De opt ori campion la Londra, Federer, care împlinește 40 de ani luna viitoare, a fost învins în sferturi în 3 seturi, cu 6-3 7-6 (4) 6-0.
"Nu știu dacă îl vom mai vedea pe acest mare om înapoi la Wimbledon", a spus Becker la BBC, după înfrângerea lui Federer.
McEnroe, altă legendă a tenisului, s-a declarat surprins total de ultimul set din disputa din sferturi, în care Swiss Maestro a primit un bagel. "Nu îmi vine să cred ce s-a întâmplat, dar și Roger este un om, până la urmă".
Australian Open
Știm deja 5 dueluri de vis din turul 3 la Australian Open 2022. Programul de vineri
ACUM 4 ORE
Hurkacz a fost abia al doilea jucător care i-a administrat un bagel la un Grand Slam lui "FedEx". Singurul care mai reușise o asemenea performanță a fost Nadal. În 2008, într-una dintre cele mai dezechilibrate finale din istoria Roland Garros, Rafa se impunea cu un categoric 6–1, 6–3, 6–0 în fața marelui său rival.

Federer, după eliminarea de la Wimbledon 2021: "Nu știu dacă voi mai juca aici"

Federer a rămas în circuitul profesionist, la aproape 40 de ani, cu un singur gând: să mai câștige un Grand Slam, iar singura sa șansă pentru acest lucru era Wimbledon. Aici, schimburile sunt rapide și partidele scurte, astfel că elvețianul poate fi competitiv.
Meciul de ieri a fost unul care i-a creat o mare dezamăgire lui Roger, chiar dacă a încercat să ascundă acest lucru, dar a recunoscut că nu e sigur că va mai reveni la All England Club. Federer a demonstrat tot ce era de demonstrat în tenis, iar un Grand Slam pare în acest moment o utopie. Ca atare, sunt șanse ca "Maestrul" elvețian să spună stop, având în vedere vârsta pe care o are.
"Desigur, aș vrea să joc din nou aici, dar la vârsta mea nu știi niciodată ce te așteaptă după colț. Am nevoie de o pauză de câteva zile. Apoi voi vedea ce trebuie să fac pentru a intra într-o formă mai bună și a fi mai competitiv", a spus elvețianul după meci, citat de BBC Sports.
Întrebat dacă va fi ultima oară când a jucat pe Center Court, el a răspuns: "Nu știu, chiar nu știu. Trebuie să mă regrupez. Scopul meu pentru ultimul an a fost să joc din nou la Wimbledon. Am reușit anul acesta, ceea ce m-a bucurat cu adevărat. Tot ce va veni după Wimbledon… ne vom așeza și vom discuta despre asta. Sunt de fapt fericit că am ajuns atât de departe, chiar dacă sunt dezamăgit că am pierdut".
Semfinalele masculine, de la Wimbledon 2021:
  • Berrettini - Hurkacz
  • Djokovic - Shapovalov
Duelurile din penultimul act la masculin au loc vineri, în direct pe Eurosport 2 și Eurosport Player. Până atunci, astăzi sunt programate semifinalele feminine, începând cu ora 15:30. Vorbim de două partide de gală: Barty - Kerber și Karolina Pliskova - Sabalenka.
Orice lovitură de la Wimbledon de pe Eurosport vă este oferită de Unibet.
Australian Open
AUSTRALIAN OPEN LIVE BLOG | Ruse și Cristian au pierdut în turul 2. Zverev și Nadal au impresionat
ACUM 4 ORE
Australian Open
Rafa Nadal e în turul 3 la Australian Open! "Matadorul", victorie confortabilă cu Yannick Hanfmann
ACUM 11 ORE