Fost finalist la Wimbledon și câștigător de US Open, Marin Cilic și-a regăsit în ultima perioadă forma. A câștigat turneul de la Stuttgart, după ce i-a eliminat pe parcurs pe Shapovalov și Auger-Aliassime, pentru ca la Queen's, înainte de Wimbledon, să ajungă cână în sferturi, unde a pierdut greu, în decisiv, la De Minaur.
Plin de încredere, Cilic a pornit impresionant în confruntarea cu Medvedev, de azi, bazându-se și pe faptul că numărul doi mondial are mari probleme pe iarbă. Până în acest an, Medvedev nu trecuse niciodată de turul 3 la All England Club.

Wimbledon 2021 | Revenire de vis pentru Medvedev

Wimbledon
Djokovic nu este cel mai greu adversar pentru Kyrgios. "El te scoate de pe teren!"
16/07/2022 LA 17:57
După un prim set echilibrat, care a durat o oră și 10 minute, Cilic și-a adjudecat mult mai ușor manșa a doua și se părea că al doilea favorit va fi eliminat, jumătatea de tablou a lui Federer (calificat deja în optimi) devenind mai ușoară.
Doar că Medvedev a avut resurse de energie și de încredere nebănuite. Căzut la pământ, rusul a revenit imperial și, după un dublu 6-3, nu i-a mai dat vreo șansă în decisiv adversarului: a fost la un pas să îi administreze un bagel, după doar 26 de minute. La 5-0 pe propriul serviciu, Daniil a avut trei mingi de meci la rând. Cu un ultim efort, Cilic a revenit incredibil și a făcut breakul, dar era imposibil să mai întoarcă și soarta decisivului, încheiat în cele din urmă cu 6-2.
Medvedev bifează, așadar, prima sa optime din carieră la Wimbledon, iar din punct de vedere mental pare să fie în locul potrivit pentru a avansa în turneu extrem de departe.
În turul următor, Medvedev va da piept cu Hurkacz, care a trecut neașteptat de ușor de un "bombardier", Bublik (6-3, 6-4, 6-2). Rusul și polonezul nu s-au mai întâlnit până în prezent.
Orice lovitură de la Wimbledon de pe Eurosport vă este oferită de Unibet.
Wimbledon
Barty despre tenisul feminin: "Este spectaculos și imprevizibil"
16/07/2022 LA 15:54
Wimbledon
Reacția lui Basilashvili, după ancheta ZDF, care susține că ar fi blătuit meciuri pentru pariuri
15/07/2022 LA 09:45