Ashleigh Barty este noua campioană de la Wimbledon. Australianca s-a impus în finala disputată cu Karolina Pliskova, cu scorul de 6-3, 6-7 (4), 6-3, la capătul unui meci care a durat aproape două ore.
La finalul partidei, sportiva a fost extrem de emoționată, declarând că trofeul Grand Slam-ului londonez este un vis împlinit.
"Este incredibil. Felicitări Karolinei pentru turneul pe care l-a avut. Mi-am zis că trebuie să lupt până la capăt, știam că trebuie să joc cel mai bun tenis al meu. Am reușit să-mi țin nervii în frâu la final. Mi-a luat foarte mult timp să ajung aici, în acest moment al carierei. E un sentiment magnific. Nu am dormit deloc azi noapte, e un sentiment incredibil, am avut tot felul de gânduri. E un vis pe care-l am demult și faptul că am putut să mi-l îndeplinesc e incredibil. Echipa mea este fabuloasă, nu le pot mulțumi îndeajuns", a spus Barty la ceremonia de premiere de la All England Club.
US Open
Clasamentul pentru Turneul Campioanelor: Emma Răducanu, salt uriaș. Cum arată TOP 10
13/09/2021 LA 09:12

"E un miracol!"

Mai mult decât atât, liderul mondial WTA a dezvăluit într-o discuție cu reporterii că a jucat accidentată la Wimbledon. Ashleigh Barty a spus că echipa sa i-a ascuns faptul că pentru accidentarea la șold suferită în timpul turneului de la Roland Garros ar fi avut nevoie de o recuperare de două luni. Australianca este, astfel, de părere că victoria din această după-amiază este un miracol.
În urmă cu doar 5 săptămâni, la Roland Garros, Barty a abandonat în turul al doilea. Campioana de la Paris din 2019 s-a retras în timpul meciului cu Magda Linette, acuzând probleme fizice.
Orice lovitură de la Wimbledon de pe Eurosport vă este oferită de Unibet.
US Open
Emma Răducanu, marele pariu al lui Wilander! Ce anticipează Mats că se va întâmpla cu ea în 2 ani
09/09/2021 LA 12:13
US Open
"Regina" Marii Britanii și-a pierdut "coroana" după 6 ani: Konta, depășită de Emma Răducanu
08/09/2021 LA 19:26