Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

#MeciuriMemorabile Să o cunoaștem pe Emma Răducanu: O idolatrizează pe Halep și iubește Bucureștiul

Cristian Mihală

Publicat 04/07/2021 la 14:09 GMT+3

Emma Răducanu e noua stea a tenisului mondial. Jurnaliștii de la wtatennis.com i-au dedicat spații largi sportivei cu origini în România.

Emma Răducanu

Credit imagine: Eurosport

Ieri, Emma Răducanu s-a comportat ca o mare campioană, nedându-i vreo șansă Soranei Cîrstea. În ciuda formei și a experienței superioare, sportiva noąstră s-a înclinat, 3-6, 5-7 în fața noii mari speranțe din tenisul mondial.
"Să o cunoaștem pe Emma Răducanu, sportiva engleză care scrie istorie la Wimbledon", e titlul oferit de sursa citată, care prezintă amănunte interesante despre viața și cariera tinerei jucătoare. Mai jos, am selectat cele mai relevante informații.

Emma Răducanu a doborât un record vechi de 42 de ani

Răducanu a devenit abia a 4-a adolescentă din Marea Britanie care se califică în optimile Wimbledon, în Era Open. Și a atins această performanță la doar 18 ani și 239 de zile.
Ea e astfel cea mai tânără sportivă din UK care ajunge în a doua săptămână de concurs, depășind recordul lui Deborah Jevans, din 1979 (19 ani și 48 de zile). Celelalte două adolescente care au ajuns în a doua săptămână la All England Club sunt Glynis Coles (în 1973, la 19 ani și 138 zile) și Laura Robson ( în 2013, la 19 ani și 166 zile).

Emma Răducanu a debutat în circuit luna trecută

Răducanu e abia la al doilea turneu WTA din carieră. Și-a făcut debutul în iunie, la Nottingham, după ce organizatorii i-au acordat un wildcard. Nu a fost la fel de pregătită mental ca la Wimbledon, astfel că a pierdut din primul tur, la compatrioata Harriet Dart (3-6, 4-6).
În săptămâna de după Viking Open Nottingham, a participat la un turneu ITF de 100.000 de lire, tot la Nottingham, unde a ajuns până în sferturi, eliminându-le pe Storm Sanders și Timea Babos. Acele rezultate i-au convins pe organizatorii de la All England Club să îi acorde un wildcard pentru Wimbledon.
"Sincer, am vrut cel mai mult să arăt ca am meritat acel wildcard. Le mulțumesc celor de la All England Club pentru sprijinul acordat. Azi (n.r.ieri) m-am gândit și la asta: una dintre noi trebuie să ajungă în a doua săptămână, de ce nu aș fi eu aceea? Așa am abordat meciul cu Sorana, așa voi face și de acum înainte, încerc să ajung cât mai departe posibil", a spus sportiva din Marea Britanie după succesul contra Soranei Cîrstea.

Emma Răducanu e antreantă de Nigel Sears

Răducanu are parte de un mentor de calibru, pe măsura talentului său. Nigel Sears a început să lucreze cu ea încă de acum 3 ani, iar acest lucru se simte. Acesta a ajutat-o enorm mai ales în plan mental, dincolo de dezvoltarea jocului.
În trecut, Sears și-a făcut un renume în tenis, pregătindu-le pe Amanda Coetzer, Daniela Hantuchova, Ana Ivanovic sau Anett Kontaveit.
"Să am pe cineva ca el în boxa mea e o binecuvântare. Îmi dă mare încredere și știe cum să mă facă să cred în mine, indiferent de situație. Îi sunt atât de recunoscătoare că a acceptat să mă antreneze și a rămas lângă mine", spunea Emma Răducanu.

S-a născut în Canada, dar are rădăcini în România și China

Născută în Canada, din tată român și mamă din China, Emma a ajuns la Londra la 2 ani, când părinții săi au fost mutați cu jobul.
Răducanu e extrem de interesată de rădăcinile sale, motiv pentru care a vizitat atât China, cât mai ales România, care îi este mai accesibilă geografic.
"Bunica mea locuiește în centrul Bucureștiului. Merg la ea de câteva ori pe an, este foarte frumos, iar mâncarea este incredibilă. Mamaia gătește special, îmi plac enorm prăjiturile făcute de ea. Am legături puternice cu Bucureștiul", a spus Emma Răducanu, într-un interviu dat în urmă cu doar câteva luni.

Emma Răducanu le are idoli pe Simona Halep și Li Na

Răducanu e extrem de conectată la țările din care provin părinții ei, astfel că nu întâmplător și-a ales drept idoli pe cele mai mari tenismene din istoria României și Chinei: Simona Halep și Li Na, ambele câștigătoare de titluri de Grand Slam.
"Ambele m-au ajutat, mentalitatea lor am adus-o în jocul meu. Ambele au muncit enorm și sunt un exemplu", a punctat Emma Răducanu.

Învață excelent, fiind extrem de matură

Cu siguranță că nivelul tenisului său ar fi putut fi mult mai bun, însă Emma Răducanu e extrem de bine ancorată la lumea înconjurătoare. Știe că o carieră în tenis poate fi efemeră, accidentările blocând ascensiunea multor sportivi talentați.
Ca atare, și-a concentrat în egală măsură energia spre școală, unde excelează la matematică și economie.
"Toți îmi spun că sunt obsedată de școală, pun totul pe egoul meu. Până și părinții îmi spun că sunt nebună cu cât învăț, nu accept o notă mai mică decât cea maximă. Dar eu sunt obișnuită să muncesc, vreau ca peste ani să știu că am făcut tot ce a depins de mine să mă dezvolt. Atât ca jucătoare, cât și ca om", a mai spus Emma.
În optimi, sportiva din Marea Britanie va juca împotriva australiancei Alija Tomljanovic, locul 75 WTA. Aceasta a trecut de Ostapenko, scor 4-6 6-4, 6-2.
Orice lovitură de la Wimbledon de pe Eurosport vă este oferită de Unibet.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo