Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

LIVE BLOG Wimbledon 2021 | Sorana Cîrstea, Roger Federer & Daniil Medvedev, în acțiune azi la Londra

Irina Aldea

Actualizat 01/07/2021 la 21:32 GMT+3

Azi continuă meciurile din turul al doilea la cel de-al treilea turneu de Grand Slam al anului, Wimbledon, în direct pe Eurosport și Eurosport Player.

Sorana Cîrstea

Credit imagine: Eurosport

  • GAME, SET & MECI. Sorana Cîrstea, ocupanta locului 45 WTA, s-a calificat în turul al treilea la Wimbledon 2021 după ce a trecut de semifinalista din 2011 și 2012, Victoria Azarenka. Sprotiva noastră s-a impus cu scorul de 7-6 (5), 3-6, 6-4, la capătul unui meci maraton care a durat două ore și 19 minute de joc.
  • 5-4. Azarenka își ia break-ul înapoi.
  • 5-3. Sorana obține break-ul! Va servi pentru victorie!
  • 4-3. Sorana trece în avantaj în setul decisiv.
  • 3-3. Sorana recuperează break-ul!
  • 2-3. Sorana își face serviciul și se apropie de adversară.
  • 1-3. Azarenka îți păstrează break-ul obținut mai devreme.
  • 1-2. Sorana Cîrstea își face serviciul și e pe tabelă în setul 3.
  • 0-2. Azarenka își face serviciul și consolidează break-ul.
  • 0-1. Sorana își pierde serviciul. Azarenka începe cu break.
  • Începe setul al treilea.
  • 3-6. Azarenka își câștigă serviciul și setul, trimițând meciul în decisiv.
  • 3-5. Sorana își face serviciul, rămâne în setul 2.
  • 2-5. Azarenka își mai face o dată serviciul, iar Sorana va servi pentru a rămâne în setul secund.
  • 2-4. Sorana își face serviciul, rămâne la 2 game-uri în spate.
  • 1-4. Azarenka nu greșește la serviciu și rămâne în față.
  • 1-3. Sorana își face serviciul și e pe tabelă în setul 2.
  • 0-3. Vika își face serviciul și se distanțează în setul al doilea.
  • 0-2. Sorana Cîrstea își pierde serviciul în debutul setului secund.
  • 0-1. După un game foarte lung pe propriul serviciu, Vika Azarenka câștigă game-ul.
  • Începe setul al doilea.
  • 7-6. Sorana Cîrstea își adjuecă primul set al întâlnirii cu Azarenka după 52 de minute de joc.
  • 6-6. Sorana obține break-ul! Avem tiebreak în setul inaugural!
  • 5-6. Azarenka obține break-ul și va servi pentru a încheia acest prim set.
  • 5-5. Azarenka nu arată slăbiciune la serviciu, iar primul set merge în prelungiri.
  • 5-4. Sorana își face încă o dată serviciul, mutând presiunea pe adversară.
  • 4-4. Azarenka își face și ea serviciul cu autoritate.
  • 4-3. După dezechilbrul din debutul meciului, se merge cu serviciul.
  • 3-3. Azarenka are un game de serviciu foarte bun.
  • 3-2. Sorana salvează două mingi de break și trece din nou în față.
  • 2-2. Azarenka își face și ea serviciul.
  • 2-1. Sorana își face serviciul.
  • 1-1. Sorana Cîrstea recuperează imediat break-ul.
  • 0-1. Victoria Azarenka obține primul break al meciului.
UPDATE / Daniil Medvedev, numărul 2 ATP, s-a calificat în turul 3 la Wimbledon 2021 după ce a trecut cu 4-6, 1-6, 2-6, de Carlos Alcaraz, numărul 75 ATP, într-o oră și 37 de minute.
UPDATE / Liderul WTA Ashleigh Barty s-a calificat în turul 3 la Wimbledon 2021. Australianca a învins-o pe Anna Blinkova în două seturi, scor 6-4, 6-3, la capătul unui meci care a durat o oră și 32 de minute.
UPDATE / Matteo Berrettini a obținut calificarea fără probleme în turul 3 la Wimbledon 2021. Italianul a trecut în 3 seturi de Botic Van de Zandschulp, scor 6-3, 6-4, 7-6 (4), într-un meci care a durat două ore și 17 minute.
UPDATE / Elina Svitolina, a treia favorită de pe tabloul principal de simplu, este eliminată încă din turul al doilea la Wimbledon 2021 de către poloneza Magda Linette, 44 WTA, cu scorul de 6-3, 6-4, la capătul unui meci care a durat o oră și 6 minute de joc.
UPDATE / Roberto Bautista-Agut, favaoritul numărul 8 la Wimbledon 2021, s-a calificat în turul al treilea la ediția din acest an după ce a trecut de sârbul Miomir Kecmanovic, ocupant al locului 49 ATP, cu scorul de 6-3, 6-3, 6-7, 3-6, 6-3, la capătul unui meci maraton de trei ore și 41 de minute de joc.
UPDATE / Alexander Zverev, favorit numărul 4 la Wimbledon 2021, s-a calificat în turul al treilea la ediția din acest an după ce l-a învins pe americanul Tennys Sandgren, ocupant al locului 68 ATP, scor 7-5, 6-2, 6-3, la capătul unui meci care a durat o oră și 47 de minute de joc. Germanul a fost ofensiv și a dominat copios raliurile cu adversarul său, căruia nu i-a dat nicio șansă.
UPDATE / Barbora Krejcikova se califică în premieră în turul al treilea la Wimbledon în proba de simplu după ce trece de Andrea Petkovic, scor 7-5, 6-4, după o oră și 22 de minute de joc.
Știre inițială
Primele două zile de concurs de la Wimbledon 2021 au adus ploaie și amânări de meciuri, însă a treia zi de concurs nu a fost întreruptă. Sperăm că ziua de joi va fi la fel, pentru că a patra zi de concurs ne propune câteva partide foarte interesante, de neratat, printre care duelul dintre Sorana Cîrstea și Victoria Azarenka, dar și meciuri foarte bune pe partea de tablou masculină.
Pe lângă interesul pentru meciul sportivei noastre, atenția ni se va concentra în a patra zi de concurs pe duelul dintre finalistul de acum doi ani și campionul de 9 ori la All England Club, Roger Federer, și francezul Richard Gasquet, dublu finalist la Londra, în 2007 și 2015. Vă prezentăm, în continuare, meciurile zilei:

#Favoriții Wimbledon 2021: Sorana Cîrstea – Victoria Azarenka

Sorana Cîrstea o va întâlni în turul al doilea de la Wimbledon pe bielorusa Victoria Azarenka, locul 14 WTA. Românca de pe locul 45 WTA a ajuns în turul al doilea după ce a reușit să o învingă pe britanica Samantha Murray (230 WTA), scor 6-3, 6-3. Pentru Sorana, care a avut un sezon de zgură excelent în 2021, meciul din primul tur de la Wimbledon a reprezentat prima victorie pe iarbă din acest an, după ce Cîrstea a mai jucat în turneele de la Berlin și Bad Homburg, acolo unde a pierdut de fiecare dată încă din primul tur.
Wimbledon 2021, ziua a patra
În schimb, Victoria Azarenka are 6 victorii în acest an pe iarbă, după ce a jucat semifinale la Berlin și a ajuns până în sferturile de finală la Bad Homburg de unde s-a retras, preventiv, în urma unui meci de aproape 3 ore pe care l-a câștigat în fața lui Alize Cornet. Meciul din turul al doilea de la Wimbledon este a patra întâlnire dintre Cîrstea și Azarenka și a treia de la Wimbledon. Toate meciurile au fost câștigate de bielorusă, fără ca românca să câștige vreun set. De asemenea, meciul de mâine va reprezenta prima întâlnire dintre cele două jucătoare după mai bine de 12 ani, ultima partidă directă având loc în anul 2009, tot la Wimbledon.

#Favoriții Wimbledon 2021: Roger Federer – Richard Gasquet

Roger Federer, câștigător de 8 ori la Wimbledon, va întâlni tot un francez în turul al doilea al competiției. Adversarul lui Federer va fi Richard Gasquet, de două ori semifinalist pe iarba londoneză. Elvețianul a ajuns în turul al doilea după ce în primul tur l-a întâlnit pe Adrian Mannarino, locul 41 ATP. Francezul a fost nevoit să abandoneze în debutul setului decisiv în urma unei accidentări provocate de suprafața de joc. Adversarul său de mâine, Richard Gasquet, a trecut în primul tur de la Wimbledon de japonezul Yuichi Sugita în 4 seturi, scor 7-6 (7-4), 4-6, 6-2, 6-1.
Wimbledon 2021, ziua a patra
Duelul veteranilor din turul al doilea de la Wimbledon va ajunge la episodul cu numărul 21. Roger Federer conduce cu scorul de 18-2 în disputele cu Richard Gasquet, ultima partidă dintre cei doi jucători care folosesc reverul cu o singură mână având loc în primăvara anului 2019, atunci când elvețianul s-a impus fără drept de apel, scor 6-2, 6-3.

#Favoriții Wimbledon 2021: Daniil Medvedev – Carlos Alcaraz

Daniil Medvedev, finalistul din acest an de la Australian Open, îl va întâlni în turul al doilea pe spaniolul Carlos Alcaraz, numărul 75 ATP. Medvedev, proaspăt câștigător al turneului pe iarbă de la Mallorca de săptămâna trecută, a reușit să își ia revanșa în primul tur al turneului în fața germanului Jan-Lennard Struff, scor 6-4, 6-1, 4-6, 7-6 (7-3), după ce a fost învins de acesta în urmă cu două săptămâni, tot pe iarbă, la Halle.
Wimbledon 2021, ziua a patra
Carlos Alcaraz, adversarul lui Daniil Medvedev din turul al doilea de la Wimbledon, este un tânăr de 18 ani care și-a făcut făcut debutul pe iarba londoneză chiar în acest an. Alcaraz a reușit să treacă în 5 seturi de japonezul Yasutaka Uchiyama (116 ATP), după o partidă care a durat 4 ore și 18 minute, scor 6-3, 6-7 (4-7), 6-2, 3-6, 6-3. De asemenea, Carlos Alcaraz a reușit un turneu foarte bun și la Roland Garros acum câteva săptămâni când a devenit cel mai tânăr jucător care ajunge în turul al treilea pe zgura pariziană de la Andrei Medvedev în 1992. Meciul din turul al doilea de la Wimbledon dintre Daniil Medvedev și Carlos Alcaraz va fi prima întâlnire directă dintre cei doi.
Orice lovitură de la Wimbledon de pe Eurosport vă este oferită de Unibet.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo