Matteo Berrettini a obținut calificarea fără probleme în turul 3 la Wimbledon 2021. Italianul a trecut în 3 seturi de Botic Van de Zandschulp, scor 6-3, 6-4, 7-6 (4), într-un meci care a durat două ore și 17 minute.
Sportivul, care s-a impus recent în turneul de la Queen’s, l-a eliminat în primul meci din al treilea Grand Slam al anului pe Guido Pella, în 4 seturi, scor 6-4, 3-6, 6-4, 6-0.

Berrettini, furios după Roland Garros

Laver Cup
"The Big 4" se reunește la Laver Cup; locul 1 ATP + Turneul Campionilor. Ce se mai joacă în 2022
13/09/2022 LA 15:01
Italianul în vârstă de 25 de ani și-a exprimat recent frustrarea pentru cele întâmplate la cel de-al doilea turneu de Grand Slam al anului, Roland Garros. Italianul a disputat meciul din sferturile de finală de la Paris în compania lui Novak Djokovic, în ultimul meci de pe Arena Philippe Chatrier, în timpul căruia fanii au fost alungați din tribune din cauza orei de stingere aplicată la Paris pe fondul pandemiei de coronavirus. Meciul a fost întrerupt pentru ca spectatorii să părăsească complexul de la Roland Garros, iar criticile au venit valuri în direcția organizatorilor după ce la meciul dintre Djokovic și Nadal acest lucru nu s-a mai întâmplat.
Matteo Berrettini a găsit această decizie insultătoare și și-a exprimat frustrarea în mod public: "La Roland Garros în timpul meciului meu cu Djokovic, fanii au fost scoși din tribune din cauza acelei ore de stingere. În schimb, la meciul Djokovic - Nadal, spectatorii au putut rămâne în tribune. Am fost foarte furios din cauza acestei decizii. Pentru ei s-a putut încălca regula orei de stingere, pentru mine, însă, nu!", a spus Berrettini pentru Il Messagerro.
La Wimbledon 2021, Matteo Berrettini îl va înfrunta pentru un loc în optimile competiției pe Aljaz Bedene, care l-a eliminat în turul 2 pe Yoshihito Nishioka, scor 6-1, 6-0, 6-2.
Orice lovitură de la Wimbledon de pe Eurosport vă este oferită de Unibet. Turneul este transmis în direct și în exclusivitate pe Eurosport și Eurosport Player.
US Open
US Open, ziua 9 | Khachanov - Ruud și Garcia - Jabeur, primele semifinale de la New York
06/09/2022 LA 12:27
US Open
US Open, ziua 7 | Jabeur. Kyrgios, Gauff, în sferturi! Medvedev, învins clar
05/09/2022 LA 05:29