Partida dintre Ostapenko și Tomljanovic a fost una memorabilă, australianca revenind spectaculos, după ce a pierdut primul set, scor 4-6, 6-4, 6-2.
În decisiv, la 4-0 pentru sportiva de la Antipozi, letona a cerut intervenția medicului, spre stupefacția adversarei, care a acuzat-o că se preface. "Știi că minte, toți știm asta", i-a spus Tomljanovic arbitrului. . Lucrurile nu s-au calmat nici la final, când cele două sportive s-au întâlnit la fileu pentru clasicul salut. "Comportamentul tău e teribil. Ai zero respect (n.r.pentru adversare)", i-a spus Ostapenko oponentei. Tomljanovic a replicat imediat: "Tu vorbești".

Wimbledon 2021 | Duelul verbal dintre Ostapenko și Tomljanovic s-a mutat la conferința de presă

Wimbledon
Djokovic a avut o dorinţă specială înainte de semifinalele Wimbledon. Organizatorii nu au ţinut cont
09/07/2021 LA 09:22
Evident, la cele două conferințe de presă, cele două sportive au fost întrebate despre incident și acestea au continuat să se acuze reciproc.
Jelena Ostapenko
"Cred că e foarte urât ce a făcut. Cum poți să mă faci mincinoasă când știi 0 despre cum mă simt eu? Poate că aveam o accidentare dinainte și acum a recidivat, nu știi ce se petrece cu mine? Cum să spui așa ceva în fața tuturor? Cred că e lipsă de respect. Nu am fost deloc ok fizic, dacă jucam la 50% din capacitatea mea, o învingeam", a spus Ostapenko la conferința de presă.
Ajla Tomljanovic
"Nu am greșit cu nimic, din punctul meu de vedere. Am jucat destule meciuri, știu exact când cineva e accidentat și când nu e. Să spună despre mine că sunt lipsită de respect e intolerabil. E un comportament rușinos pentru cineva care a câștigat un Grand Slam. Lipsită de respect a fost ea. A făcut ce a făcut la 4-0, când mă pregăteam să servesc. Nu faci așa ceva, mai ales la Wimbledon, cel mai important turneu din sportul nostru", a tunat Tomljanovic.
În optimile de finală, Tomljanovic o va întâlni pe marea revelație a Wimbledon 2021, Emma Răducanu. Aceasta a trecut cu 6-3, 7-5 de reprezentanta noastră, Sorana Cîrstea.
Orice lovitură de la Wimbledon de pe Eurosport vă este oferită de Unibet.
Wimbledon
Djokovic nu îl subestimează pe Shapovalov înaintea semifinalei de la Wimbledon
09/07/2021 LA 09:00
Wimbledon
Shapovalov i-a declarat "război" lui Djokovic, deși nu are multe argumente
09/07/2021 LA 06:49