Articol scris de Alex Masgras
De 5 ori câștigător al turneului de pe iarba londoneză, Novak Djokovic este la două meciuri de câștigarea titlului de Grand Slam cu numărul 20 din carieră. Astfel, cu un nou titlu la All England Club, Djokovic îi va egala pe eternii săi rivali, Roger Federer și Rafael Nadal, la numărul de titluri de Grand Slam.
Înaintea confruntării din semifinale cu Denis Shapovalov, Djokovic a avut cuvinte de laudă pentru tânărul canadian, cu care a mai jucat în acest an la ATP Cup, în Australia: "Shapo s-a maturizat, are un joc complet. Servește foarte bine, e stângaci, vine la fileu, se mișcă bine și face mai puține erori. Am jucat două seturi strânse la ATP Cup, acolo terenurile erau rapide. Este dificil să joci împotriva serviciului său", a spus Djokovic, care în sferturi a trecut de Marton Fucsovics, scor 6-3, 6-4, 6-4.
Wimbledon
Djokovic a avut o dorinţă specială înainte de semifinalele Wimbledon. Organizatorii nu au ţinut cont
09/07/2021 LA 09:22

Shapovalov, pentru prima oară în semifinalele unui Grand Slam

Tânărul canadian se află în premieră într-o semifinală de Grand Slam. Până la acest turneu, cea mai bună performanță a sa era sfertul de finală de la US Open în 2020. Acesta s-a calificat în penultimul act de la Wimbledon după ce a trecut în sferturi de Karen Khachanov, scor 6-4, 3-6, 5-7, 6-1, 6-4.
În ceea ce privește meciul din semifinale, Shapovalov are încredere în forțele sale și își va juca șansa până la capăt, chiar dacă îl va întâlni pe numărul 1 mondial. "Djokovic este cel mai bun jucător din lume, dar când te uiți la tabelă când începe meciul, vezi că este egalitate. Am încredere în mine și în echipa mea, totul este posibil", a spus Shapovalov înaintea meciului cu Djokovic.
6-0 este scorul întâlnirilor directe Djokovic - Shapovalov. Totuși, ultimele dispute au fost echilibrate. În 2020, pe hard, Nole se impunea cu 4-6, 6-1, 7-6(4), pentru ca anul acesta, la ATP Cup, sârbul să câștige disputa cu un dublu 7-5.
Partida dintre Djokovic și Shapovalov se va disputa vineri pe terenul central, imediat după cealaltă semifinală de la Wimbledon, cea în care se vor întâlni Matteo Berrettini și Hubert Hurkacz. Partidele încep pe Eurosport şi Eurosport Player, de la 15:30.
Orice lovitură de la Wimbledon de pe Eurosport vă este oferită de Unibet.
Wimbledon
Shapovalov i-a declarat "război" lui Djokovic, deși nu are multe argumente
09/07/2021 LA 06:49
Wimbledon
Superb: Halep a găsit o poză cu Emma Răducanu, de acum 7 ani. Mesajul impresionant
08/07/2021 LA 07:19