Partida a început extrem de echilibrat. Sorana a avut mari dificultăți în a-și menține serviciul, însă experiența a ajutat-o în cele din urmă iar românca a fost cea care a obținut primul break al meciului. Numărul 45 mondial a profitat de o dublă greșeală comisă de Emma Răducanu și a transformat a doua minge de break pentru a face 3-1.
De aici însă, totul s-a schimbat. Răducanu a avut în permanență publicul de partea sa iar loviturile ei erau primite cu urale de englezi. Răducanu a lovit variat iar scurtele ei și backhandul remarcabil au forțat-o pe Sorana să joace mai riscant iar asta s-a simțit. Drept urmare, Răducanu a obținut rebreakul imediat iar ce a urmat a fost o dominare totală.
Wimbledon
Wimbledon 2021: Rezumatul finalei Djokovic - Berrettini 6-7, 6-4, 6-4, 6-3
11/07/2021 LA 18:26
Adolescenta și-a câștigat fără probleme serviciul și apoi a făcut un nou break, unul controversat însă. Sorana a discutat momente bune cu arbitrul după ce serviciul ei la minge de break a fost constatat ca fiind out. A cerut challenge dar degeaba - mingea a fost afară. De aici, Emma a mărșăluit spre victorie în primul set, pe care și l-a adjudecat cu 6-4, după cinci game-uri consecutive câștigate, spre încântarea publicului gazdă.
Setul al doilea a continuat în același ritm. Returul Emmei Răducanu a fost cu adevărat impecabil - Sorana nu a avut niciun răspuns astfel că scorul s-a făcut rapid 3-0 pentru britanică. Cu toate acestea, deși totul părea să curgă în direcția britanicei, două mingi de break ratate au fost esențiale. Sorana a câștigat game-ul pentru ca apoi să facă imediat rebreak, urmat de un al treilea game consecutiv câștigat care ne-a adus la egalitate în al doilea set.
După un game maraton de aproape 15 minute câștigat în cele din urmă de Sorana, Emma Răducanu și-a câștigat serviciul fără emoții pentru a ajunge din nou la conducere în set, 5-4.
În cele din urmă s-a ajuns în prelungiri în set, însă la 6-5, Răducanu a făcut break-ul decisiv și s-a impus în fața Soranei.
Orice lovitură de la Wimbledon de pe Eurosport vă este oferită de Unibet.
Wimbledon
Verdictul lui Darren Cahill după finala Wimbledon! Câte titluri de Grand Slam mai câștigă Djokovic
11/07/2021 LA 17:32
Wimbledon
EXCLUSIV | Darren Cahill a anunțat la Wimbledon 2021 când revine Simona Halep pe terenul de tenis
11/07/2021 LA 17:29