Fost finalist la Wimbledon și câștigător de US Open, Marin Cilic și-a regăsit în ultima perioadă forma. A câștigat turneul de la Stuttgart, după ce i-a eliminat pe parcurs pe Shapovalov și Auger-Aliassime, pentru ca la Queen's, înainte de Wimbledon, să ajungă cână în sferturi, unde a pierdut greu, în decisiv, la De Minaur.
Plin de încredere, Cilic a pornit impresionant în confruntarea cu Medvedev, de azi, bazându-se și pe faptul că numărul doi mondial are mari probleme pe iarbă. Până în acest an, Medvedev nu trecuse niciodată de turul 3 la All England Club.

Wimbledon 2021 | Revenire de vis pentru Medvedev

Wimbledon
Djokovic a avut o dorinţă specială înainte de semifinalele Wimbledon. Organizatorii nu au ţinut cont
09/07/2021 LA 09:22
După un prim set echilibrat, care a durat o oră și 10 minute, Cilic și-a adjudecat mult mai ușor manșa a doua și se părea că al doilea favorit va fi eliminat, jumătatea de tablou a lui Federer (calificat deja în optimi) devenind mai ușoară.
Doar că Medvedev a avut resurse de energie și de încredere nebănuite. Căzut la pământ, rusul a revenit imperial și, după un dublu 6-3, nu i-a mai dat vreo șansă în decisiv adversarului: a fost la un pas să îi administreze un bagel, după doar 26 de minute. La 5-0 pe propriul serviciu, Daniil a avut trei mingi de meci la rând. Cu un ultim efort, Cilic a revenit incredibil și a făcut breakul, dar era imposibil să mai întoarcă și soarta decisivului, încheiat în cele din urmă cu 6-2.
Medvedev bifează, așadar, prima sa optime din carieră la Wimbledon, iar din punct de vedere mental pare să fie în locul potrivit pentru a avansa în turneu extrem de departe.
În turul următor, Medvedev va da piept cu Hurkacz, care a trecut neașteptat de ușor de un "bombardier", Bublik (6-3, 6-4, 6-2). Rusul și polonezul nu s-au mai întâlnit până în prezent.
Orice lovitură de la Wimbledon de pe Eurosport vă este oferită de Unibet.
Wimbledon
Djokovic nu îl subestimează pe Shapovalov înaintea semifinalei de la Wimbledon
09/07/2021 LA 09:00
Wimbledon
Shapovalov i-a declarat "război" lui Djokovic, deși nu are multe argumente
09/07/2021 LA 06:49