Karolina Pliskova s-a calificat în marea finală de sâmbătă de la Wimbledon 2021 după ce în semifinale a revenit fantastic în fața Arynei Sabalenka și s-a impus cu scorul de 5-7, 6-4, 6-4, la capătul unui meci care a durat aproape două ore de joc. Aceasta este a doua finală de Grand Slam pe care cehoaica o va disputa, după US Open 2016.
Aryna Sabalenka a câștigat primul set, grație greșelilor uriașe comise de Karolina Pliskova. Cehoaica a avut opt șanse de break și a dominat copios majoritatea raliurilor, dar Sabalenka a fost jucătoarea mai inspirată și mai dipusă la efort dintre cele două jucătoare.
Australian Open
Kaia Kanepi, "spaima" jucătoarelor de top din circuitul WTA! Care sunt cele mai importante victorii
IERI LA 13:49

Wimbledon 2021 | Karolina Pliskova e în a doua finală de Grand Slam a carierei

În setul al doilea, Karolina Pliskova și-a ridicat nivelul de joc, însă nici Sabalenka nu a mai fost la fel de puternică la serviciu, astfel că cehoaica a reușit să trimită meciul în set decisiv. Un singur break a făcut diferența în manșa secundă. În setul decisiv, Pliskova a obținut break-ul încă din debut. Cehoaica a ajuns în ultimul act trecând de Zidansek, Vekic, Martincova, Samsonova, Golubic și Sabalenka.
Ea o va întâlni în finală pe Ashleigh Barty. Această din urmă s-a calificat în a doua finală de Grand Slam a carierei, la Wimbledon, după ce a învins-o pe Angelique Kerber în minimum de seturi, scor 6-3, 7-6 (3), la capătul unui meci pe care l-a dominat și care a durat o oră și 29 de minute de joc.
Orice lovitură de la Wimbledon de pe Eurosport vă este oferită de Unibet.
Australian Open
Karolina Pliskova, finalista de la Wimbledon, nu va putea fi prezentă la Australian Open
16/12/2021 LA 08:06
Tenis
Final de an în tenisul feminin. Bornele unui 2021 cum nu a mai fost altul în circuitul WTA
19/11/2021 LA 08:39