Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Simona Halep revine încrezătoare la Wimbledon. Super-anunţul făcut de marea noastră campioană

Cristian Mihală

Publicat 16/06/2021 la 13:29 GMT+3

Simona Halep a delcarat că este la 100% din punct de vedere fizic înaintea sezonului de iarbă și a confirmat prezența la două turnee pe această suprafață.

Simona Halep à Wimbledon en 2019

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Timeea Franțescu
După ce a suferit o accidentare dură la Roma, în timpul meciului din turul doi cu Angelique Kerber, Simona a fost nevoită să se retragă de la Roland Garros. Diagnosticată cu două rupturi musculare, Halep nu a avut certitudinea că va putea reveni la forma ei maximă până la turneul de la Wimbledon, luând în calcul la acea vreme chiar și o posibilă absență de la Jocurile Olimpice.
"De obicei nu sunt în această perioadă acasă, dar din păcate anul acesta m-am accidentat. Nu pot nici să mă antrenez pentru că accidentarea este încă la început. Va trebui să mai stau o perioadă fără tenis, fără alergare pentru că mușchiul încă nu s-a sudat. Momentele de la Roma au fost într-adevăr grele pentru că din nimic mi s-a întâmplat această ruptură. Nu am anticipat-o absolut deloc. Mi s-a părut imposibil ca, stând la retur, să se poată întâmpla o ruptură musculară. Chiar am avut două. Prima este mult mai profundă, a doua este la suprafață, dar amândouă sunt destul de periculoase",a declarat Simona pentru Eurosport.

Halep, 100% pregătită pentru Wimbledon 2021

Cu toate acestea, chiar înaintea începerii sezonului de iarbă, românca a anunțat că s-a recuperat și este la 100% din punct de vedere fizic. Simona e încrezătoare că va putea da totul pe iarba londoneză pentru a-și apăra titlul câștigat în 2019. Deși este campioana en-titre, Halep nu simte nicio presiune suplimentară, venind după o perioadă lungă departe de terenul de tenis.
"Ar însemna mult să îmi păstrez trofeul, dar e mult prea greu, am stat foarte mult departe de tenis. Acum, sunt 100% din punct de vedere fizic", a spus Simona la plecarea spre Bad Homburg.
Înaintea turneului de la Wimbledon, Simona a confirmat participarea și la unul dintre turneele de pregătire, Bad Homburg, competiție aflată la prima ediție. Acolo, românca ar putea întâlni și alte jucătoare importante din lumea tenisului, precum Petra Kvitova, Madison Keys, Maria Sakkari sau Angelique Kerber.
Turneul de 250 de puncte de la Bad Homburg va veni ca o confirmare pentru Simona că totul este în regulă înainte de Wimbledon.
"Eu îmi doresc să câştig din nou Wimbledonul. Am un turneu de pregătire, unde sper să joc bine. De doi ani nu am mai jucat pe iarbă, mi-era dor. E alt joc şi sunt entuziasmată", a mai spus locul trei mondial.
Competiția de la Bad Homburg se va desfășura în perioada 20-26 iunie. Apoi, din 28 iunie, toţi ochii vor fi aţintiţi spre Wimbledon (în exclusivitate pentru România pe Eurosport şi Eurosport Player), unde Halep visează să îşi apere titlul. Şi competiţia masculină se anunţă una magică: Djokovic are şansa să ajungă la 20 de Grand Slamuri şi să îi egaleze pe Nadal şi Federer, în timp ce pentru Swiss Maestro e probabil ultima şansă reală să mai câştige un turneu de asemenea anvergură.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo