Articol scris de Răzvan Rădulescu
ZDF a dezvăluit că s-a pariat o sumă mare de bani într-un meci de dublu al lui Basilashvili de la Wimbledon 2021. Jucătorul din Georgia făcea atunci pereche cu tenismenul din Moldova, Radu Albot. Aceștia aveau să piardă partida, după ce câștigau primul set, scor 3-6, 6-2, 6-2 contra echipei formate din Fucsovics și Travaglia. Meciul a avut loc în primul tur de la competiția organizată la All Enlgand Club anul trecut.

Basilashvili: "Acesta acuzații sunt absurde"

Wimbledon
Djokovic nu este cel mai greu adversar pentru Kyrgios. "El te scoate de pe teren!"
16/07/2022 LA 17:57
Nikoloz Basilashvili a oferit replică la acuzațiile televiziunii germane, considerându-le „fără temei și absurde”.
Potrivit tennisworldusa, Basilashvili a spus că "Nu voi accepta să-mi văd numele și reputația grav terfelite prin acuzații fără temei și absurde. Prin urmare, cer ca astfel de acuzații și minciuni să înceteze imediat și ca publicul, prin intermediul mass-media, să fie informat că neg total toate aceste acuzații absurde".
Jucătorul din Georgia a făcut apel la o firmă de avocatură germană pentru a-i proteja interesele și pentru a lupta împotriva "acestei dezinformări extrem de dăunătoare", după cum declară Basilashvili.
Săptămâna aceasta, tenismenul georgian și-a reluat activitatea după Wimbledon și a participat la turneul de la Bastad, însă a pierdut în primul tur, după ce a abandonat în setul doi contra lui Hugo Gaston (58 ATP), scor 6-7(6-8), 0-3.
Citește și:

Karatsev, acuzat și el de trucare de meciuri

Tenismenul rus, Aslan Karatsev (40 ATP), a fost, de asemenea, vizat de ancheta televiziunii germane. După aceeași schemă, s-au pariat sume foarte mari în două meciuri care l-au avut protagonist pe Karatsev. Pariurile s-au plasat în 2019, în Finlanda și în 2020, în Kazakhstan, însă meciurile nu au fost dezvăluite de televiziunea germană. Fost semifinalist la Australian Open, Karatsev joacă în această săptămână pe zgura de la Bastad. Rusul s-a calificat în sferturi unde va juca împotriva lui Francisco Cerundolo (39 ATP).
Conform publicației tennisnet, Karatsev este suspectat și de un game pierdut pe propriu serviciu (când a comis o dublă greșeală), într-un meci de dublu la Stuttgart. Pe acel break s-ar fi pariat sume uriașe, mult peste cât se mizează în mod obișnuit. Conform aceleași surse, Karatsev a spus că "nu știe despre ce e vorba".
În total, Karatsev este bănuit că ar fi implicat în cinci jocuri suspecte de trucaj, conform anchetei televiziunii germane. Două dintre ele au avut loc pe parcursul colaborării cu antrenorul Yatsik. Ambii au fost audiați în 2020 de către poliția franceză.
Wimbledon
Barty despre tenisul feminin: "Este spectaculos și imprevizibil"
16/07/2022 LA 15:54
Wimbledon
Sportivii ruși pot fi interziși și anul viitor la Wimbledon. Anunțul venit de la All England Club
13/07/2022 LA 10:28