Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Organizatorii de la Wimbledon au anunțat fondul de premii pentru 2021! Cât vor încasa câștigătorii

Nicu Savin

Publicat 18/06/2021 la 14:29 GMT+3

Wimbledon-ul va începe pe 28 iunie, iar organizarea intră în linie dreaptă. Organizatorii de la All England Club au anunțat inclusiv fondul de premii pentru ediția din acest an, care va fi ceva mai mic față de ultima ediție. Totuși, cei care conduc Grand Slam-ul londonez au luat o decizie de sprijinire a jucătorilor mai slab cotați.

Simona Halep, campioană la Wimbledon 2019

Credit imagine: Getty Images

Mai sunt doar 10 zile până când tenisul va reveni la Wimbledon, după o pauză de doi ani. În 2020, Grand Slam-ul londonez nu a avut loc din cauza pandemiei, iar nerăbdarea fanilor este cu atât mai mare să-și vadă din nou favoriții strălucind pe iarba de la All England Club.
Organizarea celui de-al 3-lea turneu major al anului a intrat în linie dreaptă și totul este pregătit pentru spectacolul asupra căruia vor fi îndreptați, timp de 2 săptămâni, toți ochii iubitorilor de tenis. Deși pandemia nu a fost complet eradicată în Marea Britanie, fanii vor avea acces în număr semnificativ pe arene, iar finalele se vor juca în fața unui teren central arhiplin.

Wimbledon 2021 | Organizatorii au redus fondul de premii

Organizatorii au anunțat în această săptămână inclusiv fondul total de premii. Acesta va fi cu 35 de milioane de £ mai mic față de cel din 2019, ceea ce reprezintă o scădere cu 5%, una decloc mare ținând cont de perioada dificilă prin care a trecut omenirea în ultimul an.
Astfel, câștigătorii finalelor de simplu se vor alege cu un premiu de 1,7 milioane de £, cu 28% mai mic decât cele câștigate de învingătorii din 2019, Novak Djokovic și Simona Halep. Semifinaliștii vor primi câte 930.000 de £, o sumă de asemenea mai mică decât cea oferită acum doi ani.
Faptul că fondul total de premii este cu doar 5% mai mic față de 2019, iar premiul câștigătorilor e redus cu 28% se datorează unei decizii luate de organizatori pentru a-i sprijini pe jucătorii mai slabi cotați.
Mai exact, jucătorii eliminați în primele tururi vor primi sume mai mari decât la ediția precedentă. De asemenea, vor crește veniturile jucătorilor care vor participa în calificări. Decizia vine ca urmare a semnalelor tot mai dese că jucătorii de rang inferior întâmpină reale dificultăți din cauza problemelor financiare în această perioadă complicată.
Turneul de la Wimbledon va avea loc în perioada 28 iunie - 11 iulie și va fi transmis în direct și în exclusivitate de Eurosport și Eurosport Player.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo