Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Wimbledon 2021 | Copil și Niculescu, în turul 2 al calificărilor! Fetecău și Talabă, eliminate

Nicu Savin

Actualizat 22/06/2021 la 23:03 GMT+3

Wimbledon 2021 | Astăzi au început calificările celui de-al 3-lea Grand Slam al anului, iar Marius Copil a adus prima victorie românească de pe iarba londoneză din acest an. Pe tabluol feminin, tot astăzi sunt programate să joace Irina Fetecău, Gabriela Talabă și Monica Niculescu.

Marius Copil

Credit imagine: Getty Images

UPDATE / Prima zi a calificărilor de la Wimbledon s-a încheiat pentru reprezentanții României. Marius Copil și Monica Niculescu au avansat în runda următoare, în timp ce Irina Fetecău și Gabriela Talabă au încheiat prematur aventura pe iarba londoneză.
UPDATE / Gabriela Talabă s-a oprit în prima rundă a calificărilor de la Wimbledon. Românca a pierdut partida cu Lesia Tsurenko (164 WTA), scor 4-6, 3-6.
UPDATE / Monica Niculescu nu avut emoții cu norvegianca Ulrikke Eikeri (247 WTA), pe care a învins-o cu un dublu 6-3, obținând astfel calificarea în runda a 2-a a calificărilor de la Wimbledon.
UPDATE / Irina Fetecău a pierdut în primul tur al calificărilor de la Wimbledon. Românca de 25 de ani a fost învinsă fără drept de apel de egipteanca Mayar Sherif (117 WTA), scor 6-3, 6-1, la capătul unui meci care a durat doar 59 de minute.
Știrea inițială
Marius Copil (222 ATP) a debutat cu dreptul în calificările de la Wimbledon. După ce a înregistrat o serie de rezultate pozitive de la începutul sezonului de iarbă, suprafața sa favorită, făcând chiar o semifinală la turneul Challenger de la Notthingham (pierdută în fața lui Tiafoe), Marius nu a avut emoții contra bulgarului Dimitar Kuzmanov (244 ATP), pe care l-a învins în 2 seturi, scor 6-4, 6-3.
În turul secund al calificărilor, Marius Copil va da piept cu francezul Antoine Hoang (156 ATP). Cei doi jucători s-au mai întâlnit o singură dată în carieră, românul câștigând clar, scor 6-1, 6-3, în calificările turneului in-door de la Antwerp, în 2019.

Wimbledon 2021 | Irina Fetecău, Gabriela Talabă și Monica Niculescu, primele românce care intră în concurs

Tot astăzi vor debuta în calificări trei dintre cele șapte românce prezente în această fază a competiției. Irina Fetecău (244 WTA) o va înfrunta pe egipteanca Mayar Sherif (117 WTA), Gabriela Talaba (207 WTA) va juca contra ucrainiencei Lesia Tsurenko (164 WTA), iar Monica Niculescu (193 WTA) se va duela cu norvegianca Ulrikke Eikeri (247 WTA).
Mâine vor intra în concurs și Irina Bara, Jaqueline Cristian, Gabriela Ruse, respectiv Alexandra Dulgheru.
Meciurile româncelor din primul tur al calificărilor
  • Irina Bara (113 WTA) vs Cristina Bucsa (Spania, 166 WTA)
  • Jaqueline Cristian (153 WTA) vs Tereza Smitkova (Cehia, 487 WTA)
  • Monica Niculescu (193 WTA) vs Ulrikke Eikeri (Norvegia, 247 WTA)
  • Gabriela Ruse (199 WTA) vs Simona Waltert (Elveția, 240 WTA)
  • Gabriela Talaba (207 WTA) vs Lesia Tsurenko (Ucraina, 164 WTA)
  • Irina Fetecău (244 WTA) vs Mayar Sherif (Egipt, 117 WTA)
  • Alexandra Dulgheru (358 WTA) vs Danielle Lao (SUA, 238 WTA)
Pe lângă cele 7 românce care vor lua startul în primul tur al calificărilor de la Wimbledon, România va avea 6 reprezentante pe tabloul principal al Grand Slam-ului londonez: Simona Halep, Sorana Cîrstea, Irina Begu, Patricia Țig, Ana Bogdan și Mihaela Buzărnescu.
Turneul de la Wimbledon va avea loc în perioada 28 iunie-11 iulie și va putea fi urmărit în direct și în exclusivitate pe Eurosport și Eurosport Player.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo