Novak Djokovic este principalul favorit la câștigarea Grand Slam-ului de la Wimbledon, iar sârbul a avansat destul de ușor până în faza optimilor. Ieri, campionul ultimelor 3 ediții l-a învins fără drept de apel pe compatriotul său, Miomir Kecmanovic, scor 6-0, 6-3, 6-4, la capătul unui meci care a durat o oră și 54 de minute de joc.
A fost a 24-a victorie consecutivă a lui Djokovic pe iarba londoneză, iar sârbul are toate șansele să continue această serie, fiind mare favorit în duelul din optimi cu debutantul Tim Van Ritjhoven. Olandezul de 25 de ani nu câștigase niciun meci în circuitul ATP până acum două săptămâni, când a surprins întreaga lume a tenisului prin cucerirea titlului la s-Hertogenbosch, învingându-l în finală pe Medvedev, în 2 seturi.
La finalul partidei, Djokovic a vorbit despre schimbările operate de organizatorii de la Wimbledon pentru ediția din acest an. Aceștia au renunțat la două tradiții vechi de zeci de ani. În primul rând, s-a renunțat la ziua liberă din mijlocul competiției, lucru cu care Djokovic s-a declarat perfect de acord.
US Open
Medvedev a vorbit despre interzicerea lui Djokovic la US Open! Opinia sugestivă a liderului mondial
07/08/2022 LA 09:42
Citește și:

Djokovic, critici dure la adresa organizatorilor de la Wimbledon

Totuși, Nole a spus că nu poate accepta faptul ca unii jucători să se antrenze pe arena centrală de la All England Club, înaintea startului oficial al competiției. Până acum, iarba de pe central era călcată în premieră abia în prima zi de concurs, când campionul en-titre avea onoarea să deschidă "balul".
"Mă bucur că Wimbledon a schimbat această regulă și acum jucăm duminica. Este destul de uimitor cum se schimbă regulile, când vorbim despre un eveniment tradițional. Cred că e bine că sunt deschiși la anumite inovații. Astăzi, purtarea echipamentului complet alb și lipsa sponsorilor sunt lucruri foarte rare, de exemplu, mai ales în lumea în care trăim. Ceea ce nu pot să accept niciodată este posibilitatea antrenamentelor pe terenul central înainte de începerea turneului. Niciodată nu am crezut că cineva ar putea să intre pe gazon înaintea campionului în curs", a spus Djokovic, citat de welovetennis.fr.
Organizatorii de la Wimbledon și-a atras numeroase critici și pentru modul în care au programat meciurile în ziua a doua de concurs. În mod normal, campioana en-titre ar fi trebuit să joace primul meci pe central, dar cum Ashleigh Barty s-a retras, a trebuit luată o decizie dificilă. Mulți specialiști considerau că Simona Halep merita această onoare, deoarece ea nu și-a putut apăra anul trecut titlul cucerit în 2019, din cauza unei accindetări. Șefii turneului nu au ținut cont de asta și au programat primul meci al Igăi Swiatek pe cea mai importantă arenă de la All England Club.
https://i.eurosport.com/2022/07/02/3402371.jpg
Turneul de la Wimbledon se desfășoară în perioada 27 iunie - 10 iulie 2022 și va fi în direct și în exclusivitate pentru România pe canalele Eurosport și pe Eurosport Player.
US Open
Djokovic ar putea primi un ajutor nesperat! Congresul american cere primirea sârbului la US Open
06/08/2022 LA 07:55
Tenis
Carlos Alcaraz, record absolut în ATP! Capitolul la care îi eclipsează pe Nadal, Federer și Djokovic
04/08/2022 LA 14:02