Articol scris de Alex Masgras
Ajuns în premieră într-o finală de Grand Slam, Matteo Berrettini nu a putut să îl învingă pe numărul 1 mondial, Novak Djokovic, care s-a impus după aproape trei ore și jumătate, scor 6-7, 6-4, 6-4, 6-3. Chiar și în aceste condiții, jucătorul italian în vârstă de 25 de ani care a avut un sezon pe iarbă excelent, el reușind să câștige turneul de la Queen’s înainte de Wimbledon, este convins că poate mai mult.
"Bineînțeles că acum sunt dezamăgit că am pierdut, nu sunt convins că am jucat cel mai bun tenis al meu. Dar trebuie să luăm în considerare și faptul că de partea cealaltă a fileului se afla Novak, de-asta este unul dintre cei mai buni din istorie. El era, probabil, singurul jucător care putea să mă bată. Ce mi-a lipsit în finală? Poate să joc mai bine de pe linia de fund. Oricum, pentru mine au fost două săptămâni extraordinare care mă fac să cred că pot să revin și să câștig acest trofeu", a spus numărul 8 mondial.
Tenis
Novak Djokovic, considerat favorit cert la Australian Open 2023! "E cel mai bun și merită"
ACUM 12 ORE

Berrettini, primit de președintele Italiei alături de Squadra Azzura

Ziua de duminică a reprezentat motiv de sărbătoare pentru italieni. Pe lângă finala lui Matteo Berrettini, care a devenit primul jucător italian care ajunge în ultimul act de la Wimbledon, italienii au jucat și în finala de la EURO 2020, pe care au câștigat-o în fața Angliei. Chiar dacă a pierdut prima sa finală de Grand Slam, Berrettini nu a putut rata o asemenea ocazie și s-a aflat în tribunele stadionului Wembley pentru a susține naționala Italiei.
Marți, după revenirea în Italia, acesta a fost invitat de președintele Sergio Mattarella pentru a sărbători performanța sa alături de proaspăta campioană a Europei. Acesta i-a oferit președintelui o rachetă, după care a fost invitat și la reședința Primului Ministru, Mario Draghi.
După finala câștigată în fața Angliei, Berrettini a spus că a vrut să vadă acest meci pe viu ca să îi treacă supărarea pentru finala de la Wimbledon: "Am vrut să fiu pe stadion ca să îmi mai treacă supărarea. A fost grozav. La loviturile de departajare, am avut mai multe emoții decât au avut părinții mei la finala de la Wimbledon".
Tenis
Presezon plin de evenimente în tenis! Unde vor evolua Alcaraz, Swiatek și Djokovic în decembrie
01/12/2022 LA 11:27
Tenis
Top 5 cele mai tari meciuri din 2022 în ATP! Carlos Alcaraz, omul "partidelor de foc" din circuit
30/11/2022 LA 14:30