Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Simona Halep ar fi fost un risc! The Times a găsit motivul pentru care Swiatek va deschide ziua de marți la Wimbledon

Nicu Savin

Publicat 25/06/2022 la 14:47 GMT+3

Simona Halep a fost ingnorată de organizatorii turneului de la Wimbledon atunci când aceștia au hotărât ce meci de pe tabloul feminin va deschi de ziua de marți de la All England Club. A fost aleasă partida Igăi Swiatek, iar celebra publicație The Times susține că măsura a fost una de precauție, pentru că starea de sănătate a Simonei este incertă după retragerea de la Bad Homburg.

Simona Halep - Wimbledon

Credit imagine: Reuters

Simona Halep ar fi fost cea mai îndreptățită jucătoare să deschidă ziua de marți de la Wimbledon, pe terenul central. Conform tradiției, campioana en-titre are această onoare, dar cum Ashleigh Barty s-a retras, românca ar fi fost în măsură să deschidă balul în a 2-a zi de concurs, deoarece nu s-a putut bucura de acest privilegiu anul trecut, când a lipsit de la All Englend Club din cauza unei grave accidentări.
Chiar și Barty Ashleigh a sugerat acest lucru, dar organizatorii nu au luat în calcul sfatul său și au ignorat-o pe Simona, campioana din 2019. Decizia este cu atât mai ciudată cu cât Halep o va înfrunta în primul tur pe Karolina Muchova, dublă sfertfinalistă la Wimbledon, astfel că acest duel va fi unul dintre cele mai tari din primul tur.

Simona Halep s-a retras de la Bad Homburg și i-a speriat pe șefii de la Wimbledon

Dar nici acest lucru nu a contat pentru șefii Grand Slam-ului londonez, iar aceștia au decis ca Iga Swiatek să deschidă ziua de marți pe arena centrală. Liderul mondial o va înfrunta pe croata Jana Fett (254 WTA), beneficiara unui wild-card.
Evident, fanii Simonei Halep și nu numai au fost surprinși de hotărârea organizatorilor, dar presa britanică a venit cu o explicație. Celebra publicație The Times, citată de digisport.ro, anunță că șefii turneului s-au temut că Simona Halep se va accidenta și nu va putea juca. Retragerea româncei de la Bad Homburg i-a alarmat pe organizatori și aceștia au decis să aleagă meciul Igăi Swiatek.
Evident, motivul, dacă este real, nu este deloc întemeiat. Simona a anunțat imediat după ce a declarat forfait la turneul din Germania că accidentarea sa nu este una serioasă, iar retragerea de dinaintea semifinalei cu Bianca Andreescu a fost o măsură suplimentară de precauție.
Turneul de la Wimbledon se va desfășura în perioada 27 iunie - 10 iulie 2022 și va fi în direct și în exclusivitate pentru România pe canalele Eurosport și pe Eurosport Player.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo