Novak Djokovic s-a impus la Australian Open și la Roland Garros, astfel că există premisele ca liderul mondial să câștige toate turneele de Grand Slam din 2021.
Următorul pas va fi Wimbledon, unde sârbul este de asemenea mare favorit. Înainte de startul competiției de la All England Club, Djokovic nu s-a ferit să declare că realizarea Golden Slam-ului este marele său obiectiv în acest sezon.
"Câștigând la Australian Open și Roland Garros îmi oferă o mare șansă să fac asta (n.r. să câștige toate cele 4 turnee de Grand Slam ale anului). Dar este încă un drum foarte lung pentru a ajunge la această superrealizare. Voi încerca să o fac, fără îndoială. Acum voi juca la Wimbledon și sper că voi putea pune din nou mâna pe acel trofeu.Să sperăm că voi putea continua cursa asta. Mă simt bine pe iarbă. Cred că mi-am îmbunătățit mult cu jocul pe iarbă de-a lungul anilor.
Roland Garros
Djokovic e în turul 3 la Roland Garros! Sârbul l-a învins pe noul elev al lui Vajda, Alex Molcan
ACUM 16 ORE
Fiecare Grand Slam este ca Muntele Everest pentru un jucător de tenis. Este un eveniment de două săptămâni, cu 128 de jucători și se joacă după sistemul cel mai bun din cinci seturi. Sunt atât de multe lucruri care se întâmplă pe teren și în afara terenului, așa că este o presiune mare.", a spus Djokovic, citat de tennishead.com.

Novak Djokovic, față în față cu istoria

Un succes la Wimbledon, l-ar aduce pe Djokovic la egalitate cu Rafael Nadal și Roger Federer în privința numărului de titluri de Grand Slam (20). De asemenea, o nouă victorie pe iarba londoneză l-ar face pe Djokovic primul jucător care obține 3 titluri consecutive la Wimbledon de la Roger Federer încoace (elvețianul a câștigat 5 titluri la rând între 2003 și 2007).
Ultimul jucător care a reușit performanța de a câștiga toate cele 4 turnee de Grand Slam într-un an a fost Rod Laver, în 1969. Australianul reușise acest lucru și în 1962.
Totuși, Djokovic ar putea deveni singurul jucător din lume care câștigă 4 titluri de Grand Slam într-un an, dar în același timp cucerește și medalia de aur la Jocurile Olimpice, deoarece sârbul și-a anunțat deja prezența la Tokyo. Această performanță a fost atinsă în tenis, însă numai la feminin, Steffi Graf reușind acest lucru în 1988.
Turneul de la Wimbledon va avea loc în perioada 28 iunie - 11 iulie și va fi transmis în direct și în exclusivitate pe Eurosport și Eurosport Player.
Roland Garros
Djokovic și Nadal, luați în vizor la Roland Garros! "E ridicol! Uitați-vă ce spun Novak și Rafa!"
ACUM 21 ORE
Roland Garros
Djokovic a fost întrebat la Paris dacă va participa la Wimbledon! Răspunsul a venit pe loc
IERI LA 13:02