Sorana Cîrstea, ocupanta locului 45 WTA, s-a calificat în turul al treilea la Wimbledon 2021 după ce a trecut de semifinalista din 2011 și 2012, Victoria Azarenka. Sprotiva noastră s-a impus cu scorul de 7-6 (5), 3-6, 6-4, la capătul unui meci maraton care a durat două ore și 19 minute de joc.
În continuare, Sorana se va duela cu învingătoarea meciului dintre Emma Răducanu și Marketa Vondrousova. Sorana Cîrstea e pentru a patra oară în turul 3 la Wimbledon, după ce a mai ajuns în această fază în 2009, 2012 și 2017. Aceasta este prima victorie a Soranei Cîrstea în fața Victoriei Azarenka.

Wimbledon 2021 | Sorana Cîrstea e pentru a patra oară în carieră în turul 3 la All England Club

Wimbledon
Sorana Cîrstea, OUT de la Wimbledon în turul 2! A cedat în fața sportivei de pe locul 103 WTA
29/06/2022 LA 15:57
Primul set al disputei a avut nevoie de tiebreak. După două break-uri venite în debutul meciului a urmat un echilibru pe propriul serviciu pentru fiecare dintre cele două jucătoare, însă Azarenka a obținut break-ul din nou spre final, punându-se în poziția de a servi pentru a încheia manșa la 6-5, numai că sportiva din Belarus nu a reușit, iar setul a intrat în decisiv, acolo unde Sorana a fost mult mai hotărâră și inspirată, câștigându-l cu 7-6 (5), după 52 de minute de joc.
În setul al doilea, dezechilibrul s-a instalat încă de la început, însă un singur break a făcut în final diferența, iar Azarenka a profitat de incosntața la serviciu a Soranei. După ce a făcut 2-0 în debutul setului, sportiva din Belarus și-a făcut serviciul și nu i-a dat nicio șansă româncei să reintre în meci. În setul 3 Azarenka părea în control, dar Sorana a reușit să rupă ritmul și a câștigat teren în lupta cu Azarenka, fiind mai puternică pe finalul meciului.
România le mai are în concurs pe Irina Begu care va juca în compania Igăi Swiatek (în turul al treilea) și Sorana Cîrstea. Din păcate, până acum ne-au părăsit Monica Niculescu, Mihaela Buzărnescu, Ana Bogdan și Patricia Țig, iar Simona Halep, campioana en-titre, s-a retras înaintea turneului din cauza problemelor la gamba stângă.
Orice lovitură de la Wimbledon de pe Eurosport vă este oferită de Unibet.
Wimbledon
Sorana Cîrstea s-a calificat în turul 2 la Wimbledon! Românca, victorie muncită cu Aleksandra Krunic
27/06/2022 LA 18:11
Wimbledon
Organizatorii de la Wimbledon au anunțat programul de luni! Când joacă Sorana Cîrstea și Irina Begu
25/06/2022 LA 16:30