Monica Niculescu a rămas singura reprezentantă a României în calificările de la Wimbledon, după ce ziua de ieri a fost una dezastruoasă pentru sportivii noștri. Căpitanul echipei de Billie Jean King Cup a României pare să fie însă într-o formă excelentă și poate deveni a 7-a româncă de pe tabloul principal al celui de-al 3-lea Grand Slam al anului.
În runda a 2-a a calificărilor, Monica nu a avut emoții cu reprezentanta Statelor Unite, Asia Muhammad, pe care a învins-o cu 6-3, 6-2, la capătul unui meci care a durat o oră și 29 de minute.

Wimbledon 2021 | Monica Niculescu, la un singur meci distanță de tabloul principal

Tenis
Ashleigh Barty, lider detașat în clasamentul WTA. Cum stau româncele
23/08/2021 LA 10:38
Pentru un loc pe tabloul principal, Monica va juca mâine împotriva unei alte americance, Kristie Ahn (118 WTA), sportivă pe care a nu a mai întâlnit-o niciodată în carieră.
Începând din 2008, Monica Niculescu nu a ratat niciodată tabloul principal de la Wimbledon, cea mai bună performanță a sa fiind obținută în 2015, când a ajuns până în optimile de finală.
Dacă va câștiga mâine, Monica va fi cea de-a 7-a reprezentantă a României pe tabloul principal de la Grand Slam-ul londonez. Simona Halep, Sorana Cîrstea, Irina Begu, Patricia Țig, Ana Bogdan și Mihaela Buzărnescu sunt calificate automat în primul tur.
Primele emoții pentru sportivele noastre vor începe mâine, odată cu tragerea la sorți a tablourilor de concurs.
Turneul de la Wimbledon va avea loc în perioada 28 iunie-11 iulie și va fi transmis în direct și în exclusivitate pe Eurosport și Eurosport Player.
Olympic Games
Monica Niculescu, prima reacție după victoria fantastică obținută alături de Raluca Olaru la Tokyo
24/07/2021 LA 07:31
Tokyo 2020
Mihaela Buzărnescu & dublul Niculescu/Olaru și-au aflat adversarele la Jocurile Olimpice de la Tokyo
22/07/2021 LA 05:07