Novak Djokovic s-a impus în finala Wimbledon 2021 în fața lui Matteo Berrettini în 4 seturi, scor 6-7 (4), 6-4, 6-4, 6-3, la capătul unui meci incredibil care s-a întins pe durata a trei ore și 27 de minute.
După meci, antrenorul Simonei Halep a vorbit la Eurosport despre cariera impresionantă a sârbului. Darren Cahill a punctat care au fost avantajele lui Djokovic la Wimbledon și a dezvăluit câte titluri de Grand Slam crede că mai poate câștiga sportivul care a ajuns la un total de 20 de astfel de trofee, egalându-i pe Rafael Nadal și Roger Federer.
"Djokovic ajunge foarte bun și pe iarbă, dacă va câștiga și în Statele Unite vom avea parte de un moment incredibil. Nu pare să aibă probleme, controlează cele mai multe dintre puncte, ajunge la mingi grele, am observat că și-a îmbunătățit și jocul de la fileu, voleul este excelent și poate că reușește, din punct de vedere fizic, să fie la nivelul de acum 6-7 ani. Eu cred că mai poate să câștige 6 sau 7 trofee de Grand Slam.
Australian Open
Australian Open 2022 | Amendă record pentru Medvedev, după ce l-a insultat pe arbitrul semifinalei
ACUM 6 ORE
Mi-a plăcut și Berrettini, a avut un turneu bun, la început a fost un pic mai dificil pentru el, dar apoi a fost periculos, a căpătat încredere. Problema lui a fost că Novak Djokovic a fost per total prea bun.
Echipa lui sărbătorește de fiecare dată de parcă e primul trofeu câștigat și totuși are 20... Cei din echipă cunosc stresul, îi știu slăbiciunile, e un moment important pentru ei. Îmi amintesc de perioada 2017-2018 alături de Simona Halep, știu ce simt oamenii, mi-am amintit de finala cu Sloane Stephens, e ceva incredibil", a declarat Darren Cahill pentru Eurosport.

Reacția lui Djokovic după victoria din finală

După succesul de la All England Club, Novak Djokovic s-a declarat onorat și extrem de fericit că a ajuns la 6 trofee cucerite la Grand Slam-ul londonez.
"Să câștig la Wimbledon a fost pentru mine dintotdeauna un vis. E un turneu special pentru mine. E o onoare mare și un privilegiu, să fiu aici, să joc pe acest teren. Aici, stând cu voi ținând al șaselea meu trofeu... E incredibil de-a dreptul."
Sârbul a vorbit și despre faptul că i-a egalat pe Federer și Nadal la numărul de titluri de Grand Slam cucerite:
"Înseamnă că niciunul dintre noi 3 nu ne vom opri. Am vorbit despre asta mereu. Le mulțumesc mult lui Rafa Nadal și Roger Federer. Sunt legende ale sportului nostru, și sunt cei mai buni adversari pe care i-am întâlnit în cariera mea. Datorită lor sunt acum unde sunt, a trebuit mereu să îmbunătățesc jocul meu, fizic, mental, tactic. Ultimii 10 ani au fost incredibili. Nu ne vom opri aici", a spus Djokovic.
Tenis
Djokovic, numit cetățean de onoare al unui oraș din Muntenegru! Cum a fost întâmpinat liderul ATP
ACUM 21 ORE
Tenis
BBC: Discrepanțele găsite în testele Covid ale lui Nole. Familia Djokovic refuză să comenteze
IERI LA 13:33