Ashleigh Barty, liderul mondial din WTA, este noua campioană de la Wimbledon. Australianca s-a impus în finala disputată cu Karolina Pliskova cu scorul de 6-3, (4) 6-7, 6-3 la capătul unui meci care a durat o oră și 58 de minute de joc. Barty este acum dublă campioană de Grand Slam, după ce în 2019 cucerea în premieră un titlu major la Roland Garros 2019.
Karolina Pliskova a trecut în drum ei spre finală de Tamara Zidansek, Donna Vekic, Tereza Martincova, Liudmila Samsonova, Viktorija Golubic și Aryna Sabalenka, cedând un singur set, chair în semifinala disputată cu Sabalenka. Pentru Pliskova, aceasta este a doua finală de Grand Slam pe care o dispută, după US Open 2016.

Wimbledon 2021 | Karolina Pliskova, în lacrimi după finala de la All England Club

US Open
Clasamentul pentru Turneul Campioanelor: Emma Răducanu, salt uriaș. Cum arată TOP 10
13/09/2021 LA 09:12
"Vă mulțumesc tuturor pentru că ați venit aici. M-am bucurat enorm de fiecare clipă petrecută pe acest teren. Eu nu plâng niciodată, dar acum... Vreau să o felicit pe Ash, a jucat incredibil, am încercat să o încurc, să-i fac probleme, am făcut tot ce am putut, dar ai fost fenomenală azi. Felicitări!
Vreau să mulțumesc tuturor celor din echipa mea. Tot succesul meu li se datorează, fără ei nu aș fi aici niciodată. Am avut 3 săptămâni incredibile aici și vă mulțumesc enorm pentru că mi-ați fost alături", a spus Karolina Pliskova la ceremonia de premiere de după finală, izbucnind în lacrimi.
Orice lovitură de la Wimbledon de pe Eurosport vă este oferită de Unibet.
US Open
Emma Răducanu, marele pariu al lui Wilander! Ce anticipează Mats că se va întâmpla cu ea în 2 ani
09/09/2021 LA 12:13
US Open
Maria Sakkari, dedicație emoționantă după calificarea în semifinale la US Open. Grecii, în delir
09/09/2021 LA 04:17