Ons Jabeur, favorita numărul 21, s-a calificat în sferturile de finală la Wimbledon 2021 după ce a eliminat-o pe favorita numărul 7, Iga Swiatek, revenind fabulos de la 0-1 la seturi. Sportiva din Tunisia s-a impus la capătul unui meci care a durat o oră și 42 de minute de joc cu scorul de 5-7, 6-1, 6-1.
După un început de prim set foarte bun, Ons Jabeur a cedat inițiativa adversarei ei, care a revenit în manșa inaugurală dintr-o situație destul de grea și l-a câștigat la 5. În setul al doilea, Iga Swiatek a scăzut mult nivelul de joc, în timp ce Jabeur s-a ambiționat foarte tare și a reușit să trimită meciul în decisiv cedând un singur game.
Australian Open
Sorana Cîrstea, OUT în optimi la Australian Open! A fost învinsă de favorita nr. 7 de la Melbourne
ACUM O ZI

Wimbledon 2021 | Ons Jabeur e în premieră în sferturile de finală la All England Club

În setul al treilea, Ons Jabeur a continuat să dicteze ritmul și jocul, iar adversara ei din Polonia nu a mai reușit să revină ca în primul set, chiar dacă a încercat în mod constant să varieze și să fie mai agresivă. Jabeur a câștigat până la urmă setul decisiv exact ca pe setul al doilea, cedând un singur game.
În continuare, sportiva din Tunisia, dublă sfertfinalistă la turneele de Grand Slam (Australian Open 2020, Wimbledon 2021) o va întâlni pe câștigătoarea dintre Elena Rybakina și Aryna Sabalenka. Sportiva din Tunisia are șanse mari să avanseze chiat în semifinale dacă își păstrază același nivel de joc.
Ons Jabeur e prima jucătoare arabă care ajunge în sferturi la Wimbledon în ultimii 47 de ani. Victoria cu Swiatek a mai reprezentat o bornă importantă: Jabeur a trecut pentru al treilea meci la rând de o câştigătoare de Grand Slam. Anterior, ea le eliminase pe Muguruza şi Venus Williams.
Orice lovitură de la Wimbledon de pe Eurosport vă este oferită de Unibet.
US Open
Elise Mertens, calificare la pas în optimi la US Open 2021! Belgianca, victorie cu Ons Jabeur
04/09/2021 LA 01:09
US Open
Iga Swiatek merge în turul 3 la US Open 2021 după o remontada cu emoții în fața Fionei Ferro
02/09/2021 LA 18:14