Naomi Osaka, a doua jucătoare a lumii, s-a retras înaintea meciului din turul al doilea de la Roland Garros ca urmare a amenințărilor cu descalificarea primite de niponă de la cele patru turnee de Grand Slam. Prin urmare, românca Ana Bogdan a obținut calificarea fără să joace în runda a treia a celui de-al doilea turneu major al anului.
''Cea mai bună alegere pentru turneu, pentru celelalte jucătoare şi pentru mine este să mă retrag (din turneu), pentru ca toată lumea să se poată concentra pe tenis'', a scris Osaka pe contul personal de Twitter. Naomi Osaka a precizat că a suferit momente de depresie după ce a câştigat primul său titlu de Grand Slam, în 2018, la US Open, iar discuţiile cu jurnaliştii i-au declanşat aceste probleme.

Naomi Osaka nu are de gând să meargă la Wimbledon

Tenis
Locul ocupat de Simona Halep în "clasamentul adevărului"! Poziție mult mai bună decât în WTA
03/11/2021 LA 12:00
După Roland Garros, Osaka ar fi trebuit să meargă la turneul de la Berlin pentru pregătirea celui de-al treilea turneu major al anului, Wimbledon, însă nipona a decis să se retragă de la competiția organizată în Germania, transmițând că vrea să ia o pauză de tenis, însă nu a menționat și perioada vizată. Acum, participarea ei la Wimbledon se află sub semnul întrebării, iar surse din presa engleză susțin că a doua jucătoare a lumii nu ar avea de gând să facă deplasarea la All England Club anul acesta.
După această veste, organizatorii de la Wimbledon au reacționat imediat și au luat legătura cu echipa sportivei din Japonia, transmițându-le acestora că ''ușa este larg deschisă'' în cazul în care aceasta va dori să participe totuși la turneul major din Marea Britanie. Englezii au transmis public că își doresc să aibă la startul turneului toate jucătoarele puternice din circuitul feminin de tenis.
''În acest moment ea se află pe lista de înscriere și nu am primit deocamdată niciun comunicat potrivit căruia nu ar veni la Wimbledon. Am discutat cu ea deja. De fapt, am intrat în legătură cu echipa ei. Nu am vorbit personal cu Naomi. Am avut o conversație cu echipa ei în care i-am transmis că suntem aici, deschiși la absolut orice discuție. E greu acum de prezis dacă va fi aici sau nu, dar noi ne dorim cele mai bune jucătoare din lume la acest turneu'', au transmis organizatorii pentru Metro.co.uk.
Fiecare turneu ATP Masters 1000 și toate cele patru turnee de Mare Șlem sunt în direct, la cerere și fără reclame pe Eurosport Player.
Tenis
Simona Halep a coborât pe locul 17 WTA. Naomi Osaka a ieșit din TOP 10. Cum arată clasamentul
04/10/2021 LA 09:37
Tenis
Tot ce trebuie să știi despre Indian Wells, "al cincilea" turneu de Grand Slam al anului
03/10/2021 LA 13:03