Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Iga Swiatek, lecție de modestie: "Nu mă consider o legendă"! Ce jucătoare merită acest statut

Nicu Savin

Publicat 29/06/2022 la 19:13 GMT+3

Iga Swiatek este de departe cea mai bună jucătoare din lume la ora actuală, dar liderul mondial rămâne cu picioarele pe pământ și crede că nu poate fi considerată deocamdată o legendă a tenisului, deși unii specialiști susțin că va scrie istorie în sportul alb în viitor.

Iga Swiatek - Jana Fett - Wimbledon Rezumat

Iga Swiatek s-a calificat fără probleme în turul doi la Wimbledon, după ce a învins-o în două seturi pe Jana Fett, scor 6-0, 6-3. Astfel, poloneza a ajuns la 36 de victorii consecutive în circuit, fiind prima jucătoare care atinge această bornă în mileniul 3. Ultima sportivă care a avut un asemenea parcurs a fost Martina Higins, în 1997.
Iga are toate șansele să continue această serie, în circuitul feminin existând puține jucătoare capabile să-i pună cu adevărat probleme. Jocul prestat de liderul mondial în ultima vreme și inconstanța celorlalte jucătoare cu nume din circuit îi face pe unii specialiști să creadă că succesele Igăi vor continua mult timp de acum înainte.

Iga Swiatek nu se consideră o legendă a tenisului

Oamenii din lumea tenisului nu contenesc să o laude pe poloneză după fiecare meci, dar aceasta a dat dovadă de o mare modestie și în același timp de o maturitate ieșită din comun pentru o jucătoare de numai 21 de ani. Swiatek chiar i-a rugat pe jurnaliști și experți să nu o includă în categoria legendelor tenisului, pentru că nu se poate compara deocamdată cu Serena sau Venus Williams.
"Le privesc pe Serena Williams și Venus Williams ca pe legende ale tenisului. Eu nu mă consider o legendă. Pentru mine, legendele reprezintă jucătorii care au fost cei mai buni din toată istoria tenisului, așa că sunt încă departe de asta. Pentru mine, este incredibil să experimentez o astfel de serie, reflectă toată munca pe care o depunem în fiecare meci. Mă bucur că mi-am arătat consecvența, asta a fost întotdeauna scopul meu.", a spus Swiatek, citată de tennisactu.net.
În toată istoria tenisului, doar 3 jucătoare au avut serii mai lungi de victorii: Martina Navratilova (74), Steffi Graff (66) și Chris Evert (55). Pentru a ajunge măcar pe podium în această ierarhie, Iga Swiatek trebuie să câștige la Wimbledon și mai apoi să aibă un sezon american de vis, culminând poate cu un triumf la US Open.
Primul pas va fi joi, când poloneza o va întâlni pe olandeza Lesley Pattinama Kerkhove, în turul secund de la Wimbledon.
Wimbledon 2022 - 29 iunie, transmisiuni Eurosport 1&2
Turneul de la Wimbledon se desfășoară în perioada 27 iunie - 10 iulie 2022 și va fi în direct și în exclusivitate pentru România pe canalele Eurosport și pe Eurosport Player.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo