Articol scris de Răzvan Rădulescu
Al treilea turneu de Grand Slam al anului s-a desfășurat în condiții inedite. Competiția de la All England Club s-a desfășurat fără tenismeni ruși și bieloruși , atât în întrecerea feminină, cât și în cea masculină. Totuși, pe tabloul de fete, câștigătoare avea să fie o jucătoare născută la Moscova, dar care reprezintă Kazakhstan, Elena Rybakina.

Rușii pot fi interziși la Wimbledon 2023

Wimbledon
Djokovic nu este cel mai greu adversar pentru Kyrgios. "El te scoate de pe teren!"
16/07/2022 LA 17:57
Încurajați de Comitetul Olimpic Internațional, care sunt gata să le interzică sportivilor ruși să participe la Jocurile Olimpice 2024, oficialii de la All England Club au în vedere să nu-i lase pe tenismenii ruși să participe nici la Wimbledon 2023, dacă Ucraina este încă ocupată de Rusia. CIO trebuie să ia o decizie rapidă, deoarece calificările pentru JO 2024 în multe discipline încep încă de luna viitoare.
În ceea ce privește decizia finală de la All England Club, aceasta nu va fi luată până în luna martie. Totuși, poziția conducerii de la Wimbledon este în pas cu opinia publică și guvernamentală din Marea Britanie, care nu este de acord ca tenismenii din Rusia să participe la turneul din Londra.
Turneul din acest an de la Wimbledon nu a acordat puncte în clasamentele ATP și WTA, însă competiția a fost văzută ca un succes de organizatori. Președintele competiției, Ian Hewitt, a vorbit despre turneu ca fiind o reuşită, păstrându-și locul "în vârful piramidei".
Daily Mail nu a fost însă la fel de generoasă în laude, etichetând turneul din Anglia drept "un simplu turneu de pregătire". Asta pentru că, pe lângă jucătorii "interzişi", am asistat şi la abandonuri de marcă. Berrettini, al doilea favorit al competiţiei masculine, a avut COVID-19 şi s-a retras înainte de start, acelaşi lucru păţind şi Marin Cilic, alt jucător aflat în mare formă.
Wimbledon
Barty despre tenisul feminin: "Este spectaculos și imprevizibil"
16/07/2022 LA 15:54
Wimbledon
Reacția lui Basilashvili, după ancheta ZDF, care susține că ar fi blătuit meciuri pentru pariuri
15/07/2022 LA 09:45