Karolina Pliskova s-a calificat în marea finală de sâmbătă de la Wimbledon 2021 după ce în semifinale a revenit fantastic în fața Arynei Sabalenka și s-a impus cu scorul de 5-7, 6-4, 6-4, la capătul unui meci care a durat aproape două ore de joc. Aceasta este a doua finală de Grand Slam pe care cehoaica o va disputa, după US Open 2016.
Aryna Sabalenka a câștigat primul set, grație greșelilor uriașe comise de Karolina Pliskova. Cehoaica a avut opt șanse de break și a dominat copios majoritatea raliurilor, dar Sabalenka a fost jucătoarea mai inspirată și mai dipusă la efort dintre cele două jucătoare.
WTA Finals
Iga Swiatek, nemulțumită de WTA, după experiența de la Turneul Campioanelor: "Sper să se schimbe!"
09/11/2022 LA 10:49

Wimbledon 2021 | Karolina Pliskova e în a doua finală de Grand Slam a carierei

În setul al doilea, Karolina Pliskova și-a ridicat nivelul de joc, însă nici Sabalenka nu a mai fost la fel de puternică la serviciu, astfel că cehoaica a reușit să trimită meciul în set decisiv. Un singur break a făcut diferența în manșa secundă. În setul decisiv, Pliskova a obținut break-ul încă din debut. Cehoaica a ajuns în ultimul act trecând de Zidansek, Vekic, Martincova, Samsonova, Golubic și Sabalenka.
Ea o va întâlni în finală pe Ashleigh Barty. Această din urmă s-a calificat în a doua finală de Grand Slam a carierei, la Wimbledon, după ce a învins-o pe Angelique Kerber în minimum de seturi, scor 6-3, 7-6 (3), la capătul unui meci pe care l-a dominat și care a durat o oră și 29 de minute de joc.
Orice lovitură de la Wimbledon de pe Eurosport vă este oferită de Unibet.
WTA Finals
Sabalenka, discurs hilar după ce a fost învinsă în finala Turneului Campioanelor: "Nu vă mulțumesc!"
08/11/2022 LA 08:38
WTA Finals
Caroline Garcia, victorie în două seturi în fața Arynei Sabalenka, în finala Turneului Campioanelor
08/11/2022 LA 05:25