Ashleigh Barty este noua campioană de la Wimbledon. Australianca s-a impus în finala disputată cu Karolina Pliskova, cu scorul de 6-3, 6-7 (4), 6-3, la capătul unui meci care a durat aproape două ore.
La finalul partidei, sportiva a fost extrem de emoționată, declarând că trofeul Grand Slam-ului londonez este un vis împlinit.
"Este incredibil. Felicitări Karolinei pentru turneul pe care l-a avut. Mi-am zis că trebuie să lupt până la capăt, știam că trebuie să joc cel mai bun tenis al meu. Am reușit să-mi țin nervii în frâu la final. Mi-a luat foarte mult timp să ajung aici, în acest moment al carierei. E un sentiment magnific. Nu am dormit deloc azi noapte, e un sentiment incredibil, am avut tot felul de gânduri. E un vis pe care-l am demult și faptul că am putut să mi-l îndeplinesc e incredibil. Echipa mea este fabuloasă, nu le pot mulțumi îndeajuns", a spus Barty la ceremonia de premiere de la All England Club.
Tenis
Simona Halep, în top 10 conform "clasamentului adevărului" din tenis! Cum arată ierarhia
16/04/2022 LA 07:20

"E un miracol!"

Mai mult decât atât, liderul mondial WTA a dezvăluit într-o discuție cu reporterii că a jucat accidentată la Wimbledon. Ashleigh Barty a spus că echipa sa i-a ascuns faptul că pentru accidentarea la șold suferită în timpul turneului de la Roland Garros ar fi avut nevoie de o recuperare de două luni. Australianca este, astfel, de părere că victoria din această după-amiază este un miracol.
În urmă cu doar 5 săptămâni, la Roland Garros, Barty a abandonat în turul al doilea. Campioana de la Paris din 2019 s-a retras în timpul meciului cu Magda Linette, acuzând probleme fizice.
Orice lovitură de la Wimbledon de pe Eurosport vă este oferită de Unibet.
Tenis
Ash Barty a anunțat ce va face după anunțul șocant al retragerii! Surpriza pregătită de australiancă
12/04/2022 LA 12:43
Tenis
Suma ridicolă încasată de Barty pentru titlul cucerit în golf, la 11 zile după retragerea din tenis
04/04/2022 LA 14:57