Simona Halep ar fi fost cea mai îndreptățită jucătoare să deschidă ziua de marți de la Wimbledon, pe terenul central. Conform tradiției, campioana en-titre are această onoare, dar cum Ashleigh Barty s-a retras, românca ar fi fost în măsură să deschidă balul în a 2-a zi de concurs, deoarece nu s-a putut bucura de acest privilegiu anul trecut, când a lipsit de la All Englend Club din cauza unei grave accidentări.
Chiar și Barty Ashleigh a sugerat acest lucru, dar organizatorii nu au luat în calcul sfatul său și au ignorat-o pe Simona, campioana din 2019. Decizia este cu atât mai ciudată cu cât Halep o va înfrunta în primul tur pe Karolina Muchova, dublă sfertfinalistă la Wimbledon, astfel că acest duel va fi unul dintre cele mai tari din primul tur.

Simona Halep s-a retras de la Bad Homburg și i-a speriat pe șefii de la Wimbledon

Tenis
Simona Halep și-a aflat adversara din turul 2 la Toronto! Românca a învins-o o dată în acest an
ACUM 3 ORE
Dar nici acest lucru nu a contat pentru șefii Grand Slam-ului londonez, iar aceștia au decis ca Iga Swiatek să deschidă ziua de marți pe arena centrală. Liderul mondial o va înfrunta pe croata Jana Fett (254 WTA), beneficiara unui wild-card.
Evident, fanii Simonei Halep și nu numai au fost surprinși de hotărârea organizatorilor, dar presa britanică a venit cu o explicație. Celebra publicație The Times, citată de digisport.ro, anunță că șefii turneului s-au temut că Simona Halep se va accidenta și nu va putea juca. Retragerea româncei de la Bad Homburg i-a alarmat pe organizatori și aceștia au decis să aleagă meciul Igăi Swiatek.
Evident, motivul, dacă este real, nu este deloc întemeiat. Simona a anunțat imediat după ce a declarat forfait la turneul din Germania că accidentarea sa nu este una serioasă, iar retragerea de dinaintea semifinalei cu Bianca Andreescu a fost o măsură suplimentară de precauție.
Turneul de la Wimbledon se va desfășura în perioada 27 iunie - 10 iulie 2022 și va fi în direct și în exclusivitate pentru România pe canalele Eurosport și pe Eurosport Player.
National Bank Open
Bornele uimitoare atinse de Simona Halep la Toronto! Ce a reușit după victoria zdrobitoare cu Vekic
ACUM 10 ORE
National Bank Open
Bookmakerii s-au lămurit! Cota primită de Simona Halep la câștigarea titlului de la Toronto
ACUM 12 ORE