grand Slam pe care o dispută, după US Open 2016.

Wimbledon 2021 | Karolina Pliskova, în lacrimi după finala de la All England Club

Australian Open
Danielle Collins, despre finala cu Ash Barty, la Australian Open 2022: "Va fi un meci spectaculos!"
ACUM 20 ORE
"Vă mulțumesc tuturor pentru că ați venit aici. M-am bucurat enorm de fiecare clipă petrecută pe acest teren. Eu nu plâng niciodată, dar acum... Vreau să o felicit pe Ash, a jucat incredibil, am încercat să o încurc, să-i fac probleme, am făcut tot ce am putut, dar ai fost fenomenală azi. Felicitări!
Vreau să mulțumesc tuturor celor din echipa mea. Tot succesul meu li se datorează, fără ei nu aș fi aici niciodată. Am avut 3 săptămâni incredibile aici și vă mulțumesc enorm pentru că mi-ați fost alături", a spus Karolina Pliskova la ceremonia de premiere de după finală, izbucnind în lacrimi.
Orice lovitură de la Wimbledon de pe Eurosport vă este oferită de Unibet.
Australian Open
Ashleigh Barty, prima jucătoare din Australia ajunsă în finală la Melbourne în 42 de ani. "E ireal"
ACUM O ZI
Australian Open
Simona Halep are o favorită la Australian Open 2022! "Îi doresc să câștige, ea chiar merită!"
IERI LA 18:22