Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Zi neagră pentru România la Wimbledon! Toți românii aflați astăzi în calificări au fost eliminați

Cristian Mihală

Actualizat 23/06/2021 la 19:33 GMT+3

Astăzi avem 5 reprezentanți în calficările turneului de la Wimbledon. Ei încearcă să ajungă între cei 128 de jucători de pe tabloul principal.

Alexandra Dulgheru

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Alex Masgras
UPDATE / Marius Copil a fost și el eliminat astăzi de la Wimbledon, în calificări. Românul a pierdut în fața francezului Antoine Hoang (156 mondial) 6-7, 6-4, 5-7.
UPDATE / Irina Maria Bara nu a avut nici ea o zi mai bună decât primele românce care au jucat astăzi în primul tur al calificărilor de la Wimbledon. Sportiva noastră a pierdut în 3 seturi contra ibericei Cristina Bucsa (166 WTA), scor 7-5, 2-6, 3-6.
UPDATE / Jaqueline Critian a pierdut și ea în prima rundă a calificărilor. Românca a câlștigat primul set al confriuntării cu Tereza Smitkova (487 WTA) și a condus cu break și în manșa secundă, dar a cedat în final cu 7-5, 6-7(1), 2-6, după 2 ore și 19 minute de joc.
UPDATE / Gabriela Ruse și Alexandra Dulgheru au pierdut în primul tur al calificărilor de la Wimbledon. Gabriela a fost învinsă cu un dublu 6-2 de elvețianca Simona Waltert (240 WTA), iar Alexandra a cedat, tot în 2 seturi, în fața americancei Danielle Lao (238 WTA), scor 6-3, 6-1.
Ieri, Gabriela Talabă și Irina Fetecău au fost învinse de asemenea în primul tur. Doar Monica Niculescu a reușit să se impună până acum în prima rundă a calificărilor. Jaqueline Cristian și Irina Bara sunt celelalte 2 românce prezente în calificările celui de-al 3-lea Grand Slam al anului.
Știrea inițială
Pe tabloul feminin avem patru jucătoare care încep cursa pentru un loc pe tabloul principal al turneului de la Wimbledon.
De la ora 13:00, intră în acțiune trei jucătoare din România. Alexandra Dulgheru (358 WTA), încearcă să revină pe tabloul principal al unui turneu de Grand Slam după 3 ani. În 2018, "Piti" reuşea să treacă de primul tur atât la Roland Garros, cât şi la Wimbledon. Aceasta o va întâlni în primul tur al calificărilor pe americanca Danielle Lao (238 WTA).
De la aceeași oră, Gabriela Ruse (199 WTA) o va întâlni pe elvețianca Simona Waltert (240 WTA), în timp ce Jaqueline Cristian (153 WTA) va juca împotriva cehoaicei Tereza Smitkova (487 WTA). Nu mai devreme de ora 14:30, Irina Bara (113 WTA) o va înâlni pe Cristina Bucsa (166 WTA), din Spania.

La băieți, un singur reprezentant pentru Wimbledon 2021

Marius Copil este singurul reprezentant de pe tabloul masculin. Nu mai devreme de ora 16:00, românul de pe locul 222 ATP îl va întâlni pe francezul Antoine Hoang (156 ATP). Marius Copil joacă în al doilea tur al calificărilor, după ce ieri l-a învins pe bulgarul Dimitar Kuzmanov (244 ATP) în două seturi, scor 6-4, 6-3.
Tot ieri, Monica Niculescu a obţinut un succes, în primul tur al calificărilor de pe tabloul feminin, în timp ce Fetecău şi Talabă au fost eliminate.
Pe lângă românii care participă în calificările de la All England Club, România va avea 6 reprezentante pe tabloul principal al Grand Slam-ului londonez: Simona Halep, Sorana Cîrstea, Irina Begu, Patricia Țig, Ana Bogdan și Mihaela Buzărnescu.
Turneul de la Wimbledon va avea loc în perioada 28 iunie-11 iulie și va putea fi urmărit în direct și în exclusivitate pe Eurosport și Eurosport Player.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo